Min prinsessa<3







Min pålla är halt

Det blir ingen ridning för mig denna vecka, för Imsan är nämligen halt. :( har ingen aning om vad som är tokigt, ägaren smsade bara och sa att hon var halt. Men jag ska ut och pyssla med henne några dagar denna vecka iaf. Jag är ändå dunderförkyld så jag orkar nog ändå inte rida.

Men tråkigt är det att hon är halt. :(


Gillart

Ett av alla mina tusentals hemmagjorda pannband:P Gillar detta riktigt mycket.














Varmt och gosigt

Jag bara måste köpa en rumpvärmare till i vinter. Det är sååå gosigt, och varmt. Dessa skulle Linne och jag ha ju, fett fint. Ponnypop 199;-












Hehe

Synd det vilken som är min favoritfärg eller?! :P















Praktiska tyglar

Islandstyglarna har oftast snabbknäppen, så skönt. Jag byter bett ibland och då kan det vara skönt att ha. Skulle vilja ha ett islandsträns med dessa tyglar att ha när man bara rider ut och chillrider typ. Eller när man ska jobba löst, så enkelt att bara knäppa av tyglarna då.



Hästarna och vi

















gårdagens ridpass

Hej vänner! Förlåt, min update har verkligen inte varit den bästa. Men jag har inte haft så mycket "hästigt" att skriva.

Igår red jag ut en sväng på Ims, ensam. Hon var rätt tittig och tyckte att det mesta var läskigt, men hon gick ändå på bra hela tiden. Vi skrittade och travade och hon var fin i formen på borta vägen men blev stark och tung på hemvägen. Men hon var ju taggad på att komma hem så det är förståeligt. :) Hon var väldans mys när jag gjorde iordning henne iallafall, hon stod stilla hela tiden och var bara allmänt gos. Pluttehäst! <3

Älskade ponihest! <3

Poppigt täcke

Hade jag inte redan haft ett flugtäcke, hade jag lätt köpt detta, så gulligt!

Från Ponnypop 599;-











HV Polo

Jag skulle kunna döda för dessa plagg. Designen är så otroligt bra gjord, den är snygg, stilren och välmatchad. Jag gillart!

















































De finaste








Roliga lindor

Dessa elastiska lindor kommer från Ponnypop och kostar 79;- paret. Lite omodernt med elastiska linsdor, speciellt med snören, men de var ju ändå lite läckra:)

Ni kanske märker att jag lägger upp mycket från Ponnypop, men för vi som har SHV-hästar får rabatt där, därför är det lite extra kul att kolla runt där:)










Tips

På Ponnypop kan man hitta fleecelindor i lite olika färger. Snygga tycker jag. Skulle vilja ha dem bruna. Dock är det väldigt dyra:S Kostar 249;- för 4.






Juste

Jaana och jag var ju med i UNT förra sommaren:)

http://www.unt.se/inc/print/en-fristad-for-utsatta-hastar-1003531-default.aspx








ImsePimseSpindel





Gårdagens pass

Linne och jag drog till stallet igår. När vikom dit fick vi se två grå små monster. Leriga hästar kan man säga. Så det blev en ordentlig rykt! Oljade Tanis hovar också. Ser till att göra det en, två gånger i veckan nu på sommaren. Annars behövs det inte.

Sedan gick vi en promenad i solen. Även fast klockan var typ 7 så var det supervarmt. Men skönt ändå. Tanis traskade på, långsamt som vanligt. Hon går som en snigel när man promenerar, haha. Tränade lite vinka. Jag lyfter vänster ben och knäpper med fingrarna, så lyfter hon vänster fram. Det gick väl sådär när vi var ute, hade bar en grästuva att locka med då. Men när vi kom till hagen igen hade jag äppelbitar, och lyfte hon så fint så:)

I dag, om jag åker ut tilll stallet, beror på vädret, annars gör jag det i morgon, så ska Tanis friseras ordentligt. Manen ska klippas, är allt för lång nu. Även skägget ska bort. Brukar vara väldigt petig och klippa ofta där, nu kommer jag knappt ihåg när jag klippte där sist.

Hovskägget ska bort samt pälsen vid kronränderna. Det är helt sjukt, pälsen på hennes ben växer jättefort. Jag behöver frisera henne där en gång i veckan för att det ska vara snyggt. Galet:O







Hiss/Diss

 


Hissar och dissar detta islandsträns från Hööks. Jag skulle gärna köpa ett isisträns, för de är så enkla att bara dra på, samt att de oftast är rätt sngga. Och så har de ju nästan alltid remont, vilket ju passar på Tanis.

Linne och jag hittade detta i butik och blev genast förtjusta, för det är lack, och bling. Men blinget borde ju vara på pannbandet i stället, skulle vara mycket snyggare så. Men de har väl tänk på att isisar har så mycket man så det är bättre att lägga fokusen på nosgrimman. Men som sagt synd, annars had jag kanske köpt det.










Hissar



Ger en fet hiss till Hööks nya ponnyträns. Det är riktigt snyggt. Bred nosgrimma, samt strasspannband. Synd att inte pannbandet var svängt dock, tycker det är fult med raka swarovski. Men annars riktigt fint:)







Suddludd

Även fast denhär bilden är typ galet suddig så gillar jag den jättemkt. Det var vårat första ridpass där hon gick i form, så den är ett fint minne:)










Snyggt!

Jag bara älskar lack. På allt i hästväg. Därför tänker jag nu ta och prova en grej. Jag ska köpa en billig remontnosgrimma och sedan måla nosdelen med svart nagellack. Det kanske inte funkar alls, eller så gör det det. Snyggt som sjutton skulle det säkert bli i alla fall. So, lets try it!



















Kommer ni ihåg?

Jag blev helt tokigt kär i det rosa/gröna/blåa grimskaftet som Hööks hade för några år sedan. jag köpte såklart ett sånt, men det försvann tyvär:( Jag älskar när det är en massa olika färger tillsammans, så piffigt:) Tänk dessa färger tillsammans i ett grimskaft, läckert!




Insnöad

Känner att jag är lite insnöad på grönt just nu, men det är ju så snyggt!

Denna grimma är enkel, men riktigt snygg faktiskt. Förra sommaren va jag och en kompis nere i Halland och red en massa. Jag red en fälttävlanshäst på 12 år. Caprice heter han, en helt underbar häst. Och han hade denna grimma, kom att tänka på det bara, haha.






Inte den grimman på bilden då förståss:P





Min favoritbild






Fint sett

Skulle inte ha bangat på detta supersöta sett:)






Stallet

De har målat en massa i stallet och det är så underbart snyggt!








Bettskivor

Jag har bettskivor till Tanis tredelade, ska skaffa till Novat också. Detta för att hon inte ska få tjuvnyp i mungiporna, för hon är så känslig. Men jag vill köpa några roliga. Sjöälvklart vill jag ha dessa rosa, men finns det inga kuligare. Typ med mönster och så. Det jag allra helst skulle vilja ha är ett par i guldglitter. Förstå, så snyyygt!















Vi vill ha

Titta vilka superulliga och gulliga nosludd. Så cute! Från Ponnypop, 169;- styck.













I valet och kvalet

Jag ska ju köpa den gröna grimman, men vilket grimskaft är snyggast till?






Från Hööks, 29;-



Från Ponnypop, 39;-






Grönt som gräset

Ja, jag gillar grönt. Och Tanis passar grymt bra i det. Iofs har jag inget grönt än, men iaf:P

Detta sett är crazysnyggt!










Escadron

Är det någon annan än Linne och mig som bara äääälskar den rosa/blåa Nicikollektionen?!









Det rosa till Tanis och det blåa till Imsan, huuuur snyggt!



Min rosa grimma

Köpte en rosa grimma till Tanis Bananis förra sommaren. Men i vintras råkade hon trampa på grimskaftet vilket resuletrade på något konstigt sätt i att käkspännet gick sönder på grimman. Men jag ska ta och laga det, vill ju använda min älskade roooosa grimma igen:D











Pollarna i går






Det syns lite dåligt på denhär bilden men hon har blivit jätteljus:) Mysigt med lite sommarfärg.
























Vad tycker ni?

Jag gör en hel massa tidsinställda nu, men när vi ni ha dem, vilken tid ska jag lägga upp dem. Just nu försöker jag lägga upp alla på kvällen, bra/dåligt?





Gårdagen

Jag var ju ute hos Thilde och red i går med Julle. Jag red Nalle, en snäll och lugn gammal herre på 22 bast. Julle red Palli, en 6 (?)åring men mycket tölt. Jag är ju helt ovan (fast kanske inte längre;)) att rida isis. Detta gör det så spännande att få prova på det. Det är skitkul minst sagt. Så mycket andra knappar, takter som ska sitta och att hitta dem, det är sannerligen inte det lättaste. Men såååå roligt.

Fick till en fin form i skritten på en häst med hård mun, men släppte jättefint i båda sidor till sist. Annars tötade vi rätt mycket, svårt att få till en bra tölt på honom, han vill hellre lägga sig i trav. Men ibland var den riktigt toppen.

Hoppade en radda hinder i skogen också. Hääärligt. Jag som hoppar så sällan. Både Julle och jag blev helt lyriska och taggade hästarna till tusen. Det var toppenkul:D

Galopperade såklart på bästa galoppvägen, en lång sanggång mellan träden, helt underbart!

Här, lite bilder jag snodde från Julles blogg.


Julle och Palli







Jag och Nalle










Hej bloggen

Jag har fullt upp nu, det är jobbet och massa festande. Vilket gör att bloggen läggs lite på sidan. Men idag kommer Linne hem:D ÄNTLIGEN! Så vi ska komma igång igen. Hoppas hon tycker det är okej att dra ut till stallet på kvällarna, för då åker jag med henne när hon ska ut, vilket gör att Tanis får sig en skritttur några gånger i veckan, då blir hon nog glad, min lilla prinsessa.

I går var jag ute med Julle hos Thilde igen. Jag red en som hette Nalle, supergullig gammal man på typ 22 barre. Vi hoppade massa i skogen. Och nog för att jag är dressyrryttare, men gaaaalet vad kul det är att hoppa. Vibara taggade massa och skrek för full hals när vi dånade fram över hindren. Sjukt kul! Bilder kommer:)






Failbild

Haha, min kamera är lite fumlig att fota med, därför tog Linne denna fina:P






Skulle inte banga




På dessa stigbyglar. De är sååå läckra!




Emme dissar



Ger en fet DISS till vita benskydd. Jag vet inte vad det är med dem, men jag bara hatar vita skydd. Dock inte dressyrskydd, de är snyggast vita, men plastskydd är gräsliga i den färgen. Isch:P







Emme dissar





Ger en fet diss till detta träns. Tycker det är superfult med smala nosgrimmor, ush! Breda ska de vara, eller åtminstonde "normalbreda", inte såhär.








Emme hissar




Ger en fet HISS till detta galet snygga stalltäcke från Horze. Det ser lyxigt ut, har snygg design och fina färger. Tanis vill ha!








Partyhovar

Eftersom Linne och jag är typ omogna som 13-åringar så älskar vi ju fortfarande rosa, glitter och allt som är gulligt och ulligt:) Hade vi haft ett eget stall hade min box varit rosa med glitter och kronor som boxknoppar, Linnes hade varit bebisblå med glitter och med fjäderplymer som knoppar. Hajja fiiiint!

Men anyway. Dett är något vi lätt köper när vi ser det i en butik nära oss. Snacka piffigt! Tanis skulle få silver och svart. Helst rosa oxå, om det finns:P











<3







Tuffs

Lite pics på Tuffs, alias Tusse:)









Jippie, Tussen var superduktig på att hoppa:P









Köpa ny grimma

Jag älskar ju grimmor, men nu var det ett bra tag sedan jag köpte en ny. Och Tanis vill faktisk ha en:P

Hon har den lila, men jag tänkte köpa den gröna. Tror den skulle matcha hennes vintertäcke väldigt bra. Nu gäller det bara att försöka hitta ett snyggt grönt grimskaft också, tips någon?




















<3






Tips

Enkla men snygga är dessa pannband från Hööks med clincher. Kostar nu endast 39;-.




Hovis

Idag gick Tanis och jag till stallet för hovis kom. Hennes fötter har växt något helt stört mycket nu i sommar. Vi har alltid 8 veckor emellan, men nu skulle det behövts ännu tidigare. Men, men, det var inte så farligt sa Jarko.

Tanis var en riktig liten gris idag, ville inte alls stå still när Jarko tog fram, men bakfossingarna gick prima. Jag fick muta henne hela tiden med knäckebröd. Tanis blev helt ställd, hon som aldrig får godis annars, haha:P

Kameran låg hemma och sov, så inga nya bilder:P








Emme dissar





Ger en fet diss till detta pannband. För det första tycker jag inte alls att det är snyggt, och för det andra borde det inte vara särskilt bekvämt för hästen. Kristallerna sticks säkert och blir bara obehagligt.







Montana

Jag började jobba idag. Sitter inne på en kontor och glor från 8-17 nu i fem veckor. Inte det roligaste, meeeeeen jag får cash. Så det är bra. Detta gör att jag inte hinner med Tanis riktigt.

Men det är helt okej, för då får hon få lite lov och bara gå och gotta sig i hagen, vara häst och bli tjock som en gris. Precis vad en häst ska få göra någon gång varje år tycker jag. Hon behöver semester lika mycket som alla andra.

Detta gör även att jag inte kommer att ha så mycket att blogga om, men då tänkte jag göra en massa fina prylinlägg istället:) Så det blir nog bra.







Emme dissar



Jag ger en fet diss till dessa schabrak. De kommer ur Hööks nya kollektion. Modellen är snygg samt detaljerna med färgerna är hemska.

Det skulle lika gärna ha stått ODAL på sidan, Granngårdens gammla färger, INTE snyggt!



Skitful färgmatchning även på detta, ser ut som ett påskägg typ.







Sjöängens Express

Lägger upp lite bilder från jobbveckan, på Peppelito:)


































rullar till DK

Tjatja grabbar! Jag rullar till DK idag då, är hemma om en vecka igen. Därmed ingen bloggning från min sida. Men ni överlever nog med Emme ska ni se :)

PUSS

En egobild får ni, så ni inte glömmer mitt vackra ansikte ;)

Kändistotto

Blev ingen bloggning igår, hade bara inte tid. Men jag var i alla fall på Stora Wäsby igen, denna gång för att rida:) Amanda och jag red ut en sväng med Bingo och Älgen. Sedan jobbade vi en stund på banan. Bingo är under igångsättning, så det blev bara skritt, men det var toppenkul ändå:)




Bingo.


Amanda och Älgutt:)









Taggad häst.se










Hahaha, vars tog Älgen vägen?!


Bingo var väligt knepig, Amanda fick visa lite hur jag skulle rida honom, men han blev fin och i slutet riktigt lösgjord i halsen, härligt:)





Mitt nya schabrak

Har velat ha detta jättelänge, så hajja att jag blev happy när de var på rea:)














Bruna grejjer

Jag har ju en brun sadel, men all min andra utrustning är svart. Till och med stiglädren:P Vilket kanske inte matchar så bra, men det funkar helt klart. Men därför tänker jag nu köpa det bruna tränset. Självklart ska jag matcha det med detta pannband:)














Tanis Bananis<3











Hööks kopior

Jag fullkomligen ÄLSKAR Hööks fina kopior på typ allt. Schabraken, skydden, täckena, allt! Detta träns kommer snart att pryda min lilla ponnys huvud är ett som är säkert!

















promenad

Hojhoj! Jag promenerade med Ims idag, tyckte att det kändes lagom i detta skitväder haha. Hon skötte sig iallafall jättebra, var avslappnad och lyssnade bra.
Hon var väldigt gosig och mysig i stallet också. :)


Dagens ridpass

Red med westernutrustningen idag. Linne promenerade med Ims, så vi tog det lugnt. Skritt på lång tygel typ hela passet, men tog en liten trav, sammlad och fin. Plus en riktig westerngalopp upp för en backe. Enhandsfattning och långa tyglar:) Men det finns grisar uvanför backen så det var lite med skräckblandad förtjusning som Tanis pinnade på, sötponnyn<3


















Dagens pass

Blev en mysig promenad för Tanis del idag. Det var härligt, bara hon och jag i solen. Hon skötte sig bra, förutom när jag pratade i telefon och hon försökte beta, hehe:P



















Gårdagens ridoutfit






Gårdagens outfit






Fin bild

Blev samma fina ljus som på en av Linnes bilder, så fiiiint!






Dagens pass

I dag red jag först igenom henne lite grenn på fältet. Stora volter och på spåret. Hon var stadig i formen hela tiden och var verkligen superfin! Härligt:)

Sedan hoppade Linne upp, hon har aldrig ridit Tanis så det var jättekul att se. Och det såg bra ut så:) Bilder på henne och Tanis kommer.































Dagens favoritbild!






dagens ridpass

Tjatja!
Dagens ridpass gick sådär. Imsan var ganska spänd i början, och hon var väldigt springig. Det blev bättre efter en stund dock och mot slutet av passet så var hon ganska fin.
Jag jobbade henne på en 8 vilket funkade bra, hon ställde igenom bra i bägge varven.










Smulan travbilder





































Gårdagens ridpass

Jag tänkte slänga upp ett par bilder från gårdagens ridpass.




Kärlek på ljuset i bilden <3







Kärlek<3


Random hästbilder från Stora Wäsby


Flash.



















































Gårdagens pass

Blev lite enkel dressyr på fältet. Kände igenom henne mest, bara red på i skritt och trav. Gjorde några skänkelvikningar i skritt mot slutet. Hon var duktig om än ganska okoncentrerad i början pga alla kryp.







































Stora Wäsby

Vi följde med Amanda till Stora Wäsby sedan, där hon jobbar samt har sina hästar. Först gick vi till vallackbetet och fixade med Bingo. Det är typ Amandas häst, och japp, det är han som är med i stjärnornas hoppning. Kändishäst med andra ord:)





Han fick en ny grimma som Amanda köpt på Hööks, blev så söt:)


















Dagens pass

Skulle egentligen bara ha skrittat ut i westerngrejjerna men Jaana frågade om jag ville med och spela fotboll med hästarna, så visst:) Red till en nyuppsatt hage tillsammans med Jaana och Ims. Lizzy och Härsan var med också. Lizzy hade en stor hästfotboll som vi lät hästarna nosa på och så. Tanis var fjolligast, hon tyckte den var jätteläskig och det tog ett tag innan hon vande sig. Men sedan kunde hon med hjälp av lite havre faktiskt sparka på den flera gånger:)

Sedan fick dem alla tre springa runt lösa en stund, synd att jag inte hade kameran då, Tanis blev supersnygg!

Travade och galoppjobbade på hemvägen sedan och hon var fin även om hon fick lite knäppisryck ibland och dummade sig, tokponnyn:P

Inga bilder, eftersom det regnade massa och Tanis mest såg ut som en dränkt katt.

Jag tycker det är viktigt att variera arbetet med hästen, prova på nya grejjer och så, hur tycker ni?




Longreining, ett allternativ till ridning.





Gårdagen

I går åkte ju vi till Upplands Väsby. Vi gick till Horze och självklart till Hööks också. På Horze köpte jag dressyrskydden och på Hööks köpte jag ett nytt schabrak som jag velat ha jättelänge. Det var på halva priset också, så kostade bara 90 spänn:)




De sitter bra, snurar inte och är helt okej snygga. Hööks variant är dock mycket bättre, en dessa funkar:)


Schabraket finns inte kvar på hemsidan så ska ta kort på det i stallet så får ni se.





Smulan och jag

Pga att jag har värmeexem, och har typ blåsor på benen och så så står jag upp typ hela tiden, därav är min sits katastrofal, meeeeen, vem bryr sig:P Smulan är ju fin så:)


















Börjar med lite framskrittningsbilder, blir så många bilder annars:P






Snygga Imsan

Godmorgon! Det blev en seeeen kväll för mig och Emme igår. Vi kom hem från upplandsväsby vid sju, så då skulle man få i sig mat och byta om innan vi åkte till stallet. Så i stallet var vi till halv elva tror jag haha.

Men vi red iallafall på vallen bakom sommarbetet, och Imsan var faktiskt jättefin. Jag tycker inte att hon brukar vara så fin där, men igår skötte hon sig riktigt bra. Jag jobbade på volter och med att ställa igenom henne, samt lite sidförande. Ett lätt pass på så sätt, men Imsan tyckte att det var jobbigt ändå.

Sen provade jag naturligtvis alla nya grejjer på henne också, och hon blev såååå fin. :)


Fick dock klippa av lindorna typ en meter, dom var en aning långa som ni ser på bilderna haha :P

Hetaste outfitten är utsedd






Horze

Idag åker Linne och jag till Horze i UpplandsVäsby. Vi ska åka tåg och bussar, samt möta upp vår kompis Amanda som bor i Väsby på stationen. Det blir förhoppningsvis en sväng till Stora Väsby efter också, för att kolla när Amanda rider en av "sina" hästar. Kul:)

Jag har länge velat ha ett par snygga strykkappor. Enkla att bara slänga på samtidigt som de är snygga. Dessa är då ett måste, kostar ENDAST 79;- paret.



Får se om jag kommer hem med något annat också, kanske ett par nya ridskor om de har några till bra pris.
Annars kanske en ny grimma, var länge sedan jag köpte en ny;P






Dagens planer

Godmorgon mina läsare! Hur står det till idag?

Har sovit lite halvdant i värmen, var säkert över 25 grader i mitt rum inatt, suuuck... Aja!

Idag ska jag och Emme dra till UpplandsVäsby och möta upp Amanda. Vi ska dra till horze! Hur länge sen var det inte man var där? Jag har spanat på en ridhjälm därifrån, så jag hoppashoppas att den finns inne nu. Sen ska jag köpa silikonsnoddar och lite annat smått och gott har jag tänkt.

Sen ska vi (om klockan inte är alltför mycket, vi ska ju hinna hem och äta och grejja innan stallet ikväll) dra till Stora Wäsby och kolla när Amanda rider.

Såå, det är dagens planer. Ni får se vad jag fyndade när vi kommer hem. ;)


Ramour 1

Longerade Smulan i ridhuset en dag. Släppte henne efter så att hon fick bralla av sig lite. Sötponnyn:)





Tränade in capriole, haha, närå:P


























Ett jungeltroll



Snacka om att det var högt gräs i grabbarnas hage.



Min älskade

Jag saknar Tanis så mycket så att det gör ont nu. Men i morgon, ÄNTLIGEN får jag träffa min prinsessa igen. Då rider Linne och jag ut en sväng:)







Kameran

Jag har nu ett tag haft en lånekamera efttersom min rosa har varit på lagning i tyl Polen. Därför är bilderna den senaster tiden rätt dåliga. Men idag får jag tillbaka den, jag är såhäääär glad:D



Hittade ingen bild på min, men det är iaf en rosa Sony.






Kenzington

Ett av passen där Linne och jag red Kalle, här när jag rider. Eftersom han var rak som en pinne när man hoppade upp så jobbade vi mycket med överställningar för att skulle släppa. Han blev toppenfin tillslut:)





























Hej bloggen

Jag har saknat att blogga jättemycket, men tiden har bara inte räckt till nu när vi jobbat, plus att internet har varit ganske dåligt. Pik till Linnes phone:P Näääärå, det var så bra så.

Jag har tänkt lite på mina inlägg. Jag försöker vara väldigt formell och skriva på ett "fint sätt". Medan min personliga blogg är helt crazy, där skriver jag precis vad som kommer upp i huvudet, ibland helt galna saker. Men jag har iaf tänkt på att släppa lite på hur jag skriver och bli lite roligare här i bloggen. Hoppas det uppskattas:P


Ska blogga massor med inlägg nu så ni får massor att läsa om vår härliga vecka.



Ridpass på Kenzington

Några bilder från det senaste ridpasset på Kalle.









Inte en liten häst det där, haha, han är ju på tok för stor för mig egentligen. Men han är rolig att rida, inte så lätt dock. :)

Dagens två ridpass

Hej på er! Jag sitter och kollar på sändningarna från falsterbo, det var sagt att det skulle vara dressyr men det var hoppning istället. Nåja, dressyren sänds ju imorn så jag är glad ändå för hoppning är ju också kul att kolla på. :)
Ska strax ut och gå rundan och kolla alla hästar, sen blir det film och sen sova!

Jag red först Esak idag, det gick bra och han var fin. Den sista avtravningen var super, han var sjukt mjuk och lyssnade så bra så. Kul ridpass, jag smälter lite när jag sitter på den ponnyn.

Sen red jag Kalle. Han är bara så sjuuukt stor. Galet asså. Jag red mest igenom honom i sidorna på exakt samma sätt som jag har gjort de senaste dagarna och han börjar fatta hur jag vill ha honom. Han var stel som en pinne i ena sidan i början av passet och jag blev nästan galen för lilla jag har sjukt svårt att rida ihop en sådan stor häst. Men mot slutet efter att jag verkligen hade bitit ihop och bestämt mig för att det SKULLE gå, så lossnade han och jag fick en fin sista trav så där avslutade vi. Imorn ska jag ta igenom honom i galoppen också. :)


Några bilder blir det inte, för det är antingen blogg.se eller mitt internet som fuckar. Men vi hörs imorn eller kanske på söndag. PUSS :)
//Linne

En liten uppdate

Hej mina vänner! Hur har ni det i sommarvärmen? Jisses vad varmt det är idag. De dagar vi har varit här hittills har det varit rätt kallt och blåsigt, men idag slog det om och det är supervarmt och skönt. :)

Dock för värmen med sig problem. Vi har inte behövt vattna hästarna hittills för de har inte druckit så mycket när det har varit svalt, och det har vart bra eftersom vi inte har kunnat vattna då vi inte har haft den slang vi behöver för att kunna få vatten till de hagarna. Men idag när värmen slog till har hästarna druckit massor, så nu var det plötsligt tomt i badkaren och jag fick kubba upp med skottkärra och två hinkar och sno vatten från en annan hage som har en sån vattentank som fylls upp av sig själv. Hej&hå säger jag bara, helt slut av att släpa tunga hinkar till och från hagar.

Nu har jag precis duschat och fått i mig lite saft, haha, man måste ju återställa vätskebalansen.

Jag har även ridit Esak idag, vi red en runda (som vi upptäckte idag, woho!) och han var ganska loj, tror det är värmen samt att han släpptes i ridhuset igår och då rejsade han som en galning så han hade väl dåligt med energi idag antar jag. Men det var intressant att tex kunna galoppera utan att behöva hålla i honom, det har ALDRIG hänt förr. Han brukar ju försöka sticka haha :)

I eftermiddag ska jag rida Kalle, vi ska rida ut och Emme kommer rida Smulan. Vi har sagt att jag ska rida Kalle rätt mycket i denna vecka eftersom han blir finare och finare varje dag när jag rider, och jag har hittat ett sätt som är bra för att rida ihop honom. Emme ska naturligtvis också hoppa upp och känna igenom honom så hon också tycker att han känns fin. :)


Och som avslutning på detta fett långa inlägg så vill jag bara säga att jag saknar Imsan hur mycket som helst, abstinens kallas det haha. :) Men ska pussa på henne så snart som möjligt! :)

Puss! :)

ps, som ni ser så jobbar vi lite på en ny design. Denna är egentligen tillfällig men vi ville bara byta ut den gamla som var så tråkig!

En liten uppdate

Hej mina vänner! Hur har ni det i sommarvärmen? Jisses vad varmt det är idag. De dagar vi har varit här hittills har det varit rätt kallt och blåsigt, men idag slog det om och det är supervarmt och skönt. :)

Dock för värmen med sig problem. Vi har inte behövt vattna hästarna hittills för de har inte druckit så mycket när det har varit svalt, och det har vart bra eftersom vi inte har kunnat vattna då vi inte har haft den slang vi behöver för att kunna få vatten till de hagarna. Men idag när värmen slog till har hästarna druckit massor, så nu var det plötsligt tomt i badkaren och jag fick kubba upp med skottkärra och två hinkar och sno vatten från en annan hage som har en sån vattentank som fylls upp av sig själv. Hej&hå säger jag bara, helt slut av att släpa tunga hinkar till och från hagar.

Nu har jag precis duschat och fått i mig lite saft, haha, man måste ju återställa vätskebalansen.

Jag har även ridit Esak idag, vi red en runda (som vi upptäckte idag, woho!) och han var ganska loj, tror det är värmen samt att han släpptes i ridhuset igår och då rejsade han som en galning så han hade väl dåligt med energi idag antar jag. Men det var intressant att tex kunna galoppera utan att behöva hålla i honom, det har ALDRIG hänt förr. Han brukar ju försöka sticka haha :)

I eftermiddag ska jag rida Kalle, vi ska rida ut och Emme kommer rida Smulan. Vi har sagt att jag ska rida Kalle rätt mycket i denna vecka eftersom han blir finare och finare varje dag när jag rider, och jag har hittat ett sätt som är bra för att rida ihop honom. Emme ska naturligtvis också hoppa upp och känna igenom honom så hon också tycker att han känns fin. :)


Och som avslutning på detta fett långa inlägg så vill jag bara säga att jag saknar Imsan hur mycket som helst, abstinens kallas det haha. :) Men ska pussa på henne så snart som möjligt! :)

Puss! :)

ps, som ni ser så jobbar vi lite på en ny design. Denna är egentligen tillfällig men vi ville bara byta ut den gamla som var så tråkig!

Paus!

Hej på er! Här är det fullt ös. Vi hinner inte riktigt med att blogga, så vi tar en paus tills vi känner att tiden räcker till. Vi hörs!
&

Dagens planer

Nu har vi ätit frukost och ska ge oss ut till hästarna för andra gången idag. Har redan gått rundan. Vi ska fixa två stolpar nu, och sedan jobba två hästar.

Vi börjar med att longera Smulan. Sedan ska Linne rida Kalle i ridhuset. Efter det tar vi lunch och sedan rider vi ut Snoddas och Esak.



Dagens outfit






Tischa: Lyle & Scott

Ridbyxor: Classic Riding Wear

Strumpor: Granngården





Fyra hästar ridna

Just nu håller Linne på att gör pastasallad medans jag bloggar:) Vi är klara med dagens ridning och ska nu chilla hela kvällen förutom "rundan" där vi checkar hästar, vattenkar och stängsel.

Dagens bilder:


Linne och Esak.



Ramour, alias Smulan.






Kenzington, alias Kalle.

&

En smurf?



Tittut!



Framme och redå för ridning

Nu är vi instralerade och klara. Har ätit lunch, bäddat sängarna och kopplat i internet, som kanske märks:P Nu är det dags för ridning. Vi börjar med ponnysarna. Linne rider Esak och jag Ramour.

Efter det blir det storhästarnas tur. Det blir uteritter idag. Lite chill första dagen, kan vara skönt.



Nu är vi på väg

Eller snart i alla fall. Linne och jag ska i väg till Maxi och inhandla veckans provianter och sedan åker vi till Lilla Bärsta. Men Linne tar med sin dator, så ni slipper oss inte:P

Jag är såhäääääär taggad:D Det kommer att bli toppenkul! Bara rida en massa, gosa med kaninerna, klappa på Tuffs, käka massa gott och sola och stecka i poolen. H ä r l i g t !



Galen partybild på oss:P





Dagens outfit







Våra fina hästar







Bilderna är tagna på släppet med araberna och är fotade av Jossefin Andersson. Jossanamigo
Tack så jättemycket, de är underbara:D




hästen var AMAZING idag

Hej! Jag kom hem från stallet för en stund sen, helt slut pga värmen, sovit dåligt, inte ätit nått på hela dagen osv. Så jag kommer somna tidigt ikväll kan jag lova haha.

Imsan var iallafall helt galet fin idag! Vi red till Balingsta och jobbade samling, sidvärtsrörelser osv. Hon var SÅ fin! Jag hade knappt nått i handen, hon bara rullade på av sig själv, även i galoppen. Fattningarna var också gryma.

Det bästa av allt är att nu kan jag busa runt lite, jag törs galopprejsa osv. För bara ett år sen hade jag aldrig vågat det, jag var ju nästan rädd för att rida då. Och nu så litar jag så otroligt mycket på Imsan, och jag vet att hon litar på mig med. Därför är det alltid extra roligt att rida just henne, oavsett om det går bra eller inte.
Jag har kommit på att det finns ingen annan häst som jag tycker är så rolig att rida som Imsan. Det är ju tur haha ;)

Aja, SJUKT fin var hon idag iallafall.

Imsan på sommarbetet :)

Sen efter så putsade och smorde jag in sadeln, gjorden och tränset. :) Så nu är allt fint! Det blev ju så lerigt i regnet. Och apropå ingenting så har Imsan fått en ny sadelgjord till dressyrsadeln, den satt superbra. :)







Ösregn

Det var så härligt att rida idag. Det småregnade under hela turen, så det var svalt och skönt.

Jag köpte ju en säkerhetsväst sist på Hööks, idag "red" jag in den. Och den var självklart helt underbar, så skööön! Härligt att äntligen ha en väst som jag kommer att använda. Nu ska den på varje gång jag rider, så länge det inte är för varmt.

När jag skulle cykla och möta Linne vid bussen kom regnet, jag hade då bara en kvart tidigare legat och stekt på altanen hos min moster. Det ÖSTE ner, plus att det haglade, så jag blev sååå blöt. Mina bara lår blev helt röda av allt hagel. Jag drog då till busskuren och när Linne gick av bussen satt vi där ett tag tills det regnade mindre:P

Rolig dag:D Linne och jag flummade som sjutton på bussen hem, helt galet:P



Vi, på midsommar.




Dagens ridpass

Linne och jag red en annan väg, eftersom det var så blött i backen. Det blev mycket galopp idag faktiskt och det var kul. Fick till en galopp toppenbra där hon låg på i en fin form hela tiden. Hon var så duktig. I traven var hon jättefina också. 


Tanis har verkligen blivit fin, därav mitt tjat om att hon är så fin hela tiden, men hon är verkligen det:)

 
Bild från förra veckan.




Lite bilder från dessa dagar


Fin min Tanis, hahah.
















Gårdagens outfit



Vit fick den bli. Jag rider typ bara med hoppschabraket nu etersom det är så varmt och det blir så svettigt, så slipper man skita ner alla andra stora schabrak.



Dagens ridplan

I dag ska Linne och jag rida ut. Jag ska ha westernutrustningen. Det var jättelänge sedan jag red med den så det ska bli mysigt. 

Vi rider Lilla rundan idag, en lite kortare tur men med bra underlag överallt. Samt lite backar som man kan träna lite i.  Jag ska börja träna i backar en gång i veckan för att Tanis behöver jobba mer med bakbenen. Hon måste böja dem mer och bygga muskler så att det blir någonting av galoppen.







Gårdagens ridpass

Jag red först en sväng, försökte så gott jag kunde jobba henne i skritt, trav och galopp i bäda varven. Men hon var sååå irriterad på alla kryp i luften att vi knappt kunde koncentrera oss.

Sedan hoppade Amanda upp och red i genom henne i skritt och trav. Hon blev jättefin, när hon inte stannade och slog efter bromsarna:P Släppte igenom fint i bogarna och jobbade på bättre med bakdelen.
























RSS 2.0