Tackar

Elin skrev att jag måste ta kort på stallet och omgivningarna. Tack för tipset. Klart jag ska göra det. Får se om jag hinner i morgon, annars blir det på fredag:) Fotar då stallet, hagarna och en bättre bild på ängen:P







Dagens pass

Red på ängen vid stallet. Har en perfekt stor, klippt äng bredvid hagen. Den är superduper att rida på. Så höll till där. Julle och Stina var med också och coachade om min sits. Det var grymt bra och jag kände stor skillnad.

Skrittade först fram ett par varv på lång tygel. Första gången Tanis gick på denna äng så det fanns mycket att kolla på, även om hon behöll lugntet hela tiden, fast det var några som jobbade med pressäningar på ett tak.

Sammlade upp henne och jobbade lite volter. Hon var fin och började koncentrera sig bra tillslut. Travade på stort spår och volter. Satt ner på volt och hon pinnade på. Men får driva då, då hon tar i så mycket att hon inte orkar trava. Hon likaom får kortslutning och krullar ihop sig jättemycket, haha, sötponnyn:D

Travade av henne lite på en 8:a och längde ut tygeln. Hade inget stöd alls och hon förtsatte trava på med övertramp och fin form. TOPPEN!

Sedan hoppade Stina upp en sväng och skrittade och travade. Tanis blev ordentligt trött, och var bra svettig efteråt. Så fick stå och torka med fleeectäcke en stund och sedan komma ut i hagen med kompisarna.

Bilderna är dåliga, pga att det var mörkt ute:S




Snackar med tränarna:P





















Hiss




Älskar kombinaionen rött/vitt och blått. Supersnyggt. Denna grimma vill Tanis jättegärna ha:)








Dagens planer

I dag ska jag köra över grejer till stallet. Pappa kommer och hämtar mig vid bussen med stora bilen och sedan åker vi runt till Jaana och "gammla" stallet och hämtar prylar.

Ska försöka fixa en garderob till sadelkammaren också, men inte i dag. Men får köpa krubba och vattenhinkar av några i stallet så ska väll skruva upp dem. Samt plocka och fixa med grejerna.

Sedan får det bli en snabb tur på ängen eller så longerar jag en sväng. För måste hem till pappa också innan det blir för sent.






Släppet

Red Tanis till stallet. Hade två väskor på mig, samt grimma och grimskaft på henne över tränset. Pallade inte gå tillbaka till Jaana efter, så tog helt enkelt med mig grejerna på en gång:P Men Tanis var så duktig så och brydde sig inte ett smack.

Tog in henne i stallet och plockade av sadel och träns (fick faktiskt av tränset när grimman var på, skillad:P). Sedan släppte vi ihop brudarna och sedan kom Cinaur också. De tog det helt lugnt. Nosade på varandra och traskade sedan i väg och betade.

När Cinaur (ska lära mig stavningen) släpptes galopperade han fram, tyckte det var hellajbans med en ny häst. Men Ragazza försvarade Tanis, hon var hennes nya kompis nu. De sprang omkring lite, skuttade lite, betade och tillslut fick Cinaur nosa lite på Tanis.

Det gick såååå bra. Precis så som ett nytt släpp ska gå till. Hästarna var lugna men nyfikna och det gick toppenbra. Härligt. Men för säkerhets skull så har Tanis skydd runt om plus bootsen i fram tills i morgon.






































Spännande

Nu är Tanis och jag påväg till nya stallet. Vi ska släppa ihop hästarna också. Hon kommer att stå med Ragazza, ett 4(?) årigt sto och Cinaur (stavning?) en 6 årig vallack. Toppensnälla hästar, så det känns bra:)

Taggad!







Diss




Ger en fet diss till dessa schabrak. Modellen är snygg och färgerna, men passpoalen är urful. Diss!









Hovis

I dag var jag ute i stallet kvart över 7, det ni:P Tanis och jag gick över till Jenny och stod där och chillade en stund, medan Nisse skoddes. Var mysigt att vara där.

Förra gången hon skoddes var hon inge rolig alls, vägde bakåt och hoppade omkring, men idag var hon hur duktig som helst! Bara stod där och såg glad ut(kanske för att jag mutade henne med knäckebröd, hehe). Ryckte till några gånger, men annars lugn:)






Spiderman is in the box

(internskämt med Stiiiina) Eller på hennes blogg iaf:P

MEN, när Linne och jag halmade boxen i går var det typ världens största spindel där:O Linne rusade ut ur boxen och jag bah -" Eh, usch!" Emma traskade glatt in och försökte hjälpa Linne med sin fobi, men förjäves,haha.

Spindeln dog tillslut, den liksom hamnade under en sko och mosades, hoppsan(A)






Grejer

Ska inhandla lite prylar till nya stallet. Boxen är helt tom, så köper ska köpa krubba och vattenhink. Och jag vet att det finns en jättefin rosa hink på City Gross, så den ska äntligen bli min:P












Sötnosen






Dagens pass

I dag red Linne Tanis. Det är alltid lika kul att se någon annan rida Tanis, för hon går så bra. När jag var liten ville jag ha en häst som bara jag kunde rida, som bara jag kunde få att gå fint och sådär, men näää, fy sjutton för att ha en sån häst. Mycket roligare om alla kan rida den.

Det gick i alla fall bra. Vi skrittade upp till skogsängen och där jobbade Linne lite på volter. Skrit och trav. Sista traven var toppenfin! blev ett snabbt pass, för vi hade lite bråttom plus att det blåste rätt mycket, men Linne "made the situation". Haha:P



Självklart blev det den rosa outfitten. Linne "råkade" sätta på fel handske, haha.












Asså min häst och hennes steg, i LOVE it!!!!!!!!!!!!





















Tanis kraftfoder

Jag är helt emot kraftfoder, av alla sorter, det finns inga hästar som behöver det i över huvud taget. Alla hästar klarar sig toppenbra på vanligt grovfoder.

MEN, jag ger i alla fall Tanis lite kraft, 2 nävar om dagen. Endast för att hon ska få något att knapra på. S
Detta blandas med morötter eller äpplen.

Hennes bas är mycket grovfoder. Nu kommer hon att gå på hö, förut har hon fått hösilage. Och nu i nya stallet kommer hon (äntligen) stå på halm. Vilket är toppen, för då har hon alltid något att tugga på, även när höet är slut.














En uppdatering

Känner att vi behöver nyare bilder på Linne och mig här, so, here you go:P






Osminkade och snygga efter dagens kardborrekrig:P



Tjena tjena

Ingen uppdatering här inte, hehe(A) Men har svårt med tiden. Ska dock försöka sätta igång igen. Det finns planer nämligen;) Ni får veta senare. Ännu mer planer altså, från att vi byter stall.

Kul att ni var så många som kollade in här i förrgår, makes me happy!:D

Bloggar i morgon.







Det är nu officiellt

Det jag smusslat med får nu avslöjas...tamtadadaaaaaaam Tanis och jag ska byta stall:D

Jupp, its true. >Vi ska till ett stall där Bassie stått flera gånger. Jag ÄLSKAR det stallet, det är galet mysigt, det är fiiiint, hagarna är toppen, det är supernära bussen, närmare till ridhuset och bara så bra!

Men det kommer att bli tufft, Tanis och Ims kommer inte stå tillsammands mer, vilket suger. Men vi ska ha dem på bete på sommrarna tillsammans iaf:) Jag kommer även att sakna stallet jättemycket. Men det blir goooood:)

Japp, så nu vet ni:)








Söndagens ridpass

I söndags red Linne och jag en sväng. Och självklart kunde vi inte låta bli att fila lite på dressyren på en äng.

Tanis var jättefin. Det blev en skritt och travtur. Men det märks ordentligt att kondisen inte är den samma. Hon ville sakta av när vi låg på volterna. Men jag drev och hon kämpade på. Superhärlig var hon:)



























Fina regntäcken

Hittade dessa hos Haglunds. Riktigt fina. Gillar ju grejjer som sticker ut, så skulle inte banga på dessa:)




















Då och nu

Tanis har blivit så fin i ridningen. Såhär såg det ut förra våren:



Och såhär ser det ut nu:





Lite skillnad kan man ju säga:P




Vi vill HA






Kolla in länken

Läckraste nordisen jag sett!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=519876





Tanis Bananis

Någon som vill, eller känner någon som skulle vilja bli medryttis på Tanis?







Dagens pass

Skulle ändå ut till stallet i dag så jobbade Tanis en stund. Jaana har satt upp en typ rundcorall så var i den för första gången idag. Jag älskar rundcoraller, perfekta till longering, tömkörning och framförallt join up såklart.

Det var väldigt länge sedan vi körde join up sist, någon gång i hagen eller på lina men inte löst då jag inte kunnat ha henne lös på "bana" sen vi flyttade från gamla stallet. Det SUGER, men det är väll sånt man få ta, antar jag. Jaja, men iaf så släppte jag henne och vi körde igång.

Drev runt henne först så att hon fick springa av sig lite, i båda varven. Min häst är väldigt lat och travar inte direkt av sig själv, hehe:P Dessutom när jag driver för mycket blir hon supersur och sparkar bakut. Busunge:P Men i alla fall så kom hon in till mig till sist. Det var som sagt länge sedan. Förut kom hon in på en gång. Men nu behövde vi jobba lite.

Hon följde mig inte första gången så gjorde om och sedan följde hon fint. Tills hon ville äta, (massor med smaskigt gräs där). Körde runt henne igen och när hon sedan kom in gav jag henne tillåtelse att beta. Så det blev bra tillslut:)



























Gårdagens pass

I går drog jag och Linne tillsammans till stallet, eller ja stallet och stallet, hagen då:P Men iaf så ska ju båda hästarna ta det lugnt så det fick bli en chill barbackatur. Härligt för både oss och hästarna. Samt att det sprack upp och blev sol just då:)

Rider hela tiden med Novat nu, och det funkar så bra. Glad att hon trivs så bra på det:) Men ska som sagt fixa bettskivor till  det med. Man ska bara ta och pallra sig i väg till Hökks då, när lönen kommer.

Skrittade, jobbade på lite med skänkelvikningar över vägen och hon flyttade bara jag tänkte flytta. Superfin, formen var toppen även den. Red upp på en liten äng som vi brukade träna på förut, men nu är den helt igenväxt, så det gick inte så bra. Tanis och jag nästan försvann i gräset, haha:P Men iaf så travade jag lite där och hon var fin.

Skrittade och travade ett par meter sedan på hemvägen plus att hon skulle gå i form i uppförsbacken. Hon var jättefin. Hon tycker det är så kul att bli riden så hon jobbar på jättebra. Duktiga lilla ponny! 

 Vi hade bråttom, därför inga bra bilder, men några iaf:















En ide

Jag ska köpa ett par bettskivor till Novabettet också. Men jag kom på att jag ska spreja dem i guldfärg, vad tror ni snyggt? Såklart det blir:D





Heeeeeeeeeej

Jag jobbar och sliter dagarna i ända, är helt död på kvällarna. Näääärå, nu överdriver jag, men tiden räcker iaf inte riktigt till att blogga. Men jag har en vecka kvar på jobbet, och sedan ska jag sätta igång Tanis ordentligt, så då blir det bloggning igen:D

Just nu går Tanis ju på bete fortfarande, men nu har vi inte så mycket gräs kvar så därför stödutfodras de i hagen. Men vi gör såhär för att sommarhagen är så bra, de trivs så grymt mycket bättre i den än i de små tråkiga rutorna vid stallet. Så här får de stå augusti ut.

Jag har nu skrittat Tanis två ggr, så sätter sakta igång henne. För att hon inte ska bli överansträngd och så, hon är ju ändå 15 år, inte för att det är någon ålder, men hon är samtidigt inte ung. Träningsschemat ser ut såhär efter jag slutat jobba.

* Skritt 2 veckor

* Skritt och trev 2 veckor

* Skritt, trav och galopp 2 veckor

Sedan är hon helt igång igen. Hon har knappt tappat något under denna tid, men jag gör såhär ändå. Visste ni förresten att det tar 5 veckor för en häst att börja tappa konditionen och muskler?!






Promenad med Ims

Chacha bloggeeen! haha nejdååå, skämta bara. Hej.

Idag var jag ut till stallet en kort sväng, blev bara en promenad för Ims idag för jag har ont i ryggen, men hon verkade tycka att det var helt okej ändå.

Har saknat min lilla pluttis!

På söndag ska jag ut igen, och då ska jag rida barbacka har jag tänkt!

hahahahah på bilden <3

Utvärdering

Jag köpte för några månader sedan ett par nya handskar. Jag tycker att det är svårt att hitta handskar som är bra, oftast är de inte så slimmade som man vill, storleken är lite konstig, eller så får man inget bra grepp.

Dem jag köpte heter CRW® PU Handske och kommer från Hööks. De kostar 139;- och finns i vitt och svart.




Jag måste säga att jag älskar dessa handskar. De sitter jätteslimmat, är sköna och snygga. De ger supebra grepp, utan att man blir stum i handen och funkar på alla soretrs tyglar. Dem är även bra att rida med när det regnar, även fast både handskar och tyglar är dyblöta så får jag ett bra grepp.

Jag ger dessa handskar högsta betyg!





Imsevimse

Jag har varit sjuk i typ en vecka, så jag har inte vart ute i stallet nått förens idag. Men jag betade Imsan idag och gick en kort promenad tsm med en av hennes ägare. Det var mysigt bara att få träffa henne igen, jag har saknat henne.

Hon är ren i skritten och traven nu, vad gäller galoppen vet jag inte. Men hon verkar inte ha ont nånstans iallafall så det är ju bra. Hon kan eventuellt skrittas igång snart. Hoppas! :)


Bortse från mitt face haha.

Kolla

Efter bara några dagar sser Tanis man redan mycket snyggare ut. Blev riktigt nöjd med den:)





Sedan att det blåser på bilderna och manen inte är riktigt igenomborstad, det behöver vi ju inte låtsas om:P




JW

Vad gillar vi JW-schabraket, vi ÄLSKART såklart!







Gårdagens ridpass

Japp, red fakttiskt i går. Tanis har nu vilat i typ 3 veckor. Men i går gav vi oss ut på en mysig skrittur. Det var så underbart att sitta på hästryggen igen. Både hon och jag njöt av att vara tillsammans och smågnabbades sådär på skoj hela tiden.

Red med martingal, för säkerhetens skull. Hon skulle kunnat varit tokigt pigg, så då bara som en säkerhetsåtgärd. Men det var helt onödigt. Hon var väll pigg och så, men inte mer än vanligt.

Skrittade fram ordentligt på lång tygel och jobbade henne sedan lösgörande uppe på skogsängen. Gjorde stora volter och serpentiner. Först ville hon inte riktigt släppa i vänstersidan, men sedan jobbade hon nästan bättre där:)

När vi vände hemmåt började hon tagga som vanligt. På den ängen brukar vi galoppera, så...:P Men sammlade henne i stället på serpentiner och jisses vad hon kröp ihop. Blev jättefin!
















Me and my love







Irma















Makeover

I går fick Tanis en helmekover, det var sannerligen på tiden. Klippte och putsade överallt. Tycker det ser så tråkigt ut med en massa päls överallt. Mycket snyggare efter denna fixstund:)

Före:















Efter:







Den är hackig, jag vet. Men jag har en regel när det gäller manen. Att efter 1-2 veckor efter man klippt är den snygg. Så detta gör ingenting:)










Resultat: En mycket snyggare och prydligare ponny:)







Montana














Tidsfördriv












Damptanter:P







Tanis Bananis






Finaste färgkombin

Jag bara älskar brunt/ljusblått, det är en så himmla fin kombination. Det gjorde ju inte dessa skydd fulare direkt:)



















Snygga benskydd

Dessa skydd tycker jag mycket om, kul med lite annorlunda skydd. Riktigt piffiga:)














Bananen

Var en snabbis till hagen igår. Både Linne och jag har passat på att bli dunderförkylda, så pallade inte göra någonting.

Tanis stod längst ner i hagen, och jag har ju inte ridit henne på länge nu så jag hoppade upp. Satt fast grimskaftet som tygla och bara slängde mig upp. Hur smidigt som helst. Har inte klarat det nu på ett bra tag, men hej vad det gick. Stolt, hahaah:P

Gosade och gav lite mat, samt tränade på vinka, som hon bara blir bättre och bättre på:)









Färgade träns





Jag fullkomligen älskar färgade träns. Det är så snyggt. Har man en outfit i en färg så kompleterar ett träns i samma färg så mycket.





Tanis VILL ha!








Men det ska vara läderträns, syntetträns är inte snyggt! Förutom på distanshästar.





Me and my love






To die for

Skulle Tanis och Ims varit fina i demhär eller vad!












RSS 2.0