Suck

Det går ju så braaaaa för denhär bloggen. Men jag har börjat jobba igen (plus festat lite:P), vilket resulterar i att jag inte ens satt på datorn sen i lördags. Så jag kör när jag orkar. Nu är det sooooova som gäller!




Min lilla Banan<3






Dagens markarbetespass

Traskade till banan med Cathirne, Emma och Qinne. Och Tanis såklart:P Skrittade fram ett bra tag och jobbade sedan på raka och böjda spår i skritt och trav. Samt lite skänkelvikningar. Hon var jättefin!


La upp detta fina, självklart hade jag dessa färger på bommarna också(A) Aja, skrittade och travade över bommarna och det var som om hon alltid gjort det. Hon lyfte fint på benen och bara traskade på. Jätteduktig. Jobbade på volt över de rosa och den bruna bommen. Hon var jättefin och tog i som sjutton i traven, GALET fin alltså!

Galopperade lite i båda varven och hon tog rätt galopp båda gångerna, ponnyplutt:) Hoppade hindret från båda hållen i trav och galopp. Först lyfte hon knappt på benen med sprången blev bättre och hon hoppade över det sedan varje gång. Även om det bara låg på 40 som högst:P

Supermysig dag helt enkelt, hon var jättefin och både hon och jag hade så himmla kul, häääärligt!

Dagens outfit, brun/ljusblå. Kör på den ofta nu, men den är ju så fin:)






















The new blanket

En bättre bild på nya täcket. Har dessutom fått ett nytt stalltäcke från Cathrine, ska fota i morgon:)













Dagens pass Montana

Lät henne springa av sig lite utan snodden först, hon var pigg och på lite bushumör. Spände sedan in henne, men vanlig longering är inte riktig våran grej alltså. Fick ingen form och det blev inge snyggt alls.

Men skrittade och travade på lite. Ville ha galopp också, men då blev hon bara så uppstressad att hon tog några språng och sedan rustravade hon.

Så släppte henne och "jagade" på henne lite med longerspöt så att hon faktiskt skulle galloppera också. Hon tycker ju att hennes trav är så fantastisk att hon inte behöver galoppera, men jag vill faktiskt ha galopp också. Där märks verkligen travaren i henne. När hon bara rusar på och typ fäller krokben för sig själv när hon väl galopperar, hahah, tokponny:P

Lät henne trava av sig och så kom hon in till mig. Och vi gick hem.

Tanis och jag hade en riktigt mysig dag idag. Vi var verkligen kompisar och gnabbades och biusade tillsammans, det var helkul:D


Typ såhär såg det ut idag.





Såhär kan det se ut:












Dagens pass Qinaur

Först lät jag Qinne skritta och trava utan inspänning i båda varven. Han var lugn och avslappnad, men lyssnade inte alls på förhållningar. Så fick dra lite i linan men då vände han upp mot mig. Så den delen gick inte bra idag. Däremot lyssnade han väldigt bra när jag sa trav och galopp.

Knäppte på snodden, hade den i gjorden mellan frambenen, så fick han jobba i skritt, trav och galopp. Han lyssnade så bra att jag bara "Nej men ska vi ta lite galopp också" och så började han galoppera. Sammlad och jättefin.

Släppte honom sedan på banan så att han fick sträcka ut lite. Bad honom galoppera och trava och han lyssnade bra. Förstod inte riktigt vad han skulle göra först, men sedan tyckte han det var helkul så det blev lite bocksprång:)










Tanis och Raggis


























Todays plans

Ska efter lunch dra ut till stallet. Kirrar hästarna på en gång så mockar jag och fixar fodret efteråt, så hinner vi förhoppningsvis vara ute i solen.

Qinne ska jag longera. Men tar med mig en extra lina så får vi se om jag dubbellongerar istället, eller provar att tömköra honom lite. Vet inte om han är tömkörd innan, så vi testar lite:) Kommer bli kul att jobba lite från marken.

Tanis har jag inte riktigt någon plan för än, vi får se vad jag känner för när jag kommer ut, men det blir nog longering för hennes del också. Det var ett tag sedan, så det skulle behövas.

I morgon ska Cathrine och jag ut tidigt och köra lite markarbete på banan. Ska bli spännande, har ju aldrig ridit något ordentligt markarbetespass på Tanis, så vi kör vårt rejs och har toppenkul som vanligt:D









Dagens pass

Det var fruset och kallt ute, vilket resulterade i att vi inte kunde hålla till på vägarna, för att det var alldeles för halt, och jag vill inte brodda innan snön. Då åker inte broddarna ner i underlaget utan det blir bara stummt att gå. Så red i skogen först en sväng och jobbade sedan lite på volt på fältet.

I skogen blåste hon en massa och tyckte det var helspännande att gå där (för typ hundrade gången, men ändå:P). Skrittade bara där. När vi kom ut på fältet travade vi på en stor volt och jobbade sedan lite fattningar och galopp på volten.

Hon var duktig idag. Vi köre lite chillridning men hon var duktig ändå:) Kämpade på bra och var glad och pigg.

Sattsade på outfitten och blev riktigt nöjd, supersnygg blev den!





























Rädsla

Red ju dressyr på Qinne i går med Linne som red Tanis. Det gick toppenbra först, jag hade lindat så han var lite extra tjusig oxå, men så blir han rädd för något och rusar iväg. Vi hann ett varv och sen hoppar jag av. Det går hästar utanför banan, okej, han blev överraskad. Jag hoppar upp och vi kör igen, rider igenom ordentligt och han är rakställd, jobbar bra på volter och serpentiner och lyssnar bra på halterna. Så blir han rädd igen och springer järnet! Rusar helt okontrollerat runt banan flera varv, eller varv, tvära svängar och bara helt galet. Jag hoppar av och hoppar INTE upp igen.

Jag hade nada kontroll däruppe. När en häst blir rädd, på riktigt då har man inte en chans. Hästen flyr, att du sitter däruppe kommer den inte ens ihåg. Det var länge sedan jag var så rädd, inte ens första gången jag red honom blev jag såhär rädd. Nu var det på riktigt, första gången bråkade han mest, nu var han livrädd.

Det kommer nog att ta ett tag innan jag hoppar upp på honom igen. Tills vidare så longerar jag i stället. För på marken kan jag alltid släppa om han skulle bli rädd, det är inte så lätt att kasta sig av när det går i 180 när man sitter på. Detta tycker jag är skitjobbigt, då vi funkar så bra tillsammans samt att han är jättefin att rida när han koncentrerar sig. Men just nu är jag helt enkelt för rädd för att ens sitta upp på honom igen.





Klipp, klipp

I går klipptes ponnyn, och huj vad med päls. Nu är hon len som sammet och riktigt snygg, gillart! Dock blev det ju som det blev med mönsterklippnigen. Maskinen är för stor plus att platsen var för liten för att grejja några snygga mönster, så hon fick bli utan. Dock provklippte jag en krona på halsen, och den har hon kvar, kanske nyaste trenden? Hahahah:P


Innan:




Linne är mogen, jag vet(A)


Klippfrilla, dundersnyggt!






Efter:








Pääääls!


The holy crown.





En häst med mindre päls, en människa med desstå mer i fejjan plus överallt annars efteråt var resultatet:P





No time

Hade ingen lust eller tid att blogga igår kväll då jag bara ville slappa när jag väl kom hem, och duscha av mig all päls som minst sagt fanns överallt.
...
Tanis blev iaf jättefin, hon var superpgg sedan när vi red så visst är det bra att klippa:P Bilder kommer i kväll, samt inlägg om gårdagens och dagens ridning:)
...
Idag ska Tanisen och jag ge oss ut på en tur i solen, ska bli så skönt att äntligen få rida i solljus, så underbart:D Blir ett pass i alla gångarter med mest foccus på rakriktningen, samt övergångar.
...
Och jag ska dra ihop en riktigt snygg outfit på henne idag, brun/ljusblå blir den:)
...
...
...
Ljusblå/grå outfit.
...
...
...

Diss











Dissar detta schabrak från EQuest. Ingen frihet för manken samt alldeles för kort modell. Sen var det rosa partiet bara så fult. Konstig form och nepp, inge snyggt alls:P






Todays outfit

Cerise/marinblå.


Dagens planer

I dag ska Linne och jag ut till stallet för sista gången tillsammans typ. Hon har hittat en ny polle att rida, så nu letar jag ny medryttare. Någon som är intresserad?

Iaf så ska vi ju klippa Tanis i dag. Ska bli kul, hoppas bara jag klipper snyggt:P Vi får se.

Sedan ska vi rida ett dressyrpass på banan. Cathrine har blivit sjuk:( så jag rider Qinne. Ska jobba på det jag tänkt i går, halter och serpentiner. Bara få honom att släppa ordentligt i båda sidorna. Samt jobba lite på galoppfattningarna.













Clinicen

Drog ju på clinic igår. Det var skolan som hade anordnat en hoppclinic med Sylve Söderstrand. Linne och jag drog dit och kollade.

Det var en av de bästa clinics jag har varit på. Han förklarade bra, och roligt, samt gav riktigt bra tips. Ett stort plus till att det var så duktiga ryttare, på fina hästar. Blev helt såld på en av dem, en brun vallack som såg ut att vara heeelt mjuk i hela kroppen, samt väldigt reglerbar. Toppenfin.

Precis som Linne så blev jag riktigt hoppsugen. Har inte hoppat bana sen fälttävlanslägret förra sommaren:O Hajja länge sedan det var. Men har man ingen hopphäst så:P

Btw så är ju Sylve från Gotland, älskar hans gotländska, så mysigt att lyssna på. Mamma är född på Gotland och hon och Sylve var faktiskt kompisar när de var små. Hon red hans första ponny, ett litet russ. Det ni;P









Changed plans

Är med Linne på Sylveclinic som skolan har på Akka. Hur naaajs!


På onsdag

Då ryker pälsen på Tanis. ÄNTLIGEN! Ska bli så skönt att börja rida ordentligt och slippa en sjöblöt häst efteråt. Jag ska filtklippa henne, då hon behöver ha kvar pälsen på ryggen för hennes känsliga ryggs skull. Dock ska jag klippa halva huvudet, mycket snyggare då, än ett helt lurvigt huvud och helklippt hals, urfult ju.

Linne ska vara med och hjälpa till, hoppas det går lika bra som sist, hade bomull i öronen och sedan körde vi. Hon tyckte det var obehagligt i början för att det var så nytt och stegrade sig, fick då mutas med kraft, men sedan stod jag helt själv och klippte och hon bara njöt:)

Ska försöka mig på att göra lite snygga mönster också på låren. En krona på ena sida och en stjärna på den andra. Men får se om jag lyckas, med en sån stor maskin och så mycket päls så blir det ju lite klurigt:P













Dock ingen såhär avanccerad krona:P






Dressage

Idag blir det ett dressyrpass med Qinne på banan. Ska träna halter och serpentiner idag. Vill att han ska slääppa ordentligt i sidorna och bli helt liksidig, samt lyhörd för de förhållande hjälperna och behålla formen i halterna.

Blir en mörkblå outfit, med schabrak, skrittäcke och tror faktiskt att jag ska linda honom idag, snyggast så ju:P









Tanis Bananis

Var ute rätt sent idag, hade annat för mig på dagen, samt att jag vill vara i stallet när de andra är där, roligast så:)

Cathrine och jag gick till banan och jag gav lite tips när Cathine red. Tanis och jag stod utanför och betade så länge. Eller, ja, jag smaskade faktiskt inte på nått gräs, det fick Tanis stå för, hehe.

Sedan släppte jag Bananen på banan och körde lite join up, men det gick katastrofdåligt idag. Ingen kommentar, men jag var bra grinig på henne resten av kvällen sedan. Men nu sakanr jag henne och vill bara puss på henne iaf:P

I morgon får Tanis vila, för hon skulle egentligen bara ha promenerat idag:P Dessutom ska jag rida Qinne, det blir ett dressyrpass på banan, ska bli kul:)



En bild på en vääääldigt tjock Tanis från i somras, haha:P






Dagens pass

Hade morgonen i stallet så åkte ut tidigt. Det första hon gjorde igår när hon kom in i boxen var förstås att rulla sig, i spånet, men fleectäcket, så jag fick stå och skaka av täcket en stund innan jag kunde byta och släppa ut henne i morse:P

Det blev en riktig skön dag i stallet, helt själv, ganska skönt ibland. Red banvallen till skogen och red in där. Har tänkt att hoppa de små stockarna som ligger där sen jag red där sist, men det har varit för mörkt hela tiden.

Travade fram henne ordentligt fram och tillbaka till lilla ridhuset först och sedan in i skogen. Skuttade över stockarna i trav och galopp, och hon tyckte det var helkul. Tekniken var inge bra alls, men hon tyckte det var hellajbans, och jag med, så det gör inget, såklart:)

Red sedan över kvarnen och hem. Travade och skrittade bara idag. Hon var jättefin, men pigg! Så fort jag kortade tyglarna började hon småtakta, haha, gullunge<3

Hade reflextäcket idag bara för att det var så grått ute, kändes som att det var säkrast.













Loppis

Cathrine och jag var på hästloppis på Liqusini idag. Självklart fyndade jag. Det blev ett par bruna kombilindor. Har länge letat efter ett par choklafbruna lindor, så jag blev ju tvungen:P Dessutom kostade dem bara 80 spänn. Dessa från Showmaster kostar 169;-.



Det är dock inga Showmaster, vet ej märke på dem jag köpte.

Fixardag

I dag, äntligen, kirrade jag och Cathirne spän. Köpte en hel pall, 15 balar, från Granngården. Så tog bort all halm och la det längst fram i boxen och fyllde hela boxen med spån. Nu ska jag låta henne stå på bara spånet i typ en vecka så att de sätter sig och blir en bädd, sedan lägger jag på halmen ovanpå. Tror det blir riktigt bra.

Drog även en sväng till Hööks och köpte en klippmaskin. Så ska förhoppningsvis klippa henne i morgon, kommer bli sååå skönt att få klippa henne, hon svettas så himmla mycket nu. Känns dessutom toppenbra att ha en egen klippmaskin, så kan jag klippa henne när jag vill liksom:)









1799;- på Hööks.







Dagens pass

Cathrine och jag red till banan, hon red på banan och jag red på rundbanan utanför. Har ridit på banan varje dag nu, så ville variera mig lite. Det var så himmla dimmigt och grått så vi ville inte riktigt rida ut när vi inte ser vars vi rider, haha.

Började med att skritta henne i båda varven på lång och kort tygel. Hon var redan då mycket finare i vänstervarvet. Gjorde även lite halter.

Travade sedan bara på i båda varven och ställde igenom ordentligt på kortsidorna. Sedan gjorde vi lite övergångar på långsidorna.

Hon var jätteduktig idag! Blev så otroligt fin i traven, bara sprang på i en bra takt och fin form. Riktigt fin!

Skrittade sedan av en sväng och mötte upp Ragazza och Jenny. Blev ett lugnt pass utan galopp, men hon fick ändå gå ordentligt. Ett riktigt bra ridpass:)











Åka hit och dit

Cathrine och jag åker alltid runt halva stan på lördagar, haha, det är liksom vår grej, samt att poppa Moves Like Jagger i bilen. Idag ska vi tillsammans med pappa dra till Granngården och köpa en pall spån. Sedan en sväng förbi Hööks och se om dem har inne klippmaskinen, för då blir det köp! Najs, najs. Sedan till stallet och rida ut i ljuuuuuset, men med denna dimma får det bli reflexer iaf ju:O









Schockemöhlemums

Hittade lite snyggt på Schokemöhle.




 





Snyggt som vardagsträns liksom. Hade det varit en bredare nosgrimma hade det varit
 ett snyggt dressyrträns oxå.










Mumsiga pannband, vill ha!








Och ett par tyglar med sånnadär snygga spännen, love it!







Dagens planer

Idag ska jag ut till stallet vid 3, så förhoppningsvis hinner Cathrine och jag ta oss en tur när det fortfarande är rellativt ljust. VVore ju ganske skönt liksom. Har bara ridit i mörkret den senaste tiden, så det blir nog bra.

Eftersom jag fortfarande är sjuk så blir det ett lättare pass, iaf inte så ansträngande.

Jag längtar ut till stallet nu, jag vill bara klappa och gosa med Tanis Bananis, min lilla bejbi<3












Today

Promenerade Qinne en kortis, jag ville inte rida honom när jag är såhär sjuk då jag måste koncentrera mig så mycket. Men han var nöjd ändå:)

Sedan kom Linne och vi drog till banan med Tanis. Linne red ett lätt dressyrpass men fick lite problem med vänstergaloppen, så jag hoppade upp och red igenom henne lite grand. Hon var väldigt fin och fick till bra galopper också, även om det gick lite för fort och vi typ låg ner i kurvorna:P

Hade en mysig dag i stallet iaf, även fast jag inte orkade så mkt. Tog några bildern på pollarna när jag kom till stallet också:)


















Haha, failbilder de två sista, kameran ville inte riktigt vara med:P





Give me

Om jag bara hade lite cash så skulle denna vara min!!!!!!!!!!!!






1799;- på Hööks.







Roooooooosa

Tanis har dessa höpåsar, and she loves them:D






Dagens planer

Det blev ju inte mycket med detdär att börja blogga förra veckan. Men jag pallade helt enkelt inte. Men jag kör igång idag så får vi se vad som händer.

Jag är jätteförkyld just nu, så det blir lätta pass för tillfället.

I dag ska jag rida Qinne. Kanske ska Linne och jag rida tillsammans och då blir det förhoppningsvis en tur ute i solen, men ska jag rida själv så tar jag ett passa på banan. I så fall rider jag igenom honom i skritt och trav och tränar på halter. Det är det jag orkar, plus att han behöver träna på halter, så det blir bra:)


Qinne kalas, han är en riktig lortgris:P








Heeeeeeeej!

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med denhär bloggen. Jag vill verkligen vara duktig och uppdatera en massa och så, men just nu rider jag typ bara när det är mörkt, vilket gör att det inte blir några bilder. Och det är ju det jag vill ha, en massa bilder här på bloggen, så vi får se hur det blir. Ska göra dagens pass idag iaf, efter jag varit i stallet, så får vi se om jag sätter igång igen. Tjing, tjing!





RSS 2.0