Tanis nya grimma

Som det grimfreak jag är så fick Tanis en ny grimma när jag var på Hööks i lördags. Hon behövde faktiskt en ny blå/brun så...:P









Dagens pass

Emma har fixat så att vi kan börja rida på Säva. Hur great är inte det, vilken toppentjej:D Så Cathrine och jag var där och provred på banan idag. Det var kolsvart ute, så vi var riktigt lyckliga över att kunna rida på en belyst bana, annars hade vi bara skrittat ut. Det är ju svårt att rida ordentligt när man inte ser något liksom.

Det var första gången Tanis varit där, vilket gjorde att allt var väldigt spännande tyckte hon. Samt att en traktor körde runt som gav lite störigt ljud ifrån sig enligt Tanis. Plus att hon var riktigt pigg.

Detta gjorde att vi inte körde ett så hårt pass. Hon blev trött av det tunga underlaget och hade svårt att foccusera helt. Men jobbade henne i skritt, trav och tog en galopp i båda varven. Red lite utan stigbyglar också för att komma ner i sadeln lite, men hon var så pigg så det blev inge bra.

Stundtals var hon fin, men det blev inget riktigt bra pass, så längde ut tyglarna helt så travde vi runt lite bara, så att hon kunde kolla på allt samtidigt som hon fick springa av sig lite.

Sedan hoppade jag upp på Qinne och jobbade honom tills vi gick hem. Han var pigg och på lite bushumör. Men han koncentrerade sig helt och släppte på en gång i båda sidorna. Var riktigt fin i traven. Galopperade en volt i varje varv och han jobbade på bra. Fick ta om högergaloppen några gånger, då han har svårar för den. Men sedan var han fin även där.

Tanis outfit today:













Lördagens stalloutfit










Dagens pass

Red ett riktigt ordentligt dressyrpas ute idag. Det är alldes för blött och halt på fältet nu så det går bara att rida på vägarna. Men de har grusat nytt så underlaget är ju jättebra.

Jobbade mycket med övergångar idag. Det sitter elledningar (typ) längs med den vägen jag red så då har man perfekta punkter att hålla sig till.

Red till galloppgrusvägen och där tog vi först två högerfattningar och sedan tillbaka två vänster. Hon sprang på riktigt fort men lyssnade som vanligt bra ändå. I sista galoppen satt jag mig ner och sammlade upp henne ordentligt och hon blev jättefin:)

Satt ner i traven och hon var riktigt fin. Först blev det lite studsigt men sedan sammlade hon ihop sig och det bara flöt på. När jag travade av var hon helt mjuk och hade en jättebra takt, duktigt ponnyskrutt<3


Lite tråkiga bilder från dagen:P
















Höstigt

Känner att jag ska ta och lägga bloggen på hyllan ett tag. Skriver när jag har lust och något kul att berätta.

I dag var Tanis och jag till gammla stallet och skodde. Jag var där ett bra tag kan ju sägas, hjälpte till lite med de andra hästarna och så. Vilket var helmysigt, kul att vara tillbaka om bara för några timmar.

I alla fall så skötte sig Tanis huuuur bra som helst. Hon stod som ett ljus under hela skoningen. En riktigt ängel var hon. Skönt!

Red dit och hem och tog en längre runda hemmåt. De hade grusat nytt på vägarna vilket gjorde att det var helt underbart underlag. Det har varit så himmla hårt på grusvägarna de senaste veckorna så detta var rena himmelriket! Vilket självklart resulterade i mycket trav och galopp.

Vi har ridit lite slarvturer de senaste 3 dagarna, inte så noga med jobbet och så, men ganska skönt att bara chillrida lite ibland också.

Tog lite bilder i dag:












Hahaha, hon ser ju inklippt ut:P









Dagens pass

Hinner inte skriva något, har massa plugg, men tömkörde iaf. Här lite bilder från dagen:)














Bevis på att Tanis är LURVIG:P


































Zwirken Zworken

När jag cyklade förbi pumphagen igår stod Zwierka där. En häst på Säva som är min favvorithäst där. Så fotade lite och gosade en stund med henne:) 






















Dagens pass

Red ut med Linne och Tanis. Jag red alltså Qinne. Det blev en lite stressig tur då vi fick brått hem mitt i. Veterinären skulle omma och raspa tänderna på Qinne och jag hade totalt glömt bort tiden. Typiskt mig(A)

Men det blev en riktigt bra tur ändå för Qinne jobbade på så himmla bra.

I skritten ställde jag igenom honom och han släppte helt åt båda hållen. Jobbade bara på rakt fram. Han blev så eftergiven att jag bara behövde korta tyglarna så jobbade han på, samt att jag då inte hade något i handen.

I traven pinnade vi mest på, men han var fin i formen hela tiden och ställde igenom bra. När vi vände och travade hem gick vi först och han var jätteduktig och bara sprang på. Var helt koncentrerad på mig hela turen.

Fixade lite innan och gjorde en ardennerfläta på honom:)

















Vila men mys

I dag fick Tanis vila, bara för att typ, samt att jag hade lite bråttom så då fick det bli så.

Men jag var ute i hagen och gosade med hästarna samt fotade lite, här kommer pics:


















































Dagens ridpass

Linne och jag red ut en sväng på Tanis och Qinne idag. Vi hann ut medan det fortfarande var ljust och det var inte heller kolsvart när vi kom hem. Samt att det inte var lika kallt idag som det varit nu i dagarna, så det var en skön tur.

Det var riktigt roligt att rida Qinne igen, även om jag måste erkänna att jag är lite smått nervös innan varje gång. Men han var jättesnäll och blev bara rädd några gånger.

Vi red ner till sjön på vår sida, en perfekt skritt- och travväg. Det var väldigt lerigt på stigarna men på vägarna var det bra underlag, lite hårt, men inte för hårt.

I skritten jobbade jag honom mycket med att ställa åt båda hållen. Han är väldigt högerställd, så fick jobba mer på vänstern, men när han väl var där släppte han efter och blev fin. Provade även att flytta honom lite sidvärts över vägen. Han lyssnade bra för bara vikthjälperna.

I traven jobbade vi mest på formen, han har lite svårt i början med sedan släppte det helt och han jobbade så fort jag kortade tyglarna. Ställde igenom honom lite här också.

Sedan tog vi en liten galopp. Den är stor vill jag lova! Långa språng blev det tills vi skulle sakta av och han sammlade upp sig helt och nästan gallopperade på stället.

Riktigt härlig häst detdär, ska bli helkul att rida honom ibland:)







Dagens ridpass

Blev något knas med blogg.se igår så detta inlägg kom inte upp, men nu lägger jag upp det:)

_______________________________________________________________________________________

Linne och jag red ut en sväng på Tanis och Qinne idag. Vi hann ut medan det fortfarande var ljust och det var inte heller kolsvart när vi kom hem. Samt att det inte var lika kallt idag som det varit nu i dagarna, så det var en skön tur.

Det var riktigt roligt att rida Qinne igen, även om jag måste erkänna att jag är lite smått nervös innan varje gång. Men han var jättesnäll och blev bara rädd några gånger.

Vi red ner till sjön på vår sida, en perfekt skritt- och travväg. Det var väldigt lerigt på stigarna men på vägarna var det bra underlag, lite hårt, men inte för hårt.

I skritten jobbade jag honom mycket med att ställa åt båda hållen. Han är väldigt högerställd, så fick jobba mer på vänstern, men när han väl var där släppte han efter och blev fin. Provade även att flytta honom lite sidvärts över vägen. Han lyssnade bra för bara vikthjälperna.









Jo men visst

Jag verkligen ÄLSKAR att tvätta lindor...
















Quinar

Denna vecka ska jag rida Qinne 2 gånger. I morgon och på torsdag så ska vi rida med Linne och Tanis. Det blir najs så kan Linne och jag rida tillsammans, som förr i tiden, haha:P

I lördags red vi en sväng i lilla ridhuset och jag hoppade upp och red lite. Han släppte efter jättefint i sidorna tillslut, även i vänster där han har mycket svårare.

Lite suddig bld från då:


Det ser förjävligt ut på bilden, men jag lovar att det gick bra, hahah:P



Qinna sötnos!






Jag lovar, jag lever faktiskt

Men jag har just nu fullt upp, även fast jag är arbetslös och inte gör något. Samt att motivationen är helt nere. Jag har ingen lust alls att blogga just nu. Men det blir det nog ändring på snart, hoppas jag:)

Jag ska dessutom skaffa mig en Iphone, den kommer i vckan, så då kanske jag blir duktig och mobilbloggar lite också, så kommer det igång igen:D

Här är lite bilder:






Förrförra veckan då jag red Qinne. En liten mygga på den STORA hästen:P

_









Matchningsfreaket Emme var i farten och körde en hel brun/ljusblå outfit, på både häst och ryttare.






Gårdagens pass

Red ut en sväng i går och konditionstränade ordentligt. Blev riktigt pepp nu när jag såg hur mycket Stinas häst orkade springa.

Red ner till sjön. Skrittade en stund och sammlade sedan upp henne i trav och jobbade henne lite. Lite sidvärts och ställningar. Sedan fick hon skritta på lång tygel till långsträckan. Vi har en hela rek väg med toppenbra underlag hela vägen ner till sjön, så där vart det trav. Hela vägen. Inga krav, bara form och trav.

Skrittade på lång tygel ner till skogen och vände och sedan trav hela vägen igen. Hon blev trött på slutet, så det var bra. Skrittade och travade av i lägre form en bit och sedan skritt hela vägen hem.

Något jag är väldigt dålig på när det gäller Tanis träning så är det att pressa henne. Jag har svårt för det. Så fort hon börjar ble trött avslutar jag och är nöjd. Hon har varit duktig, men hon kan så mycket mer än jag tror. Jag ska börja rida på mer, hon dör inte om hon blir lite trött, hur ska hon annars få kondisen och styrkan om hon inte jobbar fullt ut någon gång. Så det ska jag träna på!


Gårdagens outfit blev svart. Lite tråkig, men praktisk.





















Nytt täcke

Fyndade ett FinnTacktäcke på loppisen. Jag har velat he ett fleecefodrat med hals, och så hitta jag just precis ett fleecefodrat med hals. Som dessutom kostat typ en lax nytt, så fick jag det för 400. Vilket kap!

Det är en 145:a, men det satt bra iaf, Tanis har ju 135 i vanliga fall, men detta var så kort så det passade:D







Bildbomb från i lördags

I lördags red jag och Cathrine på stubben och galoppjobbade hästarna. Nu har jag fått bilderna, så här har ni:)
































































Nya repgrimman

På hästloppisen köpte jag en repgrimma. Jag har velat ha den jättelänge, men de är slut i butik så det har inte blivit av. Men så hittade jag den på loppisen och kastade mig över den på en gång. Ynka 75;- fick jag paya för den. Toppenbra! Plus att Tanis passar jättebra i den.









Gårdagens pass

Körde join up med Tanis i går i lunchhagen. Stina var med också:) Jag visade Emma hur jag gör med Tansi och sedan körde vi med Qinne också. Först jag och sedan Emma.

Några bilder bara:)













Trav

I går följde jag med Stina ut til Almunge till hennes "medkörarhäst" Madonna. En riktigt fin liten dam. Världens snällast och gulligaste på backen men med temperament förspänd. Jag stod och gullade med henne hur länge som helst, supermysig häst verkligen! Sedan körde vi ut. Jag fick sitta på sidan en bit innan Stina körde rakbanan och jag gick förbi Seglinge och så möttes vi upp vid ovalbanan. Där körde Stina typ 6-7 varv och jag fotade.

Madonna var jätteduktig och inte ens svettig efter. Vilken grundkondition alltså:O Tanis hade inte ens pallat trava ett varv på banan. Här ska börja konditionstränas minsann!

Jag har alltid tyckt att körning är helkul, men nu VILL jag verkligen köra in Tanis. Skaffa en sela och en rockard och sen bara ut och köra. Det vore så sjukt kul!

























































































Sneakpeak

Jag har varit här idag. Bilder kommer i morgon:P








Tvätta

I dag ska jag ta med mig en massa grejer från stallet som ska tvättas. Det är paddarna, några schabrak och ett par lindor. Även mitt favoritfleecetäcke (Realtäcket) ska få sig en omgång i maskinen. Älskar att ta ut de nytvättade sakerna till stallet igen och känna att allt är rent och fräscht.

Jag passar på nu när mamma är borta att tvätta hästgrejor. Så slipper hon klaga på att det luktar häst överallt:P

Men först ska jag karda allting, så att de blir fria från en massa överflödig päls. Så förhoppningsvis så slipper tvättmaskinen krascha(A)







Nästan hästfri dag

Linne promenerade med Tanis idag när jag var hemma och städade/chillade. Men självklart åkte jag förbi stallet en sväng i alla fall. Åkte dit med lite äpplen och gosade med Tanis.

Träffade även Emma som jag fick skjuts hem med sen. Vi snackade lite om join up så i morgon ska jag visa på Tanis. Vi har en mindre lunchhage där vi ska hålla till. Sedan blir det tömkörning på fältet. Ska be Emma ta lite bilder då vi ändå ska vara ute medan det fortfarande är relativt ljust.Så får ni nått att kolla på i morgon kväll:)









Bildbomb

Nu kommer bilderna som Stina fotade på mig och Tanis i söndags. Jag älskar dem! Vi var ute tidigt på morgonen så det var fortfarande mycket dimma på fältet, det plus den gråa outfitten blev så himmla fint tillsammans tycker jag:)











































































Lycklig tjej på duktigaste ponnyn<3







Dag 4: Din drömhäst

Eftersom jag inte gjort listan så duktigt så ska jag i alla fall försöka nu:P

Min drömhäst är ju såklart Tanis, hon har allt jag vill ha. Hon är helt underbar och vi passar så sjukt bra ihop. Men, om jag inte hade haft henne och inte någonsin träffat henne så är det denhär hästen jag vill ha:

En optimal häst för mig vore en stor häst på kanske 165, 170. Det passar mig storlektsmässigt ganska bra då jag gillar att rida stora hästar. Det är mycket att rida, men då får man liksom kämpa lite varje gång tills man kan hästen.

Färgmässig så älskar jag ju fuxar. En rödfux, men bred bläs och fyra lika höga strumpor. Tjock man och svans, lång pannlugg och kraftig i typen. Ett halvblod av den lite äldre modellen. Då smälter jag!

Jag vill ha en dressyrhäst, men den ska ändå kunna går hoppning, fälttävlan, western och ja, allt. Jag vill ha en flexibel häst som funkar för allt.

Jag vill helst ha lite tunnare ben, jag vill inte ha en jättegrov häst, utan en typ som Briar, men lite lättare. Små hårda hovar. Maffig hals och rumpa, ett vackert huvud.

Hade jag fått en häst som redan finns hade jag velat ha Briar. Han har allt! Exteriören, färgen, temperamentet, utstrålningen, steget, allt! Den hästen är så sjukligt läcker, skulle inte banga en sekund om man kunde få honom. Så galet fin häst!












Sneakpeak

I morgon kommer en bildbomb från i går. Men så länge får ni denna:)

Bilderna är fotade av Stina.







Dagens ridpass

Red ut en sväng med Cathrine idag. Tog en lugn tur eftersom hon gick så hårt i lördags och jobbade på så bra igår.

Red barbacka med repgrimman. Jag gillar att rida barbacka om man bara ska chillrida, det är så mysigt. Hade repgrimman eftersom vi ändå inte skulle jobba något, så får hon variera lite och slippa bett.

Tog en runda, och gick över bron, som nu är helt ny och fin. Skritade hela tiden men på långsträckan tog vi lite trav och sedan galopp. Hon lyssnade bra som vanligt och var lagom pigg, också det som vanligt, när hon inte blir så taggad som hon var i lördags då:P

När vi kom tillbaka till stallet masserade jag hennes rygg lite grand och hade i glittergel i manen:P Hej jag är 5 år och omogen(A)


Det var egentligen meningen att Linne skulle rida idag så jag hade inte med mig kameran.







Svar på kommentar

LÄTT Elin! Det vore superkul, så får du rida Tanis också:D Asså så toppensnällt av dig att låna ut klippmaskinen, du ser ju hur hon ser ut, hahaahah:P





Akka

I går va även Linne och jag på Akademistallet och tittade på dressyrtävlingar. Det var kul, jag älskar att sitta och titta på nya hästar, man lär sig så mycket tycker jag. Det fanns en hel drös med fina hästar. Speciellt ett fullblod som jag blev helt såld på. Riktigt härlig häst med en sån mjukhet i gångarterna som jag verkligen fastnade för.

Sjävlklart gick vi ut och klappade på hästarna också. Akka har alltid haft sina hästar i stålrörshagar med bara en häst i varje. Men nu har de behövt göra nya hagar för att följa reglerna och det var så härligt att se. Nu stod dem fyra hästar tillsammans i , iofs fortfarande alldeles för små hagar, större hagar. Och det syntes en så stor förändring på dem. Nu sprang de omkring och brallade och lekte. Och de som stod stilla så så mycket mer harmoniska ut, nu när de faktiskt få få i en liten flock. Härligt!

Jag gick självklart direkt fram till Camaro, eller Camris Bejb som jag kallar honom:P Gud vad jag saknar den hästen. Han är ful som styrk, benig rygg, kantig rumpa och alldeles för utåtstående ögon, men vilken häst. Han är så himmla fin. Hade jag köpt en häst därifrån hade det utan tvekan varit honom. Med rätt myskler skulle han kunna vara hur fin som helst. Jag gillar den hästen skarpt alltså. Så det var med lite vedmod som jag sedan gick ifrån honom för att dra hem:( Fina häst<3











Hejsan där

Jag har haft full rulle denna helg. Har därför inte hunnit blogga någonting, tyvär. Men i alla fall så har jag ridit mycket.

I fredags gav Linne och jag oss ut på en tur med Tanis och Quinar. Jag var nervös innan, men sedan gick det så bra så jag blev lugn. Vi red samma sväng som jag och Cathrine tog sist, så där var underlaget bra och vi kunde trava mycket. Jag jobbade mycket på formen och nframmåtbjudningen och han blev riktigt fin. En väldigt possitiv häst att rida för han är så samarbetsvillig och glad hela tiden. Emme åker bort en vecka nu snart, så då tar jag honom dem dagar Cathrine inte inner. Så kan Linne och jag rida tillsammans, det ska bli helkul!:D

På lördagsmorgonen åkte Linne, jag och Cathrine till en hästloppis i Rotbrunna. En superfin anläggning under uppbyggnad där det ska bedrivas Akademisk Riskonst med lektioner och utbildningar. Fick lära mig mycket nytt samt titta på gårdens fina Lusitanos. Samt så fyndade Linne och jag bra grejor. Bilder kommer.

I lördags jobbade vi (jag och Cathrine) Tanis och Quinar på stubbåkern. Jobbade på galoppen och även lite finlir på den sammlade traven under nedsittning. Tanis var jätteduktig, med vart taggad som sjutton så hon visste knappt vart hon skulle ta vägen vissa gånger:P

I går var en kompis med och fotade när jag red. Hade morgonsläppet så var ute tidigt och red på fältet i dimman. JJobbade igenom henne lite lösgörande i skritt och trav och tog sedan lite galopp. Som sagt så har i inte kommit till att galoppera på volt riktigt än då hon inte orkat bära sig. Men, igår var hon helt magisk. Jobbade i en stabil form i båda varven i galopp på 20 metersvolter. Hon var så DUKTIG! Jag blev så glad att jag stannade henne efter och kramade om henne, klappade och sa att hon var bäst, var riktigt nära att jag började gråta faktiskt. Jag är så stolt över henne<3




RSS 2.0