Ingen mer bloggning

Just nu har varken jag eller Linne någon motivation till att fortsätta blogga här. Men till våren när vi kommer igång med hästarna igen så börjar vi nog blogga här igen. Sålänge kommer vi att blogga på våra vanliga bloggar:    Emmes: MissEmli  Linnes: Partyprincessans




&


dagen

Goddagens på er!

Idag ska jag promenera med Imsan tror jag, och kanske springa några sträckor också. :) Då kan vi passa på att jobba lydnad från marken också, det blir bra. Hon har ju sitt sår på rumpan som ni säkert såg i några inlägg längre ner, därför tar vi det lugnt några dagar. Kan tänka mig att hon är lite öm och så där.

Men det blir alldeles lagom, för sen ska jag skynda hem och hinna duscha och gärna damsuga och fixa lite. Köket var KAOS imorse, fattar inte hur svårt det kan vara för vissa att bara hålla rent efter sig... -.- HURSOM, det är för att min nya inneboende kommer och ska skriva kontrakt och så så därför har jag lite bråttom.

MEEEEN vi hörs sen om hur det gick och så. PUSS!

Haha jag i fredags:" Taaaanis, tanis hääär, taaaanis!!!"

Äntligen

Nu mår jag äntligen bättre. Så idag blir det till stallet med Linne. Vi ska ta det lugnt, men det passar mig bra.

Nepp, nu ska jag äta frukost och gå en sväng med hunden.

Ha det bra idag:)




ridtur på Inka!

Hej! Det gick jättebra att rida idag! :D Inka var fin och mysig. Emme var med med ellie också, och jag var livrädd att vi skulle råka trampa ner ellie, så jag gormade åt Emme hela tiden typ hahaha!

Men iallafall, jag red en jättekort runda, som jag red två ggr. Första varvet red vi bara skritt och jobbade med formen och skänkelvikningar. När vi kom upp på banvallen blev hon taggad och låg på bettet lite, men då gjorde jag bara mycket skritt-halt och sen blev hon avslappnad och lugn igen.
Andra varvet så blev hon först arg för hon ville gå hem så hon försökte vända, men jag var bestämd och sa nej och då gick hon :) Så travade vi mycket mer andra varvet. Hon var fin i traven med, men lite stel. Men även där jobbade jag med halterna.

Sen sista sträckan jobbade jag med att göra skänkelvikingar och en halt direkt efter för att hon inte skulle dra iväg i skänkelvikningen och det gick också bra. Mysponny!
Och till och från stallet red jag barbacka, vaaaarmt. :)

haha jag pratar tele med julle :)



HAHA mina ben står rätt ut!



Och lille ellie var med också. :)


ska rida på Inka

Hej vänner! Jag skrev ingenting igår, men jag hade faktiskt inget att skriva. Jag red inte igår så.

Men idag ska jag rida, på Inka. Jag ska skritta ut + trava litegrann beroende på hur pigg jag känner mig, jag mår inte allför bra idag. Men Emme följer med iallafall, så det kanske knäpps några bilder? =) Jag kommer iallafall att skriva lite om hur det gick att rida senare.

Sen ska kvällen spenderas med Emme, vi ska ha filmkväll. Precis så som jag vill ha min söndagkväll!

Vi hörs senare looovers. PUSS

Åh, en bild på mig och Ims från i somras! <3 Uppblåst jacka haha!

Vill bli frisk

Tanis fick vila igår också, och idag. Men i morgon kommer Linne med till stallet och jag har blivit ännu friskare så då får hon jobba igen:)




Bilder från gårdagen


Brudarna i hagen.




Failbild:P


Busan<3


Jag vill oxå ha mat.




Linne goes köttbulle:P










Imsans rumpa efter olyckan. Efter jag klippt bort päls och tvättat, ser rätt läskigt ut:S









kaos

Hej! Här har vi en skakis Linne kan jag lova. Vilket kaos det har varit på eftermiddagen!

Det gick först jättebra att rida, Ims var så fin så och pigg och glad! Vi red ner till sjön och Emme tömkörde en bit bakom. Så vänder jag och Ims och vi gör en halt för att det kommer en bil. Det är en ganska smal väg och det bästa hade nog varit om bilen hade stannat och låtit mig skritta förbi, men den körde ändå. Så när den var påväg förbi oss så vet jag inte riktigt men Ims blir typ rädd, eller backar av liksom, för att bilen var mötande? Jag vet inte, jag har aldrig haft problem förr med bilar på Ims...

Hursom, hon slänger ut rumpan och jag hinner inte parera så pangbom så har hon flugit in i bilen. Sidospegeln flyger av typ. Imsan blev naturligtvis livrädd men hon var såååå duktig och stannade snabbt efter, hon var ganska studsig så jag fick hoppa av i farten haha, men hon sprang iallafall inte iväg trots att hon nyss blev påkörd av en bil. Fina hästen!

En arg bilförare kommer ut och säger saker i stil med att: "Om hästen inte är trafiksäker så ska den fan inte vara ute på vägarna!!!" och jag försöker verkligen be om ursäkt och säger att jag är jätteledsen, vilket jag var också. Det är inte roligt att ha en trasig bil, så det förstod jag. Men han sa typ att han sket i mina ursäkter och att jag skulle betala. Såhär löd det:
Han: "aa, du ska betala!"
Jag: "jaha, vad kommer det att kosta då?"
Han: " 15 tusen."
Jag: "jahaa... Hur ska jag betala då?" (asså jag var helt snurrig naturligtvis, jag var lite chockad)
Han:" Ja, ta fram plånboken."
Jag:" Tror du på allvar att jag har med mig den?"
Han: "ja?"
Jag: "nej det har jag inte."
Han: "nähe, ge mig hästen då." (PÅ FULLASTE ALLVAR!)
Jag: *tar hårdare tag om tyglarna*"aldrig i livet!"

osv osv, han var heeelt spejsad och jag var chockad både för det faktum att vi nyss hade "krockat" med en bil, plus att han nu stod och skällde och gormade på mig. När Emme frågade om vi kunde få hans nummer så att vi kunde prata om det så sa han bara "Ni vet väl var jag bor?!" Hur ska jag veta det?

Och sen när han skulle åka iväg, SÅ STÄLLDE HAN SIG PÅ GASEN OCH BURNADE BARA FÖR ATT SKRÄMMA HÄSTARNA?! :O heeeelt j*vla bäng.


Ja, jag stod typ och störtgrät för jag var chockad och jaa... Totalt kaos. Jag promenerade hem med Imsan, hon var så duktig och lyssnade så bra. Lilla skrutten! Hon fick en skråma på rumpan, men som tur var inget mer och hon var inte halt när jag promenerade med henne. Tack alla högre krafter för det!


Usch vad otäckt det var, jag är fortfarande skakis. Jag har pratat med både pappa och Imsans ägare om detta och betalningen kommer att lösa sig.



Nu är det jag som ska äta lite middag och försöka slappna av lite, ska ner till affären och köpa en FET godispåse som jag ska sätta i mig sen framför en film. Vi hörs senare!

Idag var Imsan värd miljonerstriljonersmiljooooner. Hon stod så lungt och fint med huvudet intill mig där jag stod och grät medans den arga bilföraren skällde på mig. Puss på hästen! <3

Dagens pass

Äntligen har man fått jobba hästen igen:) Och jag orkade faktiskt gå rätt mycket.
...
Det blev tömkörning. Först i skritt ner mot sjön, då var hon ganska fin, stundtals jobbade hon på väldigt bra. Har nu lättare för formen även när hon går på lösa tömmar, så var väldigt fin. På hemvägen började hon takta och hettsa upp sig, taggad som sjutton;P Så det blev lite krumbsprång och kickar.
...
Så bestämde att hon måste jobba mer. När vi kom hem gick vi upp på fältet och började jobba i trav på volt. Hon protesterade och kickade i början men släppte sedan och jobbade på fiiiint i en lång och lägre form. Slappnade av:)
...
Hon fäller mycket nu, ska ta och leta fram ryktstenen och börja jobba igenom hennes lurviga ben:)
...
Sitter vid pappas dator så bilderna från dagen kommer i morgon.
...
Men en random pic på Tanis blir det iaf.
...
Någon vecka efter att hon kom till mig.
...


Ridbyxor

Hööks har just nu 15% på alla ridbyxor. Här är några som var rätt snygga.


































Dagens ridpass

Tjatja! Ska skriva lite snabbt om dagens ridpass, för sen ska jag äta lite och sen ska jag plugga resten av kvällen.

Först red jag Paddan på akka, och jag gillar verkligen den gamla gubben för han är välutbildad. I boxen var han ett rent helvete, han sparkades från alla håll för att hotas, samt högg efter mig och försökte mota upp mig mot väggen för att skrämmas. Han vantrivs på ridskolan och därför gör han så. Tricket är att INTE bli rädd, men jag är som jag är och när hovar flyger åt alla håll och han har öronen slickade bakåt, då blir jag rädd iallafall. Men med lite hjälp från en kompis gick även det bra.
Själva ridningen gick även den skitdåligt. Egentligen red jag väl bra. Det gör jag oftast (förstå mig rätt, inte för att skryta men jag rider ju inte jättedåligt, ni fattar?) men jag har såååå jävla svårt att se det. Asså, jag kan typ inte se vad jag gör bra?! Typ ridläraren bah: "Braaa Linnea, fin bakdelsvändning där!"  och jag svarar direkt" Ja, fast vi hade dålig framåtbjudning." Asså, jag klankar ner på mig själv hela tiden och kan tydligen aldrig vara nöjd? Åh, jag hatar detta. Jag vill kunna visa vad jag kan och visa att jag själv tycker att jag är duktig.
Sen tyckte jag också att ridläraren endast gav negativ kritik under hela passet så det kan ju ha bidragit. Men hon sa sen att det såg bra ut och att jag skulle vara nöjd, men det är ju svårt när hon knappt säger något positivt alls under resten av passet?

Jag och Paddington i somras.

Sen nu efter skolan så red jag Inka tillsammans med Ester. Det var kul! Det var typ kolsvart ute, men månsken så man såg lite iallafall. Ponnyn var piggpigg haha :) Vi red en ganska kort sväng men det var perfekt för då hann jag hem i bra tid och så. Men såååå jäkla skönt att även fast vi var rätt sega och stod och snackade bort en del tid i stallet och så så var jag ändå hemma och duschad vid 8! GALET! :D

Inkaaa :)


Nu ska jag käka en panpizza och sen plugga religion :) Vi höööörs!


Hej bloggen

Jag är fortfarande sjuk, tyvär och har då ingen bra ork att palla blogga. Men var faktiskt i skolan idag oxå, så har inte hunnit.

Men i morgon ska Linne och jag till stallet ign och då ska Tanis få jobba lite. Det blir nog lite dubbellongering. Ska börjar sätta igång henne lite lätt nu, så hon ska få börja trava i morgon.


Tanis läge just nu

Tanis gick ju på metacam i två veckor, men har inte blivit ett dugg bättre i ryggen. Jag tycker väldigt mycket om kiropraktorer, för att jag har bra erfarenheter av dem och han som kollade på Tanis förut var verkligen jätteduktig. Så jag ska försöka få ut honom så fort som möjligt så får han se vad han kan göra.

Tror verkligen att han skulle kunna fixa henne. För har hon fått en låsning i en muskel så kan bara en kiropraktor fixa det, att få antiinflamatoriskt kanske hjälper så att det inte gör lika ont men med bara massage och streching som hjälp så kan man inte fixa det.

Jag är lite emot detdär (eller emot och emot) med massage på hästar. Alltså hästarna tycker säkert att det är jätteskönt, men hästarnas muskler är så stora att vi har svårt att påverka dem bara genom att knåda och klämma. Där tycker jag att kiropraktorer som trycker till och flyttar tillbaka osv, kan göra mycket mer:)







Jag har fått en liten kompis

Min kompis hund är på besök. Jag ska ta hand om honom på lovet så nu är han här och hälsar på. Supermysigt med en liten gullig hund i huset:)





Jag har fått en liten kompis

Min kompis hund är på besök. Jag ska ta hand om honom på lovet så nu är han här och hälsar på. Supermysigt med en liten gullig hund i huset:)





Täckesutprovning

Det finns ju en hel drös med olika täckestillverkare och olika märken. För mig är det viktigt att Tanis täcken sitter bra, de ska vara bra i storleken och ha en bra passform.


Horze


Horze täcken ser ofta ut såhär. De är höga i halser och trånga över bringan. Täcken med sånhär halvhals tycker jag inte om. När hästen böjer ner huvet så stannar halsen kvar öppen och all blåst blåser in över ryggen på hästen. Att de sedan är så tajta över bringan gör att luftstrupen får tryck på sig när hästen tar ner huvet, det ger även en väldigt dålig passform då nederdelen "fluffar" upp sig och kan ta in mer blåst.



Hööks


Jag kan bara inte förstå varför Hööks fortsätter med att göra sina ponnytäcken såhär konstiga. Delen över bringan är jättekort. Även på sidorna är det för kort. Det blir kallt och blåsigt om magen då ju. Usch!


Bucas


Visst, dessa täcken är jättevattentäta, bra kvalite´osv, men, jag tycker inte att de har någon bra passform. Har man en häst som busar och springer mycket i hagen tycker jag inte att man ska ha ett sådanthär täcke. Titta bara på bilden hur mycket det stramar över bogen. Hästen får ju inte ut hela steget för att täcket sätter stopp. INTE bra. Bogvecka ska det va!


Hur tänker du när du provar nya täcken till din häst? Passform eller design?



Emme hissar och dissar




* Att det är mycket ljusare på kvällarna nu, börjar mörkna först vid 4, halv 5

* Att det ligger en massa fin vit snö ute, och på vägarna, så det är inte halt

* Jag gillar vår blogg:) 





* Att jag är jättesjuk och inte orkar gå till skolan:(

* Att Tanis knappt blivit bättre efter metacamen

* Att inte ha ett eget ridhus






Hästfri dag!

Hej lovers! Underbara onsdag! Först min underbara sovmorgon, och sen det faktum att efter skolan har jag inga planer = jag kan hitta på vad jag vill! Egentligen ska jag plugga lite, men det får göras senare. Jag ska se lite vad de andra i klassen har för planer så får vi se. :)

Inga hästar alls idag, inte ens en hästlektion, så jag kommer tyvärr inte ha något spännande att dela med mig av. Men ni klarar er ju ändå, ellerhur?

Imorgon ska jag iallafall först rida på Akka, och sen rida på Inka. Och på fredag ska jag rida Imsan igen, och sen på lördag & söndag ska jag rida Inka. Så då får ni uppdatering ;)

Men vi hörs senare vänner, PUSS

Jag idag

Ingen bloggning

Jag är jättesjuk, haft feber och är megaförkyld. Så därför ingen bloggning, tyvär:(

I går fick Tanis bara springa av sig ordentligt och det behövdes, hon bara rusade omkring, så rastlös är hon. I dag fick hon vila för att jag inte orkade göra något. Men i morgon och på torsdag tar medryttaren henne så då får hon nog röra på sig:)


Godmorgon

Jag har varit vaken flera timmar men jag har verkligen inte gjort nåååågot vettigt! Jag har suttit framför Facebook hela morgonen och spelat Horse Saga, vilket jag började med idag och insåg att det var rätt kul. Beroendeframkallande haha. ;)

Jag är iallafall hemma idag för att plugga och så kommer ju även en tjej och kollar på rummet i min lägenhet som jag hyr ut. Därför skulle jag inte ha hunnit om jag skulle ha varit på praktiken.
Så jag passar på att ha en ordentlig plugg-dag och jag ska försöka jobba bort ALLT nu innan lovet och 3veckorspraktiken. Då vill jag bara kunna slappna av och fokusera på allt roligt!

Jaa, nu ska jag väl ta mig upp ur sängen och fixa iordning mig lite innan Stina kommer - vi ska nämligen plugga tillsammans. :)
Vi hörs under dagen lovers!

Haha en charmig bild på Inka får fylla ut inlägget


Dagens ridpass

Blä, det gick inte alls bra att rida idag. Imsan var superduperpigg och ville först inte stå still när jag skulle sitta upp, vi fick backa- gå fram, backa- gå fram många gånger innan hon kunde stå stilla. Sen när jag red var hon hyper. Hon var stel, och tung i handen. Jag red på hackamore, så lite kanske berodde på det men sen tror jag bara att hon var bra pigg också!

Men skritten gick väl sådär iallafall, tills Emme och Tanis går iväg en bit för då blir imsan jääätteledsen att tanis går och bara spatserar iväg mot tanis, och jag får ta tag i henne ordeeentligt för att hon ska lyssna och göra halt. Då hoppade jag av för jag orkade inte tjafsa med henne, jag blev ju bara mer irriterad. Så då körde vi lite lydnad i backen, det gick sådär. Några gånger gick hon bara över mig, det är sjukt hur nonchalant hon kan vara ibland. Men i slutet blev det bättre och hon lyssnade på mig. Så vi avslutade där, för jag var på lite dåligt humör och trött så jag ville inte kräva mer av henne då.

Det var jättetråkigt att det inte gick bra att rida idag... Jag hade verkligen sett fram emot det, eftersom jag inte har ridit Ims på en vecka (pga vädret) och så lyssnar hon inte alls och så... Jag blev lite besviken faktiskt, men förhoppningsvis går det bättre på fredag! :) Då ska jag se till att vara på GOTT humör också, så kanske det smittar av sig på lille Imsie! :D


<3

JW

Jag verkligen älskar John Whitakers collectioner. För ett tag sedan fick dem in detta hos PonnyPrakt.




Schabraket är i sammet, vilket jag tycker bara gör det ännu lyxigare och snyggare:)


Boots

Jag älskar mönster och starka färger på utrustning. Det ger så mycket personlighet och en egen stil liksom. Jag använder alltid boots på Tanis i fram, hon har bara skor i fram, bara för att hon har ett så långt steg och kan ibland slå i fram och bakhovarna i varann. Och självklart speciellt nu när hon har brodd.

Hittade några snygga boots som jag gärja skulle vilja ha.


Det finns matchande benskydd till hos Ponnyprakt.





Dessa ser ut att ha väldigt bra passform och snurrar nog inte så lätt.








Om jag någon dag skulle bli dendär tävlingsryttare så skulle jag lätt ha
haft dessa guldiga på ärevarven, sååååå snygga!





Själv använder jag mig av vanliga svarta gummiboots från Hööks.



Använder du boots?



Grattis på alla hjärtans dag alla läsare

Hoppas ni har en härlig dag, och firar ordentligt:)

Kramar




&



Sadlar

Jag har två sadlar till Tanis. Båda har jag fått av SHV. Det är en westernsadel och en allround.





Den använder jag mest när jag rider kravlöst eller bara ska skritta ut i skogen. Jag rider ibland i bara repgrimma och då är det skönt att ha en riktigt bekväm sadel att sitta till i. Jag älskar denhär sadeln, den är jätteskön och dessutom snygg:)


Och en allroundsadel. Den är gammal som gatan och väldigt vid. För vid egentligen. Men den ligger toppen på Tanis och hon kommer att kunna växa ordentligt i den. Just nu har jag en padd som höjer bakvalvet men när hon byggt upp mer muskler så kommer jag nog inte behöva den mer. Den är mot dressyrhållet typ och är galet skön. Passar verkligen perfekt att rida dressyr i:)

Vad har ni för sadlar?


Usch

Jag är sjuk som sjutton så det är bara för mig att försöka kurera mig idag. Men jag åker ut till stallet samtidigt som Linne i eftermiddag ändå, för Tanis fååår inte vila nått mer, hon måste verkligen röra på sig idag.

I morgon tar jag ledigt, både för att jag är sjuk men oxå för att hovis kommer kl. 11 vilket gör att jag inte riktigt hinner åka till praktiken varken innan eller efter.



Dagens ridtur

Hej på er!

Ridturen var superrolig! Jag red med Ester, och vi red en runda ner i hådadalen typ. DOCK så var det en sträcka där det var helt STÖRT mkt snö. Det var skare uppepå och vi trodde att det var packad snö liksom, eftersom alla andra hade kunnat gå där innan. Men när vi väl red där så visade det sig att det var hur djup snö som helst och hästarna bara gick igenom. Stackars Inka höll ju på att drunkna typ. Ganska äcklig känsla när hästen bara försvinner under en liksom.

När vi väl hade tagit oss igenom det så tänkte vi INTE rida tillbaka samma väg, så vi fick helt enkelt rida genom eriksberg och via bilvägen hem. Haha blickarna från bilisterna var obetalbara!

Men en jättemysig ridtur var det, och vi hade värsta turen med vädret med :)

Inka går och nosar i Allysons rumpa hahaha!


Dagens pass

I dag får tyvär Tanis vila, detta pga att jag är helt slut, jag gick fram och tillbaka till stan med mamma men när jag gick hem själv så höll jag på att rammla ihop, var helt utpumpad. Har ont i hela kroppen och fryser som en gris. USCH! Så det blir vila för hennes del idag, men i morgon mår jag förhoppningsvis bättre så då ska hon få jobba ordentligt i den djupa snön.


Juste

Förra veckan på fredagen så hade Tanis och jag vår årsdag. Det var då ett helt år sedan hon traskade ur lastbilen och blev min. Tänk vad fort tiden gått men vad mycket vi hunnit med. Hon har blivit så fin under vår tid tillsammans. Hoppas jag kan ha kvar henne för alltid min lilla prinsessa. Älskar dig för evigt Bejbi<3





13 februari

Godmorgon! Jag har nyss gått upp typ, och har hunnit sätta igång en tvätt samt göra frukost. Det blir en ostmacka, yoghurt och ett glas mjölk idag. Mums!

Sen ska jag klä på mig och dra ner till affären och handla, jag har hur mkt grejjer som helst att köpa.

Seeeen ska jag ut och rida på lilla Inka! :) Ska bli kul! Och spännande haha, jag tror vi ska rida ut så vi får se hur det går ;) Men detta blir ju också bara ett pass där jag känner in mig på henne liksom. :)

Sen efter det ska jag hem, duscha, käka nån middag och sen ska jag sätta mig och plugga lite. Ska bli enormt skönt att bara slå sig ner i soffan med en kopp te och vara lite hurtig och plugga. Sen har jag gjort allt jag ska för denna dag, och den får nog avslutas med en film. MYS!

Jag ska absolut blogga när jag kommer hem om ridpasset, medans jag är borta kanske ni kan tipsa om några kuliga bloggar? Gärna era egna om ni själva tycker att de är bra. ;)

Här har ni ponnyn igen. :) haha jag vet att ni älskar min lilla knopp jag gjorde som jag rullade upp och lät den sitta där utan snodd, haha. :P

En bild...


...som gör att jag VERKLIGEN saknar sommaren!

På bilden är det ridskolehästen Rasmus på ridskolans stoooora sommabete. :)


Dagens pass

Tanis har fått promenera mycket nu, men idag blev det så för att mamma skulle med och jag inte riktigt var så kry att jag orkade jobba henne. Men solen sken och det var härligt så det gjorde inget.

Oj, vad hon har mycket överskottsenergi nu. I morgon ska hon förhoppningsvis tillbaka in i stora hagen då Nisse flyttar över till killarna. Nu har hon också slutat med metacammen, hon fick sista idag.

När vi var ute så busade hon jättemycket, bockade, småstegrade och slängde med huvet, och när hon skulle komma ikapp mig travade hon. Busponny. Solen sken så härligt men det var kallt och jag är noga med att hon har det varmt nu så hon hade sitt tjocka stalltäcke på ute. Men hon tyckte nog det blev lite varmt för hon gick ut i den djupa snön på sidan av vägen och rullade sig:) Sedan traskade hon där ett tag, bra träning, toppen!





Tanis och mamma.







Glen Gordon

Ett märke som jag verkligen gillar inom ridutrustning är Glen Gordon. De har enkla, stilfulla grejjer!


Jag älskar den enkla loggan.

Sen tycker jag ju naturligtvis om GGs pannband, som just nu är så omåttligt populära. Var och varannnan ryttare har ju dem nu. Tar lite bort charmen, men nog är de fina iallafall. Påminner om körträns med fina utsmyckningar!





Vad är ert favoritmärke inom ridutrustning?


Blingat

Jag tycker att det är så himmla fint med en massa blingbling. Men jag har ingen bra hjälm att blinga tyvär. Linnes hjälm blev ju jätteball! Men jag kollade runt och kom på att jag självklart ska blinga mina stigbyglar, galet snyggt ju.

Dessa var ju superläckra!






Jag har samma bling som Linne och tänkte sätta dem liksom upp längs med böjen på mina sigbyglar.


Jag har dock vita stugbygelplattor, mycket snyggare tycker jag:)



Stigbyglar

Kollade runt lite och hittade några snygga stigbyglar.













Dessa från Hööks tycker jag är helläckra, dick sitter färgen inte alls bra, har inga egna
men har sett i butik att den inte håller. Men de är snygga!




Ingen ridning idag...

Ja, inte blev det nån ridning för oss idag inte. Vädret är ju kaos, det har toksnöat hela dagen och bussarna går knappt att ta sig med. Och hade vi väl kommit på en buss så hade vi nog inte kunnat promenera helt vägen till stallet i denna snö. Supertråkigt... Jag ville ju rida på lilla Ims! Men nästa vecka hoppas vi på bra väder så att jag kan rida ordentligt! =D

Men på söndag ska jag rida Inka igen! Det ska bli kul, haha :) I övrigt är helgen hästfri. Imorgon ska jag flytta flyttlådor till min källare, och sen ska jag väl bara ta det lugnt. Ska bli en skön helg hoppas jag!

Vi hörs senare, PUSS

En bild från i sommras när jag red Paddington! Fin gammal herre!



Linne och jag

Hur lärde vi egentligen känna varandra? Jo vi var smarta nog att börja på samma skola. I ettan och halva tvåan så hängde vi typ ingenting och ja, vi kände helt enkelt inte varann så bra. Men förra våren typ så började vi sitta med varann på matten och på den vägen var det. Vi blev tajtare och tajtare och är nu bästa vänner. Tänk att vi typ varit bästisar i bara mindre än ett år. Det käns som om vi kännt varann i hela livet.

Linne är den jag kan:

* Berätta allt för, och då menar jag verkligen ALLT!

* Rida och träna med

* Dela hästerfarenheter med och lära mig av

* Skratta så mycket att man nästan kissar på sig

* Dra otroligt dåliga skämt för och garvar som en tok ändå

* Bråka med när vi inte håller med om något

* Säga smeknamn som, Snuttetufflan, Pluttson, Smulan och Cutiepay till:P

* Och framförallt ha så GALET kul med, all the time

Linne och Emme= FOREVER

(barnsliga gänget här ja)





Tack

TACK så mycket för alla fina kommentarer, jag blir alldeles rörd när ni säger att Tanis är så fin:)
Fortsätt kommentera, vil gillart!


Snöstorm

Godmorgon vänner! Vilket väder! Det snöade mycket redan igår och jag kan gissa att det har fortsatt så under natten. Jag såg på facebook att flera av mina vänner sitter fast ute på landet där de bor, för att bussarna inte går/ att de inte kan ta sig till bussen. Galet!

Vinden har vint runt mitt fönster hela natten och jag har vaknat flera gånger av att det låter som att fönstrena ska spricka typ. Och halva fönstret är täckt med snö så om jag sitter i soffan så ser jag knappt ut genom fönstret. Hehe!

Haha webcambild. Himlen är INTE sådär blå, den är typ grå. Men ni ser snön iaf! (ehm, bortse från min stackars vissna blomma som jag glömmer att vattna hela tiden.)

Idag var ju planen att vi skulle rida till ridhuset, men det kan vi ju glömma nu. Det är hur mycket snö som helst så hästarna skulle vara helt slut redan när vi kommit till ridhuset. Så istället får vi väl rida på ängen uppe vid hagarna litegrann. Som underlaget tillåter liksom. Vi får se, ni får höra vad vi gjorde senare iallafall. :) Men puss på er raringar, vi hörs senare!

Blingad hjälm

Ja, jag följer strömmen och gör liksom alla andra hästbloggare - jag blingar min utrustning.
Jag har köpt en massa blingbling, och har nu blingat min hjälm. Min favorithjälm är faktiskt en ÖB-hjälm, hahaha! Men den är så otroligt skön! Hursomhelst, nu ville jag piffa upp den lite så nu fick den bling på sig. Jag blev jättenöjd! :)

Såhär blev resultatet! Lite snett här och var, men det är ingen som ser det på håll. ;)

Allyson

Vi åkte ju till Esters stall efter skolan och red. Jag fick rida hennes fjording på 142 (?) cm i mank. När jag hoppade upp kändes han jätteliten och jag hade ingen hals framför mig eller nått att hålla skänklarna om. Men det var ju ett tag sedan jag red liten häst nu så...

Men snart så kändes det mycket bättre. Han är 7 år och väldigt välutbildad, en galet fin fjording. Ni skulle bara se steget, han fick tydligen 9:a på traven:D Snygghäst! I alla fall så red vi lite på stallplanen. Red mest volter och jobbade i skritt, trav och lite galopp. Han var väldigt fin, fin form och kämpade på väldigt fint. Tog oss några korta galopper också, men då sammlade han sig så mycket att det blev bocksprång:) Otroligt fin häst! Skulle vilja rida på en stor bana dock så att jag verkligen kunde känna igenom hela honom, för det finns go i den ponnyn!

Förhoppningsvis så kommer jag att rida honom igen. Nu när Linne kanske ska börja rida Inka så kan jag ju följa med och så kan Ester få lite avlastning någon gång i veckan. För jag vill rida denna häst mer:)







Dagens dressyrpass

Började dagen med ett dressyrpass på Kuba. Jag har aldrig ridit honom förut och har haft lite svårt att se vad det är för sorts häst, mer än att han nog är med åt hopphållet. Vi tränade på skänkelvikningar idag och det gick katastrofdåligt i början. Han förstod inte alls vad han skulle göra och bara stressade upp sig. Han är väll inte sådär jätteutbildad och har svårt för skänkelvikning i alla fall i trav. Men när jag hittat knapparna så blev han suverän! Skänkelvikningarna satt som en smäck i skritten och han förvandlades till en pampig dressyrhäst. En stadig och superfin form och ett fint steg. Galoppfattningarna var helt underbara och han tog i i varje steg. Härlig häst, vill rida honom mer:)






Dagens ridpass

Hej kompisar! Nu har jag ganska nyss kommit hem, shit vilken lång dag asså... Jag är helt slut!
Active Stable får ni höra mer om imorn, men ridpassen kan ni få höra om idag. :)

På akka red jag Chiquita, en riktigt surmärr. Hon kan vara enormt grinig och riktigt stoig. Men jag satt upp med inställningen att jag skulle pröva mig fram, och det funkade. Vi hittade formen stundvis, och hon kändes villig till arbete, och det var målet. Jag har sett många som rycker och sliter i henne och hon vantrivs naturligtvis med det. Så jag är nöjd med dagens pass, och jag fick mycket beröm av både instruktör och de i min klass. :)

Chiquita

Sen efter skolan åkte vi till Esters stall och red. Ester skulle ha ridit Calle, men han hade ett litet sår så hon fick hålla lite lektion för mig och Emme istället. Emme red fjordingen Allyson, medans jag red maxade B-ponnyn Inka. Faktiskt en sjukt rolig ponny som kändes mycket större när man satt uppepå. En ponny som är välutbildad från början, man får bara jobba lite för att det ska komma fram. Men jag tycker jag löste henne rätt bra, och det tyckte Ester också! Det är en speciell ponny som man nog inte kan sätta upp vem som helst på, för hon taggar upp sig själv och blir rätt het och hetsig, men om jag var lugn så var hon lugn. :)
Så jag funderar på att börja rida henne på helger och när jag har tid i övrigt. För om jag rider Imsan 2 ggr i veckan, så blir det lagom med två helgdagar på Inka. För jag skulle inte behöva betala något då heller. Så jag ska fundera, men det verkar ju kul sååå! :) Plus att det ligger typ fem minuters bussfärd från mig, det är ju toppen!

Inka
Hihi, här ser ponnyn verkligen MINI ut, haha! Men jag såg inte för stor ut för den så så liten är den inte. :)

Nåja, nu är klockan ganska mycket och jag ska upp tidigt imorn, så vi får höras imorn. PUSS



Tidsinställt

Vi kommer att ha svårt att blogga idag, då vi kommer att komma hem seeeent! Men detta för att det blir en lång hästdag:) Först ridning på Akka, sedan ska vi på studiebesök på Active Stable och när vi kommit hem ska vi till en tjej i klassen och rida hennes hästar. Linne ska som sagt låna hennes B-ponny och jag ska rida hennes fjording. Jag har faktiskt aldrig ridit en fjording, men har alltid tyckt att det är fina hästar så det ska bli kul:)


Lite bilder

Slänger upp lite bilder på älsklingen:)











Godmorgon!

Godmorgon! Här är man uppe i tid, jag som trodde att jag skulle få bråttom, men jag hade ju tydligen tänkt helt fel tidsmässigt. Men nåja, tid för att blogga då ju!

Nu på morgonen ska vi till Akka (ridskolan) och vi har väl ett dressyrpass som vanligt. Ska bli kul, jag hoppas på en rolig häst! Sen efter det så ska vi till Active Stable.

Active Stable är (om jag har förstått det rätt) ett stall där hästarna sköter sig själva mycket. Det finns utfodringsautomater, där hästarnas individuella fodergiva är registrerad osv. Så de bara går in i automaten, och om det är tid för käk så får de sitt foder. Verkar så himla tufft tycker jag! Det ska bli jätteintressant! :)

Sen efter det så ska vi dra direkt till Esters stall, och så ska vi rida ut typ. Haha det ska bli mysigt =) Ni får höra mer om det, ridpasset på akka och Active Stable senare. PUSS

Jag vill ha tillbaka den där musklade rumpan!!! Men när våren kommer ska vi se att vi ska komma tillbaka till den bra formen vi hade innan snön kom, och vi ska bli bättre än så dessutom!

Dagens pass

Det fick bli en promenad idag igen. Medryttaren longerade i går så hon fick ta det lite lugnare idag. Jag hann ut till stallet när det fortfarande var ljust så det var jätteskönt, speciellt när solen sken och värmde lite. Hon var gosig och fin idag. Men lite busig, när det blev för tråkigt så låtsades hon vara sur och kastade med huvudet, haha, busponnyn:)







Saknar lilla Ims!

Jag saknar min lilla häst... :) Men på fredag ska jag rida igen, och då ska jag rida rätt länge också tror jag. Jag hoppas att underlaget är bra så man kan rida till ridhuset.

Men som sagt så saknar jag lilla hästis! <3


Dagen

Godmorgon raringar! Jag har lyxen att ha lång sovmorgon idag, sjukt skönt. Men jag var uppe rätt tidigt iallafall, för jag vaknade av mig själv.

Jag ska försöka komma på nått roligt inlägg idag, men just idag har jag en totalt hästfri dag. Det blir bättre imorn, för då ska jag först rida på Akka, sen efter det ska jag till Active stable (som ni kommer att få veta mer om imorgon) och efter skolan ska jag och Emme till Ester i vår klass för att rida på hennes hästar. Jag ska rida på hennes B-ponny, haha! =D Jag kommer bombis att trilla av eller nått haha! Kul ska det bli iallafall. :)

Men idag får ni ha överseende med att det inte blir så mycket bloggning från min sida, jag ska försöka knåpa ihop något litet inlägg som sagt.

Nu ska jag läsa lite roliga hästbloggar, jag ska göra ett inlägg senare om vilka jag läser, och fördriva lite tid tills jag ska till skolan. Vi hörs sötnosar!

HAHA, jag lekte lite med webbcamen, och fick till en fin fjoooortiz pose ;)

Hööks discogrimmor

Vad tycker ni om dessa grimmor?
















Vi har själva den blåa och den rosa. Vi har dem för att de är glittriga och färgglada och värsta prinsessiga:D








ras på tanis

Fått en fråga om vad Tanis är för ras. Sanningen är den att jag inte har någon aning. Hon är en korsningsponny med varmblod i sig. Det är det jag vet. Men enligt mig så är hon en korsning mellan fullblod, isis och newforest;)
Fullblod för att hon är så smäcker och eldig, isis för att hon kan tölta och new forest för att hon är en ponny i den storleken, hahah:P




ryktborstar

Är ni noga med rykten av era hästar?
Jag försöker alltid vara noga. Jag är ofta snabb när jag ska ut och rida, men jag ser alltid till att ha borstat där sadeln ligger, på benen, huvudet osv. Någonstans jag är väldigt noga är sadelstaden, dvs där sadelgjorden ligger.

Sen efter jag har ridit så brukar jag alltid borsta lite längre, med många olika borstar och så. :) Det uppskattas verkligen av hästen!

Min favoritborste är en brun med tagelborst från hööks, på "handtaget" är det bling. :) Den är bäst att rykta med, för den tar bort både smuts och dam!

Typ såhär ser min favvoborste ut, fast med bling på remmen, supermjuk och bra!

Men den bästa borsten måste jag nog säga är den traditionella stübben borsten. Jag älskar kvalitén på dem, de brukar hålla lääänge! :)


Tolka

Hej vänner!

Jag har ju varit på praktiken hela dagen idag, det har varit superkul! Det är alltid roligt när vi är alla tre :)
Först gjorde vi allt det vanliga, mockade fodrade osv. Och sen tolkade vi efter pressen, shettisen!
Haha, jag var livrädd och trodde att jag skulle ramla hela tiden! Men roligt var det! =D


Här har ni mig in action! Detta var skräckblandad förtjusning, tur att det bara var en shettis. Det går ju inte så fort då liksom ;)

Praktiken

Idag har Linne och jag haft praktik. Vi håller då till på ett större privatstall som heter Lilla Bärsta. Vi har tre stall och ungefär 30 hästar. Lotta heter hon som äger gården och hon har tillsammans med sina barn fyra hästar. Det är:

Kenzington (Kalle) dressyrhäst 8 år

Complett (Snoddas) dressyr/hopphäst 4 år

Esak (Esse) hopp/dressyr/terräng 19 år

Sjöängens Express (Pressen) kör/busponny 15 år

När vi är på praktiken så börjar vi dagarna med att sätta på hästarna utetäckena, de har redan fått frukost då. Sedan släpper vi ut dem, fodrar, sopar stallen. Sedan mockar vi våra boxar. Efter det har vi lite olika arbetsuppgifter, ibland fixar vi på gården, städar, målar, fixar staket m.m. Och så rider/tömkör/kör/longerar vi hästarna.

Jag har haft praktik hos Lotta i två år nu och trivs så galet bra. De har bra hästhållning och Lotta är en väldigt duktig och trevlig hästmänniska:)

Bilder på hästarna:)


Pressen.


Snoddas.


Esse.


Kalle.


God morgon

Hej bloggen! Här sitter jag och väntar på bussen, det är iskallt ute och blåser som tusan! Det är tom storm längre ner i landet såg jag. Idag är det ju praktik på schemat, det ska bli kul :) jag tror vi ska få rida också! Sen är dagens planer att gå och handla och sen ska jag plugga. Plugg+en kopp te+en macka = perfekt regnig eftermiddag :) Men hörrni, vi hörs senare! Puss

dagens pass

I dag blev det tömkörning igen. Ner till sjön med Linne & Ims, Erika & Cassini och Sanna & Erika. Hade remonten, som vanligt nu. Jag varierar rätt mycket mellan remont, engelsk med och utan snokrem. Men just nu när hon är så pigg så lyssnar hon bättre med remonten.

Hon var sjukt pigg idag, hon blir så taggad när det är massa kompisar med, så hon taktade nästan hela tiden. Blev en liten trav idag också. När vi skulle hem så kom vi så långt efter så vi fick promenera hem, hon bakom mig för att hon inte skulle takta, haha, busponnyn:) 











Dagens ridpass

Hej!
Det var supermysigt att rida idag, det gick så bra så. :) Vi red ut ett helt gäng typ, jag & Imsan, Sanna & Erika (häst) Erika & Cassini och Emme & Tanis som tömkörde. Kul när man är så många! Imsan var så lugn och fin idag, skönt för omväxlingens skull haha :D Och hon var fin när jag flyttade för skänkeln, när jag krävde lite mer av henne så blev hon lite sur haha men hon tog i iallafall.
Vi travade lite kort också och då ville hon trava snabbt, men hon lyssnade ganska bra iallafall. :)

Sen så var hon jättegosig i stallet också, hon var bara sur när jag spände sadelgjorden. Men annars var hon mys, och väldigt glad och positiv. :) Lilla skruttis.

Ibland förstår jag henne inte alls, men det känns ändå som att vi börjar komma underfund med varran nu och att vi börjar bli bra vänner... <3


Ännu en bild från ridpasset i fredags :) På fredag hänger Carro med och fotar, så då ska vi se om vi får några riktigt fina bilder! =D

Dessutom så bestämde jag mig idag för att jag bara ska rida 2 ggr i veckan i ett par veckor nu, fram tills det att jag har lov. För efter lovet har jag praktik och då kan jag rida tre ggr i veckan igen, då jag inte har så mycket skolarbeten då! =) Jag längtar tills jag kan börja rida mycket igen, haha det känns som mycket mindre med bara två ggr i veckan.

Nu ska jag iallafall kolla ponny akuten och sen sova! PUSS



Dagens blogg-diss

Dagens blogg-diss!

Har ni läst NHexpertens blogg? Ja, det har jag iallafall och vad har den tjejen i huvudet? Vem har hon lärt sig av?!

"Det som är bra med skor är ju att de inte får så ont i fötterna om de går på grus, men hallå? VAd är bäst? Att alltid ha ont eller att bara ha lite ont när man går på grus? Just det, svaret är rätt enkelt va?"
- Nhexperten.blogg.se 

Här har ni ett utdrag ur hennes blogg, och jag bara undrar vad hon tänker asså...
Och dessutom det att hon försöker vara anonym, törs hon inte stå för alla sina sågningar av alla ryttare förutom henne? Gud vilka besserwissers det finns i denna värld, haha.

&


Pessoabett

Vi jobbar ju i skolan om pessoabett. Det var ju för några år sedan en stor trend med dessa bett. Varenda ponnyunge red med det och även många storhästryttare. Vi är båda väldigt mycket emot pessoa, jag skulle ALDRIG rida min häst på det! Vad tycker ni? Rider du med det, och i så fall varför?




Ciaociao

Hej hej bloggen. Idag ska jag rida på Ims, vi ska rida ut en liten sväng. Förhoppningsvis är underlaget bra! =)
Jag får se lite vad vi ska träna på, det blir nog ett ganska lungt pass tror jag. Ska jogga henne lite så hon får sträcka på benen.

Och just nu har jag absolut ingen som helst motivation för att skriva nånting. Så hejdååååå!

Dagens pass

Blev en promenade idag också. Solen sken och underlaget var bra, så så fick det bli. Tanis var gosig som vanligt. När vi var på väg hem mötte jag en bekant och hon frågade om Tanis var ett fullblod:D Snacka glad jag blev:)
















Bilder från ridpasset i fredags

Här kommer äntligen några bilder från ridpasset i fredags. Ha överseende med att det ser skit ut, haha jag skrattade så jag låg dubbelvikt flera ggr för hon var så pigg och det blev allmänt oseriöst.
(HAHAHA min jacka alltså, den är känd som tjockisjackan i stallet.)




Dessa var typ de som var bäst, så ni får nöja er med dem så länge :)

Min förrförra medryttarhäst

Min förra medryttarhäst var faktiskt Imsan, jag red henne vaje fredag i några månader. Men min förrförra medryttarhäst, som jag red i typ tre år. Baska, ett toristo född 1999. Här kommer lite bilder på henne, jag ser väldigt liten ut, men det var för några år sedan så:)




På hästivalen på Säva, maskeradhoppning.






Hopptävling.




Andra gången jag red henne.





Hopptävling, lokal.


Godmorgon!

Hej bloggen! Förlåt att jag inte hann blogga nånting alls igår typ, men jag hade fuuuullt upp. Jag var sådär vuxen nivet, och städade, tvättade och grejjade. Sen gick jag till pappa och packade en massa grejjer och det ska jag göra även idag. Inte så spännande haha.

Det är verkligen svårt för mig att skriva hästinlägg på helgerna, när jag inte har nått med hästar att göra haha. Men jag ska försöka knåpa ihop något idag! :) Vi hörs under dagen, PUSS


Bloggen

Eftersom det går så dåligt för bloggen just nu så bloggar vi när vi har lust. Jag ska iaf försöka uppdatera några gånger om dagen men bla. listan lägger vi ner. Tiden räcker inte riktigt till att hålla bloggen rolig. Tyvär:(


Dagens pass

Äntligen var backen frusen så att det gick att gå på den, hela vägarna var av bra underlag:) Så det blev en promenad ner till sjön. Tanis var nog lika glad som jag över att få sträcka på benen i solskenet. Blev en toppenmysig promenix.






Stallbilder

Linne och jag flummar alltid väldigt mycket när vi är i stallet:) Så här får ni lite bilder, både fina och knasiga:P




Tanis i nya pannbandet, blev ju jättesnyggt på!


Juste, Linne har blivit brunett:)


Min ponny var hungrig när jag filmade Linne, mums med gräs!


Failbild, haha.


Ingen kommentar, hahaah.


Japp, that´s me:P






Gårdagens pass

Det blev ju long reining i går. Stod först och fotade och filmade när Linne red och sedan fick jag rida Ims lite. Hon var pigg! Men väldigt fin. Hon var helt mjuk i sidorna och var känslig på hacket, även i höger varv. Kul att få rida henne lite:)

Sedan tog Linne kameran och jag började jobba min häst. Eftersom hon går på metacam just nu så går hon i sjukhage för att hon inte ska komma i kontakt med en av tävlingsponnyerna som hon annars går med. Så hon har ännu mer överskottsenergi än vanligt. Nu är det dessutom isgata så jag kan knappt få henne till och från hagen:O Vill att isaen smälter, men det är tur att vi har fältet.

Började iaf jobba lite i skritt då. Ställde henne och gjorde volter. Bytte sida och ställde igenom. Men vi har ju som sagt bara provat på detta en gång tidigare så hon förstod inte riktigt vad jag menade, så det blev några skutt och halter. Men när hon väl jobbade blev hon jättefin!





















dagens ridpass

Hej bloggen!

Idag red jag en stund på ängen ovanför hagarna. Det var rätt dåligt underlag där, men bättre än inget. Imsan var PIGG haha, hon var lite halvtokig och ville springa snabbt. Men hon lyssnade ganska bra ändå.

Vi red på några volter och jobbade igenom henne i sidan så hon skulle bli mjuk och fin och det gick jättebra.
Sen fick Emme hoppa upp en liten sväng också och prova lite och det gick bra det med. :)
Dock har hon tappat så sjukt mkt muskler nu under vintern... Hon är inte alls lika fin som hon var för ett par månader sen... Dumma halka.

Men hon var mysig i stallet också, så det var bra. :) Bilder kommer, Emme ska lägga upp dem!

Sen så har jag bestämt mig för att bara rida 2 dagar i veckan på Imsan, för jag känner att jag inte hinner med annars. Jag har så mycket annat som jag också vill hinna med och resvägen ut till imsan är över en timme dit och en timme hem, så ni kan ju tänka er själva. Men vi får se hur jag gör längre fram, men just nu blir det två ggr i veckan.     

Vi hörs mer imorn, PUSS

En gammal bild på iiiiiimsie :)

Dressyr

Gud vad jag vill rida! Vill verkligen att Tanis ska bli bra så snabbt som möjligt så att vi kan börja träna igen. Vill komma igång med dressyren och träna, träna, träna!


Tänk att rida såhär, det är mitt mål med dressyren. Förutom att tävla,
då jag inte har nerverna för det:P



Kapson

Hittade en kapson, typ en sån jag vill ha, men smakar det så kostar det. Denna ligger på 1.500;-







Long reining

I dag blir det jobb på banan så jag ska prova på lite long reining. Linne ska rida dressyr så
vi ska ta kort och filma varann.


Här jobbar hon med grimma, men jag föredrar träns eller en kapson.
Jag har dock ingen kapson än, men vill köpa en.


Min hästhistoria

Jag började rida när jag var fem år. Det var på en liten shettisridskola med bara svarta shettisar. Där lärde jag mig att skritta, trava, galoppera och hoppa lite.

Sedan bytte jag till Säfva Ridskola (som det då hette) och red islandshäst där i ett par år. Det var så jag hade mina "ponnyår" fast på ridskolan en gång i veckan. Vi hade gymkahna, red död indian och hoppade banor.

Efter det så hade jag ett uppehåll från ridskolor i två år. Men jag fortsatte att rida på min granna och bästa kompis storhästar. är fick jag också min första "egna" häst. Ett angloarabsto på 25 år. Henne red jag och skötte flera år.

Efter de där två åren så började jag att rida på Akademistallet. Det var nu min riktiga ridning började. Jag lärde mig fram- och bakdelsvändningar, skänkelvikning och form. I samma veva så skaffade jag mig en medryttarhäst. Baska, ett toristo på då 7 år. Henne red jag i ungefär tre år.

Jag slutade på Akka i och med att jag började gymnasiet och ändå red där en gång i veckan då. Så jag och Bassie började hoppträna på fredagarna. Det var en hård kamp, jag red rätt uselt då och Bassie hade precis blivit inhoppad av mig då. Men vi kämpade oss runt och det blev lite tävlingar också.

Sedan blev jag hästlös ett tag. Jag började rida i träningsgruppen på Säva Ridcenter, och trivdes riktigt bra. Men jag red ju med skolan och sedan började jag ha praktik på Lilla Bärsta, ett privatstall med typ 30 hästar. Där lärde jag känna Lotta (som äger gården) bra och började rida hennes dressyrhäst mycket. Körde även in dreas shettis och tömkörde och tränade deras ponnyer.

Sedan fick jag ju Tanis för ett år sedan. Och nu utbildar jag henne. Samtidigt som jag ju rider på Akka med skolan och på Lilla Bärsta där jag rider Lottas unghäst, samt tränar shettisen lite:)


Hästhistoria

Ja, idag är det på listan dags för att skriva om hästhistoria, alltså vår historia med hästar.

Jag har ridit och hållt på med hästar heeela livet, ända sen jag var minimini. Men jag började rida på "riktigt" när jag var ca 4 år. Då red jag med min mamma på hennes medryttarhäst, som var ett halvblod haha. Jag var mini på den hästen men oj vad jag tyckte om henne! Minette hette hon. :)


När jag blev lite äldre så började jag rida på ridskola. Det var Lagga. Där red jag i ett par år, innan jag typ tröttnade på ridningen. Jag tyckte inte att det var kul att bara åka ut en gång i veckan. Så jag hade ett avbrott i flera år. Dock höll jag på med hästar hos släkt och vänner och så under tiden.

Sen när jag blev 13 år så började jag rida på Akademistallet i uppsala, dvs Akka. Där började jag om i nybörjargrupp. Därför räknar jag mina ridår från det, så jag säger alltid att jag har ridit i 6 år om någon frågar, trots att det egentligen är mycket mycket mer än det. Men det räknas inte tycker jag, då jag inte lärde mig nånting då.
På akka rider jag fortfarande, dock bara med skolan. När jag var yngre tyckte jag att Akka var ett av de bästa stallen nånsin, och jag var skötare i flera, flera år. Nu har jag dock insett att Akka inte alls är ett så bra stall, och fick jag själv välja vart vi skulle rida med skolan så skulle det inte vara där. Men jag kan erkänna att jag har haft några riktigt bra år där! :)

När jag började gymnasiet började jag även leta efter medryttarhästar och så, och jag har haft några stycken. Dock är de flesta outbildade, som jag själv får jobba med. Det är jättekul, men ibland önskar jag också att jag hade haft en riktigt välutbildad häst att utveckla mig själv på.

Så, lite kortfattat så är det såhär min hästhistoria ser ut! :)

En bild från när jag är typ 4 år och rider Minette. :')


Besök på lagga ridskola

Hej! Jag kom alldeles nyss hem från den här grejjen vi var på. Jag trodde att det skulle vara en föreläsning, men det var det inte. Vi åkte iallafall ut till Lagga ridklubb, vi gick av ett antal busshållplatser för tidigt så vi fick gå 5 kilometer. Kan lova att alla var ganska tjuriga på lärarna som sa att vi skulle av där.

Hursom, när vi väl kom fram så fick vi kolla på handikapp ridning. Bland annat en blind kille som red i alla gångarter, och kunde rida riktiga övningar med bommar och koner osv, genom att hans assistent sprang framför och sparkade på konerna eller bommarna. Då hörde han var de var. Hur grymt är inte det?!

Sen fick vi kolla på lite speciell utrustning som de använde till handikappridningen, det var också intressant. Dock hade jag gärna hört mer om just syftet för varför handikappade red (om det nu finns nått syfte, men jag tänkte liksom rehabiliterande eller så), det pratade vi inte så mycket om.

Jag är sjukt trött efter denna dag med först ridning, sen låååång promenad och därefter sitta i ett kallt ridhus. Men minibussresan hem var som vanligt skitrolig! :D

Nåja, en liten sammanfattning om vad vi har gjort ikväll!

Denna häst heter Felicia och hon stod på Lagga även när jag red där för ca 10 år sedan. Hon var en av hästarna som jag lärde mig att galoppera på! :)

Luvor

Jag säger luva, men många säger huva, vad säger ni?




Med snöre från Börjes Tingsryd.



Med kardborre, hittade ingen bättre bild, från Hööks.





Rätt dålig bild på Tanis men iaf en av mina luvor, med snöre.

Jag har bara luvor med snöre men vill hellre ha med kardborre. Då det är enklare och mycket snyggare, det blir så knöligt och fult när snöret inte ens matchar tränset.

Diss till luvor med snören!

Vad tycker ni?


Dagens ridpass

Var ju på Akademistallet idag och red med klassen. Där red jag Chiquita, ett sto född 2001. Hon trivs inte alls på ridskola så hon är väldigt jurig och hugger ibland i boxen. Tråkigt:(, det är så synd att folk inte kan förstå när hästar inte trivs. Hon borde flytta till en privatperson helt klart. Men det var i alla fall ganska kul att rida henne.

Hon är välödigt svårriden, helt rak i hela froppen och har väll knappt gått i form, så hon är väldigt knepig. Men jag tycker att det gick bra, blev ingen form men hon blev mer och mer harmonisk. Började släppa lite i slutet. Men skulle vilja rida henne själv i ridhuset så att hon slipper koncentrera sig på att bli grinig mot alla andra hästar.





några ridpass

Hej vänner! Förlåt för att jag har vart usel på att blogga men jag har helt enkelt inte haft tid. Igår sov jessica över hos mej, och innan det var vi i hennes stall och jag fick prova att rida hennes d-ponny Maritza.
En väldigt speciell häst, som är väääldigt rolig. Mycket kapacitet i den hästen! :D

Idag red vi på Akka (ridskolan) och då fick jag en stor häst som heter Safran. Han är också mycket speciell. Jag tycker att han är svår att få ett jämnt stöd i munnen på, han går och glappar och rycker lite med huvudet.
Sen är han lång, men som gummi i nacken, samtidigt som det är som att sitta på en studsboll. Han är väldigt speciell att sitta på.

Jag red i hoppsadel så min sits var kaos, ush jag hatar hoppsadlar. Numera rider jag ju alltid i dressyrsadel på Ims, så det blir lite omställning när man sitter i en hoppsadel sen.
Men jag är nöjd med dagens pass iallafall, det gick hyffsat. :)

Ni får en bild på Maritza och Jessica. En bild på safran kan jag tyvärr inte lägga upp, då jag inte kommer in på ridskolans hemsida.

Kram på er, ska försöka uppdatera om föreläsningen som vi ska på senare. Den har naturligtvis nånting med hästar att göra. :)

Häst och ryttare

I går fick jag som så många andra hem Häst och Ryttare. Vad tycker ni om den egentligen? Jag tycker den är rätt så trist. Jag bläddrar snabbt igenom den och sätter den sedan i bokhyllan och kollar inte ens på den igen. Jag tycker att visst, designen är fin och bilderna bra, ganska bra reklam och så men väldans tråkig. Inget intressant att läsa.

Vad tycker ni?


Listan

Då vi har haft det väldigt stressigt i dag oxå så blir det ingen lista i dag heller. Men i morgon så flyttar vi om så att vi skriver om hästhistorian i morgon och om hästarna i stallet på fredag då vi kan även ta lite bilder.


Lediga dagar

I dag och i morgon har medryttaren Tanis. Så jag får fördriva tiden på annat vis. På gymnasiet vi går så rider vi en gång i veckan på Akka. Och det är i morgon så då blir det ridning. Vi rider dressyrpass och ibland markarbete eller hoppning, vilket ju passar Linne och mig väldigt bra då vi ju älskar dressyr:) Jag har en favorithäst på ridskolan, han heter Camaro en 10-årig vallack. Han ses mestadels som väldigt seg och allmänt "ridskoleaktig" men när man väl får i gång honom så kan han bli riktigt het. Han är fin i dressyren och är en väldigt trevlig häst.

 




Dressyrschabrak

Tittar runt lite på Horzes hemsida och fastnade för några schabrak.


Har detta fast i allround, tycker om dessa färger, de matchar bra.


Kostar nu endast:
138;-


180;-


230;-


200;-


184;-

Dessa var relativt snygga, inga toppschabrak men de funkar:)

Vad tycker ni, hiss/diss?


Pannband

I går gjorde jag och Linne varsitt pannband. Vi hade varsitt vanligt pannband och så köpte vi band.




Det svarta är av sammet och de blåa av siden.


Mitt.




Linnes.




Vad tycker ni, hiss/diss?

Gårdagens träning

Det blev ingen träning i går. Hon fick vila då det ju var så halt. Men Tanis var så glad och gosig igår, det var jätteskönt! Hon har varit väldigt grinig i boxen ett tag men igår var hon jättegullig:)



Gårdagens stalldag

Hej igen! Förlåt för usel bloggning, men vi hade helt enkelt inte tid. Först hade vi praktik, direkt efter det drog vi hem till emme där hon fixade åt sina kaniner. Efter det åkte vi till stallet och fixade, sen kom vi hem rätt sent så då var det bara att äta middag och kolla film som gällde.

Hursom, Imsan fick stå igår. Det var helt sjukt halt, så vi kunde inte ta oss nånstans i princip. Men jag pysslade och grejjade med henne länge istället. I boxen var hon sur.
Men när jag ställde henne i gången så var hon bättre, och skötte sig rätt bra. Jag borstade, masserade, stretchade och fixade med manen och svansen. Jättemysigt tyckte hon att det var! :) 

I övrigt så har jag inte mycket att berätta om gårdagen, det hände inget spännande. Vi hörs senare med roliga inlägg!
 


Bling bling

I går blingade Linne och jag våra mobiler. Gick till Uppsala Färg och köpte färdiga bokstäver. Erkänna att det blev väldigt fränt!








RSS 2.0