Listan

Eftersom vi skulle skriva om hästarna dessa två dagar och inte har tid att blogga ordentligt så skippar vi dem. I morgon har vi nämligen praktik hela dagen och efter ska vi till stallet så det blir en sen bloggning. Är det något ni undrar om hästarna så är det bara att fråga:)


Dagens träningspass

Tömkörde i skritt på fältet. Hon var såååå fin! Jobbade på väldigt bra, gick i en stabil form hela tiden, gjorde bra halter och var rund och fin. Det blev volter. Var fin i munnen trots att hon fick gå utan nosgrimma. Självklart hade hon nämligen skrapat upp ansiktet på nått i hagen och fått sår precis där nosgrimman ligger. Hon brukar inte kunna fokusera utan den men idag var hon jättefin, slöt munnen fint.

Dock blev det inte så många bilder, hade inget batteri i kameran, laddade den i stallet, så det blev dessa iaf.


Tanis.


Imsan.


Stor diss

En fet diss till denna grymt fula kavaj från cavallo!

Fy och blä, jag skulle aldrig ha på mig denna! En kavaj ska vara en kavaj och en frack ska vara en frack tycker jag. Man ska inte blanda dem. Nä, en diss får det bli!


Vad tycker ni läsare om denna kavaj?


Dagens ridpass

Hej raringar och FÖRLÅT för att jag har bloggat så dåligt idag! Men jag har haft fullt upp hela dagen, först skola och sen stallet.

Det gick bra att rida idag. Jag skrittjobbade uppe på ängen för det var ganska djup snö och rätt mycket skare, så vi höll oss i skritt. Jag jobbade på stora volter och försökte få henne att verkligen jobba igenom sidorna. I början var hon ganska stel och tung i handen. Men jag jobbade på en stund iallafall, med att runda runt innerskänkeln och sådär. Sen tog vi en ganska lång paus på långa tyglar, och när jag tog tyglarna så var hon mjukare! Så då jobbade jag vidare på samma sätt en stund till och det blev ganska bra. Hon tycker att det är jobbigt i djupsnön men hon försöker iallafall. Efter passet skrittade vi av länge.
Jag är ganska nöjd. :)

Hon var dock sur i stallet. Nog för att hon kan vara lite grinig ibland, på stos vis, men idag var hon inte så rolig! Hon försökte nafsa mig i ryggen när jag skulle kratsa hovarna, tjurskalle. Jag böjde och kände igenom benen, men då brydde hon sig inte alls så det var inte det. Om det är att hon fäller lite kanske? Knashäst är vad hon är, men jag tycker om henne ändå! :)


En mysig bild som togs i somras, vi skrittade av våra hästar. :)

Jeansridbyxor

Jag tycker att det är jättesnyggt med jeansridbyxor. Har inga själv men funderar på att köpa det, när jag har råd:P Här är några snygga.


Börjes Tingsryd.




Ponny Prakt



Mountain Horse


Horze



Vad tycker ni, hiss/diss?


Outfit

En outfit jag inte skulle banga på att ha. Allt från Hööks. Och ja, jag gillar Hööks, köper typ bara rejjer därifrån:)

















Gillar brunt, och Tanis passar så bra i det.

 Vad tycker ni, hiss elller diss?


Dagen

Idag blir det tömkörning igen, jag ska träffa medryttaren så jag vill se lite hur hon gör när hon tömkör. Tanis skulle verkligen behöva springa av sig nu. Om jag bara hade ett ridhus i närheten så skulle jag lösgalopperat henne. Snacka om att hon har överskottsenergi nu.




Long reining

Jag har egentligen ingen erfarenhet av detta men jag provar mig fram och ser vad som funkar. På tisdag tänkte jag ha träns och mina långa westerntyglar på tanis och "tömmköra" fast utan gjord. Jag provade förut med bara vanliga tyglar och lixom "red" fast på marken, hon tyckte det var lite konstigt men ställde igenom bra och lyssnade toppen. Så nu ska jag testa det fast med längre tyglar. Jag tränar ju mycket markträning med henne så jag tror att detta skulle passa oss bra. Ska ta kort på tisdag så får ni se hur jag menar:)

Planering för morgondagens ridpass

Vad duktiga ni är på att kommentera! :)

Jag sitter och funderar på vad jag ska träna med Imsan imorgon. Jag vill alltid ha någon slags plan för ridpasset, annars är det lätt att det bara blir halvdant.
Jag ska rida på banan tror jag, om det är bra underlag. Jag hoppas det! Isåfall ska jag rida mycket stora volter så att hon verkligen mjuknar i sidorna. Sen ska jag även prova nån öppna och sådär.

Men om jag rider på vägarna så ska jag träna halter tror jag. Det är något som Imsan har svårt för, att stå stilla i halten. Hon blir jättetrippig och börjar alltid lätta ifram, såsmåningom reser hon sig.

Nån som har bra tips för hästar som inte vill stå still i halten?


En bild där hon faktiskt står STILL i halten, såna är inte lätta att få haha. Och bortse från mig uppepå ryggen, jag är en michelingubbe!

Grimmor

Jag är ett riktigt "grimmfreak", jag älskar grimmor. Nästan varje gång jag är på en hästäffär så åker jag därifrån med en ny grimma. I stallet så byter jag grimma typ varannan vecka. Det är kul med variation tycker jag.

Eftersom det är Linne som är bra på photoshop och inte jag så lägger jag bara upp bilderna såhär enkelt. Hoppas det funkar.



Hööks.




Hööks. Ska köpa en sådan så att man kan matcha med vilken färg som helst på nosluddet:)



Superläckra, gillar gulddetaljerna och den rundsydda käkremmen.



Hööks, denna vill Tanis väldigt gärna ha:)



Och som sagt så älskar jag rosa.





Hööks, denna kollektion med täckena är rätt omdebatterade just nu, grimman
tycker jag faktiskt är fin, men inte täckena.








Denhär är ju bara för snygg, gillar att den ser så lyxig ut.




dag 2: familj

Mina föräldrar är skilda. Mamma bor i en 4:a i Uppsala och pappa bor i ett stort hus på landet. De skilde sig när jag var 10-11. Hos mamma är det jag, Joel och mamma, hos pappa är det pappa, jag, Joel, Marita, pappas sambo, Joar, Mova och Emil, hennes barn.

Mamma, heter Kerstin. Just nu är vi inne i en rätt jobbig period där vi bråkar ganska mycket. Detta för att jag börjar ledsna på att bo hemma. Men annars så trivs vi rätt bra ihop. Har vi tid så går vi gärna en sväng på stan, vi gillar kläder och armband lika mycket:) Mamma är född på Gotland och var faktiskt kompis med Sylve Söderstrand när de var små, så hon red hans första ponny:) Hon red ett tag när hon var liten men nu är hon rätt skeptisk till att rida själv, dock tycker hon det är väldigt kul att jag gör det. 

Jag har en helbror, Joel, som är 17 år. Vi bor just nu mestadels hos mamma. Jolle och jag, eller Brollan som jag också kallar honom, är väll som syskon är mest i denhär åldern. Vi träffas inte så mycket då han mest sitter inne i sitt rum och spelar playstation eller kollar på TV. Men när vi väl hittar på nått så har vi alltid väldigt kul. Vi har samma humor och trivs väldigt bra ihop. Självklart bråkar vi ibland också:P

Pappa, heter Björn. Vi träffas några gånger i veckan typ och kommer för det mesta överens. Vi kan lätt pladdra på om hästar, jag för att jag kan och han för att han inte gör det:P Pappa är den som följer med in i stallet, gosar med hästarna och hjälper till att bära hinkar och höpåsar. Han har ridit rätt mycket men kan egentligen inte så mycket. Han är dock mycket smidigare än mig och kommer lätt upp barbacka på Tanis, haha, vilket jag inte kan längre.

Marita är pappas sambo och vi har väll bott ihop i kanske 7-8 år. Vi är mest som kompisar, fast hon är den vuxna utav oss:P Hon är tyvär pälsallergiker så hon kan inte följa med till stallet.

Joar, är 19 precis som mig, men dock lite smartare så han läser redan på universitetet. Vi är bra kompisar även om vi inte hinner träffas så ofta.

Emil, är som Jolle 17. Träffas även vi allt för sällan men vi är bra kompisar vi med. Vad Emil och jag gör bäst är att stanna uppe hela nätterna och se på film på lov och helger:)  

Mova, är 15 år. Vi träffas väldigt sällan, men när vi ses så kan vi sitta länge och prata om allt och inget. Vi har båda en förkärlek till att kolla på film och pyssla.

Katterna, vi har tre katter hos pappa, som dock bor ute och får gå in på verandan eftersom Maritas och Movas allergi. De heter Tiger, Busan och Miranda.

Kaninerna, vi har tre stycken, de är utekaniner. Börjar bli lite till åren nu, de är allihop snart 8 år. De heter Lillen, Lakrits och Plutten. Dem var dock ingen utav dem mina från början, därav namnen, hehe:P

Vi har även några fiskar, pirayor och några andra.

Det blev en väldigt lång text, dock inga bilder, då jag faktiskt inte har några bra. Men på katterna och kaninerna kommer det upp några snart.


promenad

Ja, då har jag kommit hem från en låååång promenad med Julle. Det var superskönt och solen värmde. Fast jag var ganska död sen festen igår så det gick inte så fort, haha!

Men jag tycker att det är viktigt att varva ridningen med annan träning, såsom promenader, jogga, gymma osv. Då får man en varierad och allsidig träning som ger tillbaka mycket i ridningen sen!

Tränar ni något utöver ridningen? Isåfall vad?


Mobba inte bilden, jag orkade inte leta upp någon bättre ;)

Dag 2: min familj

Ja, då var det dags att berätta lite om familjen.
Vi kan ju börja med mamma och pappa.

Min mamma heter Maria och fyller 50 år i år. Hon jobbar på sjukhuset som personalschef typ, och på fritiden så umgås hon med vänner och så. Jag och mamma har en (oftast) bra relation, jag kan prata om allt med henne. :)
Ja, vad mer ska man skriva?

Min pappa heter HansOve (japp, danskt namn) och är 49 år. Han är somsagt dansk, och det kan man ibland höra när han pratar. Ibland lägger han in danska ord istället för svenska och sådär, men det stör ju inte mej för jag fattar ju ändå! Haha! Han jobbar på italienska bil ab (eller vad det nu heter) som nånting. Han reser massor iallafall! Han är den bästa pappa man kan ha, han skjutsar överallt, och betalar allt osv, haha ;)

Sen har ju min mamma gift om sig med sin nya man Janne. Janne har en son, som heter Danne (jag vet, Janne & Danne) som alltså är min plastbrorsa. Han är 26 år och pluggar. Trots att vi inte har varit en familj så många år, så är han verkligen som en bror för mig. :)

Sen har pappa också en flickvän som heter Carina.


Så ser min familj ut ungefär! :)
Och ni får inga bilder för jag har inga bilder på varken pappa eller mamma på denna dator.

Allroundspö

Jag är på jakt efter ett nytt allroundspö. Jag vill ha nått som gärna är rosa och glittrar, har ni några tips om fina spön? :)


Detta gillar jag, det är så knalligt i färgen. Från hööks. Har även sett ett rosa, men det är på Corall här i uppsala.

Och detta måste vara det FULASTE spöet någonsin?! Hur kan man rida med ett sånt? Även det från hööks.

Godmorgon

Godmorgon bloggläsare! :)

Jag är hästfri även idag, vilket är skönt. Jag brukar inte ha Imsan på helgerna och det är rätt smart faktiskt! För då hinner jag med jättemycket annat =)

Jag fick bästa dagarna i veckan som kommer också (jag och ägaren kommer ju överrens om dagar, och jag får nästan alltid de dagar som jag vill ha), måndag, tisdag och fredag. Måndag är bra för att det är en bra dag typ, tisdag är bra denna vecka för att jag nog ska hem till Emme efter och sova där. Fredag är alltid bra, för där slutar jag ju så tidigt! På fredag kanske jag även får med mig en fotograf, så då får ni nya bilder!

Jag ska, trots att jag inte har något ridpass att berätta om idag, försöka lägga upp några inlägg som är hyffsat bra. Jag har lite idétorka nu bara, men jag kommer nog på nått!

Vi hörs!

Bild från nån av de kallaste dagarna i vintras, titta på hur tjock jag ser ut i alla kläder!

Tack

Vad gulliga ni är som kommenterar:) Har fått massa tips om bra hästbloggar, alltid lika kul att hitta nya.
Fortsätt så:)


Linne och jag någon gång i höstas.


Dagens outfit


Huvud:

träns: Granngården
pannband: Hööks (tillhör lacktränset)
bettskivor: Hööks
halsförlängare: köpt begangnad

Kropp:

longergjord: Börjes
schabrak: Jacson
ländtäcke: hemmagjort, vändbart, ljusblått på andra sidan

Ben:

framskydd: Eskadron
bakskydd: Globus
boots: Hööks



Hej igen

Hej vänner!
Jag har varit skithurtig idag. Först en lång promenad med Julle, sen drog hon och jag hem till mig och käkade. Efter det drog vi ner på stan i typ en halvtimma, nu är jag hemma igen. Jag ska bara sminka mig, sen ska jag dra till Emme. Får hoppas att denna fest blir lyckad. :)

Det blir tyvärr ingen uppdatering från mig ikväll, jag har inte hunnit fixa några fler tidsinställda inlägg. Men ni klarar er nog. Imorn blir det desto mer bloggning! PUSS

Egobild från nyår :)

Pannband

Lägger upp lite bilder på snygga pannband. Både dyra och billiga, dock inga priser då jag inte vet vad alla kostar.



Från Hööks.



Båda från Hööks, har det rosa till Tanis.Funderar på det vita.


Hööks, finns i rött oxå, dock har de ingen bild på hemsidan på det röda.



Äkta swarowski från Hööks.







Glen Gordon


Flätade från Charlies.


Otto Schumacher, skulle inte banga på ett sådant, väldigt snyggt.




Dag 1: Vilka är vi/vem är jag

Skriver som Linne gjorde:) Jag heter då Emilia, men kallas för Emme av alla i skolan, annars kallas jag mest Millan. Jag fyllde 19 förra veckan, alltså den 19 januari. Jag är född i Stockholm, men flyttade till Uppsala när jag var 3.

Min pappa är finsk/schweisisk och min mamma är född på Gotland. Min släkt bor i Skåne, Halland och Småland och där tillbringar jag några veckor varje sommar. Folk brukar säga att släkten är värst, men så är det INTE i detta fall, jag älskar min släkt, haha:)

Jag måste erkänna att det Linne och jag gör mest när vi är hemma hos henne är att glo på Beck. Vi är besatta, och självklart är Micke P hetast ever, haha;) Sitter ofta vid datorn jag, läser hinner jag aldrig med, om inte läsa tidningen på morgonen räknas. Älskar att krypa ner i soffan och kolla på film, spelar nästan ingen roll om vilken, bara man ser på film. 

När det gäller musiken så lyssnar jag på typ allt, från Magnus Uggla till Queen, väldigt blandad smak alltså. Men krogenmusik är nog bäst ändå. Gillar krogen, hehe. Hänger där när jag har råd och lust.

Jag är intresserad av mode och försöker alltid fixa ihop lite egna outfits och så. Gillar oxå smink, så det är bara på stalldagarna (när jag inte är i skolan i stan) som man får se mig utan smink, haha.

Vill ni som sagt veta mer om min vardag med kompisar, fester, mode och livet så kolla in min andra blogg.
www.MissEmli.blogg.se


Jag i måndags.


Dagens träningspass

När jag kom till stallet så red Klara Dinnie på fältet, så jag var där oxå. Men det var lite skare så hon tyckte det var lite jobbigare att gå, men det funkade. Dock blåste det typ storm så hon var väldigt nipprig och sprallig. Hon förstår ju inte alls att hon bara får skritta nu, så det blev lite slängtrav och några galoppsteg här och var.

Men hon var jättefin när hon väl koncentrerade sig. Gjorde bra halter och jobbade på fint med ryggen.

Men hon var redan mycket finare i ryggen. Reagerade inte alls lika kraftigt nu. Jag ska göra en film om hur jag masserar och strechar henne nu. Linne måste vara med och filma så den kommer nog upp på måndag eller tisdag.





Snodden hänger under bettet för att den ska vara lös när jag leder
henne till och från ängen. Bettskivan knasade sig lite oxå:P


Täcket blåste upp, var typ storm!













Hästarna i hagen.


Imsan var nyfiken:)


Dag 1: Vilka är vi/vem är jag?

Jaa, vi presenterade oss ju nyss meeen... Får ta med lite fakta som jag inte redan berättat! :)

Jag heter som sagt Linnea och kallas Linne. Jag är 18 år, fyller 19 till sommaren.
Jag är uppvuxen i uppsala, har flyttat runt lite där. Just nu bor jag i min egna lägenhet.

Min pappa är dansk, så jag är alltså halvdansk. Hela släkten bor där, och jag är även döpt där. Jag har en liten plan att jag ska flytta dit när jag har jobbat ett par år, och jobba med hästar. Hästnäringen är stor där! Nu lät det som att jag inte har en mamma, men det har jag. Det kommer väl under "min familj" tror jag...

Utöver stallet och skolan så umgås jag med vänner och partar gärnet på krogen. Nu var det dock ett tag sen jag var ute, men det skyller jag på influensan.

Jag är en becknörd, jag kollar på beckfilmer hela tiden. Jag kan erkänna att jag tycker att Micke Persbrandt är fett snygg. Sen så läser jag också. Typ när jag käkar frukost sitter jag alltid och läser, lite mysigt sådär. Jag läser bara chiclitt, inget annat är roligt. Just nu är det guccikrigen som gäller!

Jag lyssnar på mycket musik. Mest det som spelas på krogen, men även andra roliga låtar som på ett eller annat sätt hamnar på min spellista. För några år sedan var jag totalt besatt av The Ark, och det sitter väl kvar lite ännu. Jag tycker att deras musik är bland den bästa!


Seeeeen vet jag inte om det finns så mycket mer spännande att skriva om mig. Nu vet ni en del iallafall! :)

Haha mitt skolfoto. Thats me!

Inte bara hööks som är copycats...




Projektarbetet

Jag sa ju igår att jag ska berätta lite om mitt och Emmes projektarbete, som alla gör sista året i gymnasiet.
Vi har såklart valt något med hästarna och vi bestämde oss i början för att vi skulle ha som projekt att kunna rida en LB:1 till våren.

Samtidigt som vi tränar våra hästar så ska vi ett par gånger i veckan skriva i en loggbok där vi följer upp hur det går. Vi ska också skapa frågeställningar till oss själva som vi ska kunna svara på vid projektets slut. En av våra frågeställningar är: "Vad krävs av hästen för att man ska kunna rida LB:1?".

Just nu verkar det dock inte som att varken jag eller Emme kommer klara vårt mål för våra hästar är helt enkelt inte tränade och utbildade nog. Om det inte hade vart en sån vinter som det har varit, dvs utan halka och tjock skare överallt, samt om vi hade haft tillgång till ridhus så hade det nog varit annorlunda.

Men vi kämpar på, och om inte annat så har jag haft kul på vägen och både jag och Imsan har kommit en bra bit framåt tack vare projektet. Ett mål gör det alltid lättare! Mitt nästa mål blir att komma ut på nån liten tävling till sommarn. Tror ni jag klarar det? ;)

Nååååån gång i livet ska jag och Imsan bli såhär bra. (Hahaha!)

God Morgon

Idag ska jag åka ut tidigt till stallet. Ska försöka hinna med 10.10 bussen så jag får skynda mig lite. Kollade på termometern nyss och det är nollgradigt, vilket kanske slopar mina chanser att tömköra på banan idag. Jag vill inte använda den när det är tö, för då blir det så gropigt och bukligt när det fryser på igen. Men det kan ju vara kallare ute på landet oxå, hoppas det.

Det blir i alla fall ett tömkörningspass. Var länge sedan vi jobbade på volt på två tömmar så det får det bli idag. Ska försöka ställa igenom henne ordentligt i båda varven och öva lite på halter där hon bär upp sig i halten. Men från och med idag, då hon kommer gå på antiinflammatoriskt nu i dagarna så ska hon bara skrittas. Men det kommer nog att gå bra.


Hon gör alltid bra halter med alla ben under sig, så duktig:)


Det är hennes man som ser konstig ut, hon har inte sådär skum hals.
Den höll på att lägga sig efter att ha varit stubbad.

Hoppas ni får en bra dag:)


Godmorgon!

Godmorgon! Ser att statistiken var hyffsat hög igår trots att det bara var andra dagen. Dessutom är ni GRYMMA på att kommentera, fortsätt så! :)
Tänkte också bara säga, att om ni tycker om vår blogg och vill följa den så gör det på bloglovin! :)

Idag har jag inte Imsan, utan ägaren ska rida/fixa med henne. Så därför är det en hästfri dag, vilket helt ärligt kan vara rätt skönt. ;) Ni hästtokar vet vad jag menar! Ibland måste man få tid att bara göra ingenting typ.

Idag ska jag bara fixa inför festen ikväll. Typ fixa naglarna, håret osv osv. En ta hand om mig själv-dag.

Under dagen ska jag se till att jag fixar fram några roliga inlägg åt er, och jag hoppas att Emme gör likaså.
Vi hörs under dagen!

En bild på Imsan från igår. Haha den extra remmen som sitter på sidostycket där, det är två achenremmar som jag har för att sidostyckena inte ska åka in i ögonen på henne. :)

Dagens ridpass

Hej vänner! Ser att Emme har underhållt er medans jag har varit borta, duktig hon är!

Jag har varit och ätit middag hemma hos en av mammas bästa vänner, min låtsasmoster som jag kallar det. Supermysigt och jättegod mat. :)

Det gick jättebra att rida idag iallafall! Jag red ner till sjön, och det är typ min favoritväg just nu för där är det oftast bra underlag.
Skrittjobbet gick inte så bra först, hon var ganska stel typ och tittade mest på allt annat. Så jag gjorde många skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen och det gick väldigt bra faktiskt. Skänkelvikningarna verkar ge en del tillbaka i traven sen, för hon var väldigt spänstig och mjuk. Hon blev lite stark då och då, men sån är hon ju. :)
Men jag travade mycket iallafall, och hon frustade och tyckte nog att det var härligt att komma ut!

Sen tog vi en galopp bortåt, där hon skötte sig jättebra. Samlad och fin.
Men jag ville galoppera mera, så jag tog en galopp på vägen hem också. Där var hon egentligen fin också, men hon blev PIGG! Hehe, när jag skulle sakta av så ville hon inte det och det tog väl några meter innan jag blev lite arg på henne och tog tag på riktigt.

Sen skrittade vi på långa tyglar resten av vägen hem, supermysigt. :) Hon var mysig i stallet också. Haha när jag skulle borsta så blev hon helt statisk för att det är så kallt, så när jag skulle klappa henne sen så fick hon en stöt. Hon tyckte att det var superobehagligt och drog sej för att bli klappad sen. Skruttis då! <3

Haha tokhäst i gången

Ååååsna! Och förlåt för fett kassa bilder, men kameran gör sig liksom inte bäst i stallet...

Lite bilder

Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder på Tanis. Så ser ni lite hur hon ser ut:)


I tisdags.


Jag och Tanis efter longering, hösten 10.


Innan ridpass i december 10.


Dagen efter hon blivit klippt, november 10.


Hästannonser

Jag sitter inne på hastnet och kollar annonser. Mest för att det är kul. Kollar dock bara på sånna med bild, och bara om det är fina bilder. Även fast jag har häst och så är det kul att kolla efter hästar man skulle vilja ha.

Finns det någon annan bra annonssida förutom hastnet och bukefalos? Tips?

Brukar du också kolla annonser?



Lista

Vi gör som så många andra hästbloggar och gör en dag för dag-lista. Tänkte det kunde vara intressant så att ni lär känna oss. Vi börjar från och med i morgon.

DAG 1: Vilka är vi?
DAG 2: Familj
DAG 3: Imsan
DAG 4: Tanis
DAG 5: Hästar i stallet
DAG 6: Ridhistoria
DAG 7: Bästa minnet
DAG 8: Favoritbloggar
DAG 9: Vi som ryttare
DAG 10: Skola och övrig fritid
DAG 11: 5 saker ni inte visste om oss
DAG 12: Våra favoritbilder
DAG 13: I ryktlådan
DAG 14: Favoritoutfits 
DAG 15: I sadelkammaren
DAG 16: Stallet
DAG 17: Tävlingar
DAG 18: Mål 2011
DAG 19: Framtiden
DAG 20:

Den sista lämnar vi öppen, så kan ni kommentera om vad ni vill veta om oss.


Kopior

Det görs mycket kopior i hästvärlden, av träns, schabrak, skydd, hjälmar m.m. Själv tycker jag att det är helt okej, sålänge de inte ser exakt likadana ut. För mig som fattig student, så tycker jag att det är jättekul att t.ex Hööks gör så fina kopior, jag skulle aldrig ha råd att köpa de riktiga så jag tycker det är bra.

Här är några kopior som Hööks gjort.


Schockemöhle sports




VS.

Showmaster




Eskadron



VS.


Gold Medal



Scapa Sports

VS.


Gold Medal



Vad tycker NI, är det okej, eller inte?


tips om bra hästbloggar

Jag vill ha tips på bra hästbloggar! Så kommentera och länka till de som ni tycker är bra eller länka er egen om ni tycker att den är bra. ;)

Men det SKA vara hästbloggar haha, detta är ju trots allt en hästblogg.

Men kommentera på nu! :D

En bild på Emme och mig får fylla ut inlägget!


dagens planer

Nu har hela förmiddagen gått och jag har käkat lunch dessutom. På förmiddagen jobbade vi med något som vi ska skriva fakta om typ, och vi valde pessoabett. Det är ju det mest omdebatterade bettet någonsin skulle jag tro.

Det var intressant, och jag ska dela med mig av mina åsikter och lite fakta i ett inlägg.

Sen på lunchen åt jag typ hur mycket som helst, jag var döhungrig. Nu ska jag och Emme strax ha möte med Ida (lärare) om vårt projekt. Även det har med hästarna att göra, jag ska berätta mer om det också i ett inlägg.

Sen ska jag sitta i skolan och slappa lite, seeeen ska jag dra ut till stallet. :) När jag är klar där så ska jag skynda mig hem för jag ska på tantmiddag (haha jag ska äta med mamma och hennes kompisar, "tanterna").
Sen ska jag nog se till att sova hyffsat tidigt, för imorn är det ju party hela natten. ;)

Jaja, vi hörs senare. LOVE!

haha en till gammal bild.


Gårdagens träning

I går longerade jag Tanis. Hon fick ha sin rosa outfit, hon är finast så:) Jag älskar nämligen rosa!
Vi gick till Habbe & Cassinis hage, där underlaget var rätt bra, dock lite skare men det gjorde inget. Jag longerar alltid med snodd, då det funkar väldigt bra på Tanis. Hon släpper igenom fint och när mon väl börjat jobba så släpper hon helt stödet på snodden. Men det var mörkt och det var hästar uppe på vägen så det gick inte så bra. Hon var okoncentrerad och ville inte hålla sig på volten. Men hon fick i alla fall springa av sig lite och det behövs då de knappt rör sig i hagen nu när de har fri tillgång i hagen. 

  


Utomhus vs i ridhus?

Jag tänkte kolla med er läsare...

Rider ni mest ute eller mest i ridhus? Och varför?

Jag själv (och Emme då) har inte tillgång till ridhus, för vägen till det ridhus vi hade blev avstängd av några surisar. De satte upp en skyllt där det stod "tillfälligt avstängt för hästar." Snåljåpar...

Men hursomhelst, detta leder ju till att vi bara rider ute, på vägar och på ängar osv. Vi har även en liten ridbana vid stallet (som ännu inte är med riktigt underlag eftersom stallet är helt nybyggt) och det har funkat hyffsat. Det är bara nu när det har varit så halt och jobbigt som det har varit svårt att rida.

Men ja, tillbaka till frågan:

Rider du mest utomhus eller i ridhus?


här skrittar jag och Imsan fram på vår lilla ridbana. De har bara slagit gräset på en liten fyrkant typ, men det funkar ganska bra så länge det inte regnar på den för då blir det halt.

Godmorgon

Godmorgon! Jag kom faktiskt upp i tid, det är inte varje dag... Haha. Jag ska iallafall till skolan snart, och efter det ska jag till stallet. Jag slutar efter lunch idag typ så jag hinner rida medans det är ljust! :D

Det blir nog ett ganska lungt pass idag, för hon har vilat ganska mycket under ett par veckor nu (när det har varit så halt överallt och skare på alla ängar) och jag vill inte att hon överanstränger sig. Men en lång tur med trav och kanske en galopp om underlaget tillåter. Jag ska rida ut själv idag dessutom! Det går nästan alltid bra för mig då av nån anledning, haha! :)

Nåja, jag ska se till att fixa några roliga inlägg till er som ni kan läsa under dagen. Ha det goast så hörs vi ikväll. PUSS

såhär såg jag ut för ett par dagar sen haha.

Emme presenterar sig

Hej, det är jag som är Emme, eller Emilia, som jag egentligen heter. Jag är 19 år. En glad och sprallig tjej som tar livet med en klackspark. Linne och jag är bästisar, och har hästarna i samma stall, så då fick det bli en blogg.

Jag började rida som femåring på en shettisridskola, har alltid hållit på med hästar och ridit lite här och var. I början var det hoppning som var det roligaste men nu är det dressyren jag lever för. Nu har jag en foderponny, Tanis som jag utbildar. Jag har även en medryttare så jag är i stallet 5 dagar i veckan.

Linne och jag går i samma klass, och ja, hon beskrev ju skolan så fint. Älskar oxå skolan:) Dem jaf spenderar tid med är självklart Linne, vi sitter typ ihop, är allltid tillsammans! Sedan har man en grym klass som man hänger med, och andra vänner såklart.

Jag bor i stan, Uppsala, med min mamma och lillebrorsa. Pappa bor ute på landet med sin sambo och hennes tre barn. Men det är i stan jag bor mest. Jag har även tre kaniner och tre katter.

Ni kommer att få följa min och Tanis väg till en fin och utbildad ponny.

Är ni mer intresserade av vem jag är så kolla in min andra blogg www.MissEmli.blogg.se
En personlig blogg som handlar om mitt liv och allt mellan himmel och jord.

Hoppas ni kommer att gilla bloggen:)




Tanis

Montana, som även hon kommer från Svenska Hästars Värn har precis som Irma inte haft det så lätt, fick inte heller mat. Men nu har jag haft henne i snart ett år.

Montana är en brun korsningsponny född 1996. Hon är 147 i mankhöjd och lätt i typen. Hon är en egensinnig häst. Väldigt speciell skulle väll sägas. Envis som en åsna men samtidigt den mysigaste ponnyn man kan tänka sig. Men det gäller att vara ledaren, annars tar hon över.

När jag fick Tanis, som hon till vardags kallas, så såg hon mest ut som ett stort föl. Låååång päls och inte en muskel så långt ögat kunde nå. Hon var även väldigt jobbig i hanteringen. Ingen respekt och bufflig. Genom NH-träning, promenader och daglig hanteringsträning så blev hon en fin ponny. I våras började jag rida henne, hon var inte mycket riden innan, men kan idag gå i form i skritt och trav och galoppen blir bättre och bättre. Skänkelvikningarna kommer mer och mer och framdelsvändingar går ibland.

Jag tränar mycket ledarskapsövningar och NH med henne. Jag är väldigt intresserad av det men är inget proffs. Nu är hon en väluppfostrad ponny som oftast står helt lös i gången när man fixar med henne.

Just nu ligger träningen lite på is då ett ryggproblem uppkommit. Men med tömkörning, longering och promenader aktiverar vi vardagen. Mitt mål med Tanis är att börja rida lite mer dressyr, men även att hoppa in henne när ridhus blir tillgängligt.




Irma

Irma är ett halvblodssto på 17 år. Hon är fux, och är lite av stereotypen av ett typiskt "fuxsto". Dvs inte helt lätt att handskas med alltid, haha. Hon är alltid snäll men hon är ganska kaxig och kan ibland vilja bestämma lite för mycket. Hon kan vara ganska grinig och "stoig" också.

Men hon är också en riktig kelgris och kan stå med huvudet i ens famn en lång stund och bara mysa. <3

Imsan, som hon kallas, har inte haft det så lätt tidigare i sitt liv. Hon är en häst från Svenska Hästars Värn och är alltså en häst som på nått sätt har råkat illa ut tidigare. Imsan har som tur är inte blivit slagen eller så, men hon har fått dåligt med mat osv. Nu har hon dock världens bästa hem, med riktigt snälla ägare som tar hand om henne som den guldklimp hon är!

Jag är som sagt "bara" medryttare på Imsan, men det passar mig utmärkt. Jag har inte tid för en alldeles egen häst. Jag rider Imsan tre dagar i veckan och tränar då oftast dressyr. Jag rider alltid utomhus, då vi just nu inte har tillgång till ridhus. Jag får också rida "hur jag vill" (förstå mig rätt, jag får naturligtvis inte busrida och göra dumheter och jag skulle aldrig göra det heller, men det är också den enda regeln som är) och jag har valt att rida mest dressyr.

När jag började rida Imsan så kunde hon inte så mycket, trots sin ålder. Jag började rida henne för ett halvår sedan och då var hon 16 år. Hon kunde grunderna typ. Men nu jobbar vi på framåt, och en stor skillnad syns på henne. Hon har fått otroligt mycket mer muskler vilket har lett till ett sadelbyte för inte så länge sedan. Hon har även blivit stadig i form, hon kan numera skänkelvikning osv. Hon är en jätterolig häst att arbeta med för hon är positiv!

Jaa, jag vet inte vad jag mer ska säga om Imsan. Hon är verkligen världens mysigaste häst och jag är så glad att jag har henne. :) <3

En av mina favoritbilder på mig och Imsan.

Linne presenterar sig

Hej!
Nu börjar bloggen långsamt komma i ordning. Vi har en header iallafall, om än tillfällig. :)

Jag tänkte börja med att presentera mig, som en start på denna blogg!

Linnea heter jag, kallas Linne, och jag är 18 år gammal. Jag har ridit sen jag var liten till och från, men aktivt nu i ca 6 år. Just nu är jag medryttare på ett halvblodssto som heter Irma, som går under smeknamnet Imsan. Henne rider jag tre dagar i veckan och det är alldeles lagom för mig med skola och allt annat som tar tid. Jag är dressyrryttare, och har alltid varit. Jag är inte mycket för hoppning, utan jag tycker mest att det är läskigt.

Utöver ridningen så går jag i skolan, realgymnasiet. Där går jag nu sista terminen. Jag går hästhållning, så hästarna är med mig även i skolan. I skolan har jag även mina bästa vänner. Jag går i världens bästa klass!
Jag har naturligtvis vänner även utanför skolan, och dem gör jag tid för så gott jag kan.

Sen spenderar jag även tid med min familj så ofta jag hinner. Jag bor i en egen lägenhet så det kan vara svårt att träffas ibland, men nån gång i veckan blir det iallafall.

Denna blogg kommer som sagt handla om mig, Emme och våra hästar. Jag kommer att skriva mycket om min utveckling med Imsan. Det kommer ett mer ingående inlägg om Imsan senare.

Hoppas nu att ni tycker att bloggen är intressant och följer den! :)


Välkommen till elitdressage.blogg.se

Hej!
Välkommen till elitdressage.blogg.se. Detta är en blogg som drivs av två tjejer, Emme och Linne. Vi har varsin häst som vi tränar dressyr med och det är vad denna blogg kommer att handla om.

Följ oss i vår träning mot toppen!
// elitdressage


Emme och hennes d-ponny Montana.

Linne och hennes medryttarhäst Irma.


RSS 2.0