Dag 3: Tanis foderstat

Jag är ju emot kraftfoder, som ni kanske redan vet:P Jag tycker att det är helt onödigt att ge det. Tänker inte gå in mer på nu. Men därför får Tanis bara mineraler, och morötter eller äpplen. När hon är klippt får hon dock B-vitamin, eftersom hennes päls behöver det för att må bra:)

Tanis får just nu följande foderstat:

Middag/insläpp:

1 kg hö

1 dl mineraler + äpplen i bitar

Kväll/natt:

1,5 kg hö


De får ingenting på morgonen för det finns fortfarande så mycket gräs i hagen. Det gör även att det går snabbare för den som har morgonen i stallet, då släpper man bara ut dem.

Hon får så lite hö för att hon har fri tillgång till halm i boxen hela tiden, plus att hon fortfarande är lite tjock från sommaren.

Men snart kommer de att få mer hö inne, det blir kallare och mindre gräs ute. I vinter kommer de att ha en lunchgrind i hagen som gör att de kan få hö även på dagarna, när vi inte är där. Smart va?!:)






Dissar




Hööks nya träns. Snyggt hoppträns eller vardagsträns, MEN, pannbandet. Hade det varit rader med olika kristaller hade det varit ganska snyggt, men såhär, nope, gillart inte.









Dag 2: Mina bett

Tanis går på tre olika sorters bett. Ett vanligt tredelat med lösa ringar, ett rakt Novabett och ett hackamore.

Tanis är väldigt känslig i munnen, hon är väldigt känslig i över huvud taget, vid både ridning och annars. I ridningen använder jag mycket vikthjälper, vilket hon lyssnar bra på, man behöver inte styra så mycket med bettet så därför har jag bara "snälla" bett.

Hon är kollad i munnen och har inga fel där, vilket jag tycker är viktigt att veta. jag är yberkänslig med munnar på hästar eftersom det kan finnas så mycket problem. Dock håller Tanis på väldigt mycket med betten. Hon sluter inte alltid läpparna runt hela bettet och grejar och håller på ibland. Men det är liksom bara så hon är. Hon trivs på betten så det är inget fel, hon bara är sådan:)

Det tredelade är det jag haft längst. Det var det bettet jag hade som första bett på henne och det fungerar bra. Det är snällt då det inte går upp i gommen när man tar i tyglarna som ett tvådelat och är flexibelt mer än ett bett med fasta ringar. Dethär bettet sitter på mitt westernträns, så hon rids bara på det när hon går "western".






Novabettet har jag haft sen i juni typ. Jag tänkte att hon kanske skulle fippla mindre med dethär bettet som så många tycker är så bra. Och hon gjorde faktiskt det i början. Men nu går hon lika bra på detta som på det tredelade. Med Novabettet är det bett jag använder hela tiden. Hon funkar ju bra på det så varför inte.





Det tredje "bettet" är mitt hackamore (glömde dock att ta bild). Det använder jag väldigt sällan och då endast vi skritturer. Hon trivs inte lika bra på det som på betten. Det är i princip omöjligt att få henne att söka sig nedåt och hon är svår att ställa med det. Så jag använder det bara när vi skrittar ut, som omväxling för munnen.

Ibland, när jag bara promenerar och hoppar upp sedan eller när man bara ska ut och busrida så rider jag med repgrimman. Hon lyssnar bra på den, både förhållande och sidförande hjälper. Den är också mest som omväxling. Skönt att slippa ha något i munnen varje gång liksom.

När jag har bett använder jag alltid bettskivor. Detta för att hon är så känslig, jag vill inte att hon ska få skav i mungiporna. Dessutom tycker jag att det är riktigt snyggt med bettskivor, så det är liiite därför också:P


Min teori när det gäller bett är, less is more. Jag vill kunna rida min häst på snällaste bettet som finns. Känner man att man behöver ett skarpare så är det lydnaden det är fel på. Jag vill aldrig betsla upp en häst för att den är för het. Då är det med dressyrarbete som krävs. Hästen ska lyssna precis lika bra i grimmasom på kandar. Ock självklart, -Det är handen som gör bettet-




Dagens ridpass

Red med Emma idag igen. Vi tog en skritt och travtur. Red en runda som jag tycker om, det är varierat underlag och den är precis lagom lång.

Utefter vägen mötte vi Lizzy och Jaana i bilen. Som alltid fick Tanis lite godis av Lizzy (alias havremamman:)) som hon glatt mumsade i sig. Grejen med Tanis och havre är dock bara att de inte går ihop. Hon blir helt tokig, även på bara några korn. Så resten av turen var hon riktigt het. I traven låg hon ett tag på så mycket att jag fick säga till ordentligt. Men hon lyssnade ändå. Men där har vi verkligen en häst som inte tål havre:P

I skritten var hon fin, flyttade lite och ställde. I traven var hon mjuk och fin, innan havren då:P Men körde bara på, inga tempoväxlingar eller så utan bara travade på.

Blev en lugn men ordentlig tur, precis vad hon behövde efter gårdagens galoppass.

Hade westerngrejerna idag. Skönt att ha till kravlösa uteritter:)












Gårdagens outfit

Min mobil knasade sig, men idag fick jag mmset från Emma då hon igår fotade Min och Tanis outfit. Fint va?!






Har kommit på en ny grej som jag tycker är ursnygg! Att ha diagonala lindor. Två färger som matchar schabraket och resten av outfitten. Så igår körde vi med gråa och rosa lindor. Gillar att det är lite annorlunda. Men så snyggt:D





Hissar





Jag hissar Claridge Horses nya grimmor. Enkla men snygga. 99;- går de loss på.















Dag 1: En bild på din favorithäst

Ja, vem kan vara min favvopolle tro?! Min lille Tanis Bananis såklart:P









Lista

Jag snor iden från Linne, Uppsalaryttaren, och gör en lista. Har svårt att hinna med att komma på några roliga inlägg när jag jobbar och sedan är i stallet till minst 8 varje dag. Så en lista bli nog bra:)


Dag 1: En bild på din favorithäst

Dag 2: Dina bett

Dag 3: Din hästs foderstat

Dag 4: Din drömhäst

Dag 5: Stallet i bilder

Dag 6: Din rykthink

Dag 7: Tävla eller inte


Börjar idag:)




Dagens ridpass

Emma och jag red på stubbåkern i dag. Det var varmt i luften så hästarna blev lite extra svettiga. Jag ska försöka att hyra en klippmaskin till helgen. Tanis behöver verkligen klippas nu, det lilla luddtrollet:)

Började med att skritta längs med hela åkern, på lång tygel. Sedan sammlade jag upp henne och jobbade serpentiner och volter i skritt. Sedan började vi trava och travade hela åkern tillbaka. När vi kom till änden vände vi och travade en kortis tills vi tog galopp. Vi tog två sådana vändor och jobbade sedan av dem.

I skritten var hon väldigt sammlad. Böjde bra och följde hela tiden. I traven var hon kanonfin! Hon blev PIGG när hon visste vad som skulle hända andra vändan, så hon låg på. Men släppte inte formen en sekund. Så duktig!

När vi galopperade fattade hon rätt alla gånger, samt höll sig i en fin form när hon kommit igång. Hon kom också igång så snabbt, för hon ville verkligen galoppera, tycker det är så kul:) Men hon höll sig ändå på mattan. Lydiga lilla ponny<3

Jag hade värsta superoutfitten i dag, MEN jag glömde kamerabatteriet hemma:O Hur smart får man va liksom?! Så en gammal bild får fylla ut i stället.







Dissar






Ger en fett dis till Hööks nya schabrak. Vad hände liksom. Det ser ut som en sopsäck. Inte snyggt någonstans!












Failpics


En hoppade rumpa, hahah:P


Tillfixning av tighta ridbrallor.


Hahahahh, ful bild!



Ingen kommentar:P





Dagens ridpass

I dag var det Linne som red. Men jag följde med på cykel. Det var riktigt mörkt så det blev ordentligt med reflexer på oss. Men det var varmt och skönt i luften, så det blev en härlig tur i alla fall:)

Dagens outfit fick bli grå, dock har vi ju inget grått schabrak än. Men det ska införskaffas. Sålänge passar det bra med ett vitt:)
















Lördagens outfit







Fyndning

I lördags drog Linne och jag en snabbis (som inte blev en snabbis, fastnade ett bra tag där) till Liqusini. Jag har ju länge velat ha ett par rosa bettskivor, och vad hittar jag om inte ett par rosa bettskivor! Jag blev helt lycklig:) Samt ett par blåa, i fyndlådan, toppen! Jag har även länge velat ha ett par lindor som man kan ha till alla outfits, om man inte har ett par som matchar så kan man alltid demhär liksom. Så fyndade ett par gråa. Great!



69;-



25;-


10;-





Gårdagens pass

I går åkte som sagt Linne och jag ut tillsammans och red ett pass på fältet. Först red jag och sedan hoppade Linne upp. Vi la även ut 4 däck, så att vi fick lite riktlinjer att hålla oss till. Jag tycker att det är svårt att hålla sig på ett spår om man inte har något, man flyter liksom gärna i väg och rider runt så mycket. Så detta var toppen.

Skrittade fram henne ordentligt på långa tygler först runt "spåret". Tog sedan tyglarna och började jobba halter, volter och skänkelvikningar. Dock var hon pigg och på lite bushumör så hon drog sig lite utåt mot stallet när vi kom till den kortsidan, samt var drygare att flytta där. Busfrö:P

Travade igenom ordentligt längs spåret och la henne sedan på en stor olt och jobbade ordentligt. Hon blev väldigt fin.

Sedan red Linne ett tag också.

Tanis var duktig idag, som vanligt, men lite ofocuserad. Det blåste lite, men hon var ändå duktig:)































Dagens planer

I dag får Tanis vila då jag har bråttom hem efter stallet. Men hon gick inte så jättehårt i går, Linne red ut en sväng. Så det blir ändå okej.

I morgon ska Linne och jag ut tillsammans och rida ett ordentligt dressyrpass på fältet. Snygg outfit, kanske knoppa och ta massor av bilder! Ska bli kul med en heldag i stallet med bästa vännen och ponnyn<3








Gårdagens pass

Tömkörde på fältet igår. Skrittade först fram en kortare runda och gick sedan ut på fältet och började jobba på volt. Skriit och travjobbade henne ordentligt och hon var jättefin! Dock så blev hon lite busig och gallopperade några sträckor här och där på volterna. Och hon som inte orkar sånt:P Hon var SÅÅÅÅÅÅÅ duktig!



















Schockemöhle

Tänk vad svårt det är att stava det namnet, haha:P

I alla fall så älskar jag deras grejer. Alltid snygga, stiliga och praktiska saker. Här är lite fint jag tittat på:










Har snöat in på bruna prylar och kläder, denna väst är typ to die for!































Dagens pass

Det var ute en kille och red Quinar idag, vilket gjorde att jag stod och kollade på det. Därför tog Tanis och jag oss en lite kortare tur idag. Dock intensiv. Red till Lizzy och tilöbaka typ.

Skrittade fram på lång tygel och kortade sedan tyglarna. Hon sammlade sig fint. Travade på en bit och galopperade sedan en längre sträcka. Travade en bit och galopperade igen. Hon fattade rätt galopp alla gånger, så hon var riktigt duktig. Dock ville hon inte riktigt sammla sig men hon gjorde några försök i alla fall.

När jag travade av var hon först rätt så spänd, men slappnade sedan av och var jättefin:)


Random pic på Ims och mej:)







Dagens

Tanis fick vila idag. Pappa följde med till stallet och skruvade upp en massa krokar och fixade. Så jag hann inte rida idag, samt att jag kom dit så pass sent så att jag ändå inte hann.

Men det gör inget, hon gick ganska lätt i går och så vilar hon i dag. Då får hon gå hårt i morgon i stället.

Dagens outfit i stallet var:

 


Ignorera mitt bombnedslag till rum. Hos pappa, bor ju inte där så därför ser det ut som det gör:P





Rädsla

Rädsla för ridning, för en häst eller något med hästar att göra har nog alla hästmänniskor haft, eller har.

Jag är väldig orädd av mig när det gäller hästar och ridning. Bråkar hästen eller blir rädd så är det ju bara att häga med och lösa situationen.

Men jag kan bli rädd i vissa situationer. På tex en helt okänd häst, om det händer något. Som när jag red Quinar i söndags. Jag tänkte att, äsch det är väll bara att sitta upp och visa vem som bestämmer. Men när han (177 hög!) började krångla och lätta i fram, kasta sig och sticka kände jag hur liten jag faktiskt är. Jag, en lite räka mot en 700 kilos häst. Jag har inget att säga till om egentligen. Jag blev rädd när han gjorde sådär för det var nära att jag rammlade av flera gånger.

Hade jag inte hållit på att fluga av hade jag bara blivit arg. Rytit till ordentligt och satt honom på plats. Men nu blev jag rädd, vilket resulterade i att han krånglade en gång till, och en till innan han gav sig. Tredje gången var jag helt beredd och sa till direkt, så då slutade han och traskade på. Samt gav upp.

Men just de sekundrarna när jag känner att jag inte har kontroll blir jag rädd. För det är en så pass ovan känsla för mig. Vill absolut inte låta skrytig, men jag har sällan problem med hästar. Jag är använder kroppsspråket och visar att jag är ledaren, vilket gör att de lyssnar och gör som jag säger.

Det är samma sak på marken. Leder jag en ny okänd häst testar jag alltid den. Gör den halt när jag stannar eller drar den bara i väg.  Drar den så backar jag den och gör om.

Jag har inte råd att hästarna ska springa över mig eller bråka vid ridning. Jag har inget att sätta emot när det är mellan mig och en häst. Detta gör att jag ALLTID måste vara ledaren. Annars kan jag bli skadad eller faktiskt dö. Hästar är inga små gulligull djur, det är stora varelser med enorma krafter. Vi måste helt enkelt fungera ihop. Och då är det jag som ska vara ledaren, punkt slut!

Som med Tanis till exempel, hon måste lyda mig hela tiden. Tar hon ett steg förbi mig, har hon gått över gränsen och jag backar henne och visar att "hallå, det är jag som bestämmer". Hon ska lyda mig jämt, inget snack om saken. Gör hon fel visar jag det direkt. 

Jag jobbar mycket med kroppsspråk när det gäller hästar. De förstår inte svenska, hajar inte när man säger saker till dem. Kroppsspråket därimot förstår dem och använder sig av tillbaka. 

"För att hästen ska förstå dig, måste du förstå hästen. "

"Lite" att läsa, hehe. Men nu vet ni hur jag funkar, hur jag tänker och tycker. Så, japp:P




Ridbraxer

Hööks har just nu 15% rabbatt på alla ridbyxor fram till den 25:e. Kanske är dags att köpa ett par nya. Jag skulle lätt satsa på dessa i så fall!







449;-








479;-





579;-






1499;-




Ny header

Vad tycker ni om min nya header? Jag och Linne satt och knåpade ihop en, jag är inte bra på datagrejs, så det var hon som fixade. Men jag gillar den skarpt:)

Min dator har typ craschat totalt, så ska blogga från jobbet så länge, tills den mår bra igen:P



Failpics

Haha, ibland blir det bara inte bra:P













Jippie

Nu drar jag till Linne och vi ska fixa en ny header till bloggen:D Det kommer bli så bra:D

Det blir även lite kvalitetstid med frugan min. Beckkväll med massa gottis. Jag gillart!


Old pic from last year:P



Dagens pass

Emma och jag åkte ut vid 7 till stallet. Var lite lagom mosig i hjärnan då alltså. Men jag piggnade till och blev taggad när vi kom till stallet:)

Vi skulle rida Cynthias väg. Skrittade en bra bit och i backen jobbade jag henne samt flyttade henne över vägen. Det var jobbigt men hon var jättefin. Sedan började Quinar krångla ännu mer än han redan gjort och Emma och jag bestämde oss att byta hästar.

Så jag red Quinar resten av turen. Han ville kolla vem som var däruppe och kastade sig/stegrade sig/rusade iväg tre gånger innan har gav sig och var snäll resten av tiden. Jobbade sedan lite i skritten och när vi travade en längre sträcka blev han riktigt fin en bit.

Svår häst, som behöver mycket jobb. Men han var kul att rida och när jag hittat någon knapp så gick det ganska bra.

Det gick bra för Emma och Tanis också. Hon skötte sig så bra så, jag gillar att jag har en så enkel häst:)


Bästa bilden jag har på Qinne, som jag kallar honom, haha:P Hästen längst till höger.






Hejsan

Har tappat bort min kamera, samt inte hunnit blogga, sorry:P

Men i alla fall så har jag ridit Tanis och det har gått bra. Livet tuffar på, både i stallet och hemma.

Min kamera alltså. Jag har ingen aning om vart den befinner sig i detta nu. Den finns inte på mitt rum och den är inte i stallet. Säkerligen har den tagit semester och ligger i en solstol på Hawaii och glassar. Dumsnut, jag behöver den ju!
'









<3






Spana in manen

Just nu är Tanis man sådär supersnygg. Lagom lång, lagom tjock och ja, helt enkelt helt toppensnygg!







Sweden Yoda

Tanis har x-antal smeknamn, till exempel: Montana, Montellitanis, Tanis Bananis, Bananen, Tanan, Bejbin, Gurkan, Sweden Yoda, Nallen, Luddis, Taaaanis (men typ engelskt uttal) m.m







Dagens pass

Blev som sagt tömkörning på fältet. Jag blev riktigt taggad när jag satt på gjorden och fixade med linorna. Både Tanis och jag tyckte att det var helkul sen också, så det blev ett lyckat pass.

Började med att bara traska henne lite i skritt, på raka och böjda spår. Gjorde lite halter och hon lyssnade bra. Hela tiden hade hon en fin och avslappnad form. Tog sedan in henne på volt och jobbade henne där. Travade på bara så att hon fick in ett bra tempo i båda varven och hon var jättefin!

Gjorde sedan lite övergångar. Skritt ett varv, trav ett varv. Hon lydde hjälperna snabbt och var pigg och glad. Helfoccuserad på arbetet hela tiden, och hade en härlig arbetsform.

Nu ska jag börja tömma en gång i veckan. Med tanke på hur bra det gick idag så  vill jag inget annat:)


Min luddiga lilla tjockis:P


















Inte lätt att fota när man håller i tömmarna samtidigt:P




Dagens planer

I dag ska jag tömköra Tanis. Det var fruktansvärt länge sedan. Rider hela tiden nu, jag måste börja variera hennes träning igen. Så idag är första steget.

Jag tömkörde sist i våras, och då gick det så dåligt, så det har inte blivit av sen dess. Men idag kör vi. Det kommer säkert att gå bra:)

Lite bilder på Tanis från i vintras när hon tömkördes varje dag, pga av skadan.








En arab?

Någon som vill ha en arab? Sto, fux med strumpor, snäll och härlig. Hon söker fodervärd.





Dagens pass

Skulle ju egentligen inte rida, men kvällens planer försvann, så Cathrine och jag red ut en sväng i alla fall. Trodde att det skulle bli värsta regnet då det hällregnat när vi tog in dem. Men som tur var slapp vi det helt:)

Först red vi en runda. Jobbade henne i skritten, ställde igenom henne ordentligt och gjorde skänkelvikningar. Sedan red vi tillbaka hem och jag fortsatte att rida på fältet. Travade lite, på rakt och böjt spår och sedan fattade vi galopp. Äntligen lite galoppjobb!

Gjorde lite fattningar och ibland blev det rätt. Tog då in henne på en stor volt och jobbade henne lite. Hon kämpade på det bästa hon kunde men det gick fort! För fort, hahaah. Men är det första galoppen så är det:P

Travade av och skrittade sedan en liten runda hem igen. Hoppade av och ledde sista biten så hon fick sträcka ut ordentligt.

Hon är ju lurvig Tanis. Ser ut som en taddybjörn med sin långa päls. Ska klippa henne snart. Så hon blev helt sjöblöt på magen och halsen. Fick svampa ordentligt för det kliade så mycket tyckte hon:P


Min ponny är vig!










Detta är helt okej det med:P

Vill ha detta med. Älskar Schockemöhles grejer, speciellt schabraken!






Mitt absoluta favoritschabrak

Någon dag ska jag köpa detta schabrak, det är så galet snyggt, I love it!




Dagens planer

I dag får Tanis vila då jag har ett möte på skolan efter jobbet, samt ska ut i kväll så jag hinner inte. Tråkigt. Men ska till stallet i alla fall och mocka, fixa foder och gosa med ponnyn. Saknar henne!







I like it

Gillar dessa pannband från Hööks. Billiga som sjutton är de också, endast 69;-. De är dock snyggare i verkligheten än på bilderna. Synd att dem inte har ett blått/rött/silvrigt också, hade matchat mitt schabrak så himmla snyggt:)












Hiss




Jag hissar Horze kläder. De är alltid så snygga att man skulle kunna ha dem utanför stallet också. Typ denna tröja liksom, snygg!






Härligt

Nu när jag mockar till Tanis så är det så himmla skönt. Hon skiter ovanpå halmen längst ner i boxen. Så det är bara att ta ut, och så är all halm ren. Hon ska stå på bädd, och det funkar ju prima eftersom hon är så renlig. Great!

Hahaahah, flummigt inlägg, men det är ju sant:)









Fjantiga Emme

Jag har ju varit i stallet varje dag sedan vi flyttade. Och idag ska jag inte ut, för Linne rider. Det känns inge kul alls, saknar redan Tanis, hahaha, vilken liten mamma man blir alltså när man har häst. Hon är ju min lilla bebis liksom:P







Dagens pass

Idag fick äntligen Tanis ta det lite lugnt:P Jag är sjuk dessutom så det passade oss utmärkt. Skrittade ut en lugnt tur upp till lilla ridhuset typ, fast runt i skogen lite också.

Red med hackamoret, använder endast det när hon bara ska skrittas och inte jobbas. Skönt med lite omväxling för munnen.

Vi red själva då Jenny och Cathrine skulle trava och så. Tanis trivs bäst när hon rids med andra hästar också, eller på ställen hon känner bra. Där vi nu red har vi inte ridit så mycket, så hon var spänd som en fiolsträng hela tiden typ. Fick hålla in henne ibland för att hon gick så snabbt. Fjollponny:P

Men hon var gosig i stallet när de andra kom tillbaka:)

Dagens outfit blev.... ROSA, på både mig och ponnyn!!!!!!


















Dissar och hissar




Ger en fet diss till detta schabrak från Hööks. Gillar qultningen, men loggan med hästen var inte snygg. Designen var bra också, det är hästen som tar ner hela intrycket, synd på ett annars snyggt schabrak. 








Equilines schabrak har den quiltningen och jag tycker den är supersnygg!











Veckans planering

Planeringen för veckan ser ut såhär.

* Linne tar en vardag och en helgdag, för på helgen ska vi ut tillsammans och fota massa:D

* Anna ska provrida en gång till.

* Tanis ska tömköras/longeras en dag.

* Galopparbetet börjar:D




Guldiga Catago

Även dessa är ju helt gudomliga. Har velat ha dem sen jag såg dem för första gången. De är så snygga!!!!!!






Dagens pass

Bakis och trött drog jag till stallet ännu en gång. Hade ju utsläppet i morse också. Cathrine och Emma var där så planen att ta en liten prommenix försvann.

Höll till på ängen och red barbacka. Dock med regntäcket för att det regnade, plus att hon var blöt redan innan. Hade remonten och Novabettet.

Skrittade först fram ordentligt och gjorde mycket halter. Sammlade upp henne och jobbade volter och halter. Även i traven gjorde jag mycket halter på rakt spår. Hon lyssnade bra och var fin i formen.

Men jag blev så himmla sugen på att galoppera, så det fick bli en repa åt båda hållen:P Tanis tyckte det var helkul och öste på:) Men sedan blev hon så pigg och ville galloppa mera så tog en stund innan hon var fin och avslappnad i traven igen.

Tjejerna jobbade Quinar på lina och var inte klara när Tanis och jag var det så hoppade av och stod och kollade på dem. Vi bara stod där ch hade det mysigt, Tanis och jag. Plockade sedan om tränset så att tyglarna satt på nosgrimman och så tog jag av resten av tränset. Så kunde hon beta också:)



Gammal bild, det var mörkt ute, så inga nya pics.


Hiss




Jag ger en fet hiss till Hööks Scapakopia. Det är supersnyggt! Och till ett bra pris:)














Dagens planer

I dag hade Linne och jag tänkt att åka ut och tömköra Tanis. Men då det blir regn och det blev lite senare än vad som var tänkt(A) så följer inte Linne med. Dessutom är jag så bakis att jag inte kommer att kunna tömköra. Min hjärna är typ 10 sekunder efter, så det får bli en promenade i stället. Kanske en barbackatur, men vi får se.

Men det gör inget då Tanis gått riktigt hårt två dagar på rad nu. Så det är bara skönt för henne att slappna av lite emellan. För i morgon ska vi galoppera för första gången igen:D Ska bli så häääärligt, verkligen supertaggad!









Rosa Catago

De hade bland annat dessa boots på Liqusini. Har dreglat efter dem x-antal gånger. Så det blir nog köp, nån gång:P







Jag har hittat himelriket!

När Cathrine och jag skulle åka hem från stallet idag stannade vi en stund på Liqusini, den nya hästsportsbutiken. Och jag säger bara wow, när jag klev in genom dörren höll jag på att smälla av. Vilka fina grejer!!!! Allt var toppensnyggt!

Grejerna var uppradade efter färgordning och det fanns märken jag inte ens visste om. Plus att det faktiskt var bra priser på sakerna.

Linne och jag kommer att flytta dit alltså, hänga där varje ledig sekund! När jag har lite cash är det jag som ska shoppa!












Hööks ponnykollektion

Jag gillar verkligen Hööks ponnykollektion. Den är riktigt snygg. Cerise och mörkblått var faktiskt en riktigt hit ihop. Inga färger jag skulle blanda själv, men resultatet är ju mer än godkänt! Snyggt!
















Linne är en hest?






Dagens pass

Cathrine, Jenny och jag drog ut till stallet halv 8 i morse. När vi kom till stallet släppte vi ut dem en stund med morgonhöt medans vi mockade och fixade foder.

Vi red Cynthias ridväg i dag. Vädret var underbart, solen sken och det var sådär härligt höstigt i luften. Älskar hösten på det sättet, luften är så frisk liksom:)

Skritt och trav. Flyttade mycket i skritten och hon bara flöt iväg dit jag ville. Hon är så himla känslig och liksom vet vart jag vill:) Underbart! I traven sammlade jag och längde. I längningarna skjöt hon i väg och fick värsta övertrampet. Synd att man inte fick det på bild. Sammlade sig jättefint också.

En mysig tur helt klart. Hästarna var glad och vi med. Tanis var dock superpigg, så vi fick stanna och vänta på storhästarna hela tiden:P




Gjorde en supersnygg ardennerfläta, men den gick upp sedan:(
















Körde på "Sweden Yoda-outfitten" idag. Gult schabrak och ljusblåa lindor. Tanis heter ju faktiskt Sweden Yoda ibland, så fick bli den outfitten idag då:) Fast borde ju matchat pannbandet också, hmmm.





Diss



Jag dissar Esperados schabrak. Detta är inte snyggt, ser ut som en sopsäck som dem gjort ett schabrak av, ingen hit!











Dagens pass

I dag var det ute en tjej och provred Tanis. Det är Imsans gammla medryttare Anna. Hon skulle vilja rida en gång i veckan och då på lektion. Vilket skulle ju vara toppenbra träning för Tanis.

Vi höll till på ängen, såklart. Först red Anna och jag bara var tyst och lät henne hitta knapparna själv. Jag ville att hon bara skulle få känna igenom henne och se vad det var för häst.  

Sedan hoppade jag upp och jobbade henne en stund. Gjorde volter och flyttade för skänkeln, samt gjorde pyttesmå volter, som en början på bakdelsvändningar. Hon blev helt lösgjord och var mjuk i hela kroppen. Bara flöt på och var great! Jag berättade samtidigt för Anna hur och varför jag red som jag gjorde och gav tips.

Sedan hoppade Anna upp igen, nu med ny info, vilket resulterade i att det gick riktigt bra. Stundtals var Tanis galet fin:)

Så nästa vecka ska hon provrida igen, så får vi se vad vi kommer fram till:)


Gammal bild dock, glömde kameran.



Gullegrimman

Provade Tanis nya grimma. Visst blev hon fin?!:) Dock är färgerna lite konstiga, som alltid med min kamera, men den är brun och roooooosa!











Hiss





Hissar detta schabrak från Horze. Kommer från deras nyare kollektion och jag gillar det. Snygg logga, snygg passpoal och det är fint med smårutigt cuiltat. Gillart!



Dagens shopping

Efter jobbet drog Linne och jag till först Granngården, sedan CityGross och sen en snabbis till Hööks. Pappa var en ängel och skjutsade:) Blev massa handlande. Men allt välbehövligt, så jag är toppennöjd!!!

Linne fick vara med och vara "grejupphållare":P


Detta, plus grejjer i bakluckan:D


Okej, det enda onödiga köpet(A)


VÄLBEHÖVLIGT, då mitt gammla bruna grimskaft, kanske om man säger såhär, har inte direkt samma färg längre(A)


Bettskivor till den andra bettet.


Behövs eftersom det finns ilskna kardborrar i hagen:S


Läderolja, ska ta och olja in ALLT jag har, som är läder då, haha:P


Nytt liniment.


Äntligen, Fyra Esssalva:)


Säger bara, KÄRLEK på hinken!!!!!


Saltsten och mineraler.





Rosa, rosa, rosa

Linne, jag och Tanis har ju en favoritfärg, och det är ju förståss ROSA! Tanis har sagt det en massa gånger att hon älskar den färgen, joho då! :P

Men i alla fall så skulle vi kunna döda för detta kit, och vi behööööver ju faktiskt nya reflexer, typ:P



















Mineraler

Jag fick prova att ge Tanis av Cathrines mineraler i går. För att testa om jag ska köpa dem i stället för muslin. Och Tanis slukade dem direkt, plus slickade rent hela krubban riktigt noga. Så de var helt klart godkända.

Hon gick förra sommaren på betesmineraler, Kraffts sådanna. Men när hösten kom tyckte hon inte att de var så goda längre när de legat i matburken innan. Så började med musli (pallar inte hitta tyskt y-knappen:P)istället. Så detta blir toppen:D








Dagens pass

När jag kom till stallet var det aktiskt ganska fint väder. Solen strålade väll inte precis men det regnade inget i alla fall:) Så Cathrine och jag gav oss ut på en (det visade sig bli en lång tur) tur ner till sjön. 

I skritten jobbade vi på att ställa igenom ordentligt åt båda hållen samt skänkelvikningar. Där jag både flyttade över hela vägen och bara några steg ör att sedan rakrikta ett par steg och sedan flytta tillbaka. 

Jag har precis börjat med att flytta henne i skänkelvikning ast bara flytta framdelen. Det går trögt, eller snarare piggt, för hon vill bara öka när jag drar bak skänkeln så mycket. Så ska börja rida med dressyrspö så att jag kommer åt rumpan och kan flytta henne så i stället.    

I traven var hon ganska fjollig. Sprang på och ville gå fort och släppte formen. Men stundtals var hon toppenfin. Men jag var lite fjantig i humöret typ så därför blev det så. Så det var inte hennes fel:)


Dagens outit fick bli lite gulligt ponnyaktig med nosludd och Looney Tunesschabrak. Snyggt!:P






Klad hest:P





Tips?

Någon som testat dessa mineraler? De på Granngården säger att de ska vara smakrikare och godare än de vanliga. Är det så?











Lite change

Ska byta header, jag lovar. Men Linne och jag måste ta och sätta oss någon dag och fixa, vilket jag inte hinner med denna vecka, men kanske nästa?!

Har även fixat lite nya kategorier. Börjar kategorisera från och med nu, så de gammla är okategoriserade. Bara så ni vet:P






Dagens planer

I dag ska jag ut och rida med Cathrine och Quinar. Hoppas bara att det slutar regna, är så trött på vädret. Plus att Tanis inte direkt är överförtjust i att vara ute i regn. Så hoppas verkligen att det klarnar upp. Annars får ländtäcket (de vattentäta då) åka på.

Något speciellt ni vill läsa om? Något om Tanis, om mig, eller vad som helst. Tell me!







Hissar




Jag hissar att det öppnat en hästsportsbutik i närheten av stallet (eller iaf nära med bussen). Liqusini Hästsport heter den.  Linne och jag ska dit i veckan om vi hinner, annars nästa. TAGGAD!!!!!!





This days doing

I dag lassade Linne och jag hö. Pappa och brollan stod på släpet och vi var på logen och bar och staplade. Blir tjusiga blåsor i händerna kan ju sägas, samt att jag nu har rätt ont i ryggen. Hehe(A)

Men det är så skönt att ha allt klart. 172 balar halm och 151 balar hö. Som är mitt, okej, höt delar faktikst jag och Cathrine på, men ändå:)

Tog in hästarna i dag. Mysigt:) Kul att lära känna de andra lite gran liksom. Plus att Linne och jag var duktiga och fixade till Quinar också:)




Dagens pass

I dag red Linne Tanis. De skrittade och travade. Kolla hennes blogg för mer info om passet. Uppsalaryttaren

Hur ser då Tanis träningsschema ut nu då. Hade ju en annan plan förut men nu ser den ut som följande:

* Hon har nu skrittats varannan dag och skrittats/travats varannan. I två veckor.

* Nästa vecka och veckan efter det ska hon galopperas varannan och skrittas/travas varannan.

* Sedan ska hon vara helt igång och bara ridas på.




Snodde en bild på älsklingen från Linnes blogg. Todays outfit. Kolla pannbandet, visst är det fiiiint!



Förändring

Från och med nu är det jag, Emme som driver denhär bloggen. Linne hittar ni på Linnealauras som vanligt och på hennes nya hästblogg Uppsalaryttaren. Check it out!




Dagens pass

Cathrine och jag tog oss en tur i skogen med hästarna efter halmlassningen. Men det hann bli ordentligt mörkt, så jag invigde att rida med reflexer denna höst.  Som tur var så klarade vi oss undan regnet, skönt!

Tanis var pigg och tittig idag. Men lyssnade bra, som vanligt. Jobbade henne mellan träd och över rötter. Bra träning för henne att behöva tänka var hon sätter fötterna samtidigt som hon ska jobba. Och hon klarade det galant:)

Travade lite också och då blev hon piggelin kan ju sägas. Hon börjar få kondition igen så hon blir bara piggare och piggare, hehe:P Men hon är ju så snäll min lilla bebis<3

Kotan var finare i dag, hon är nu hård på utbuktningen i stället för mjuk så det är bättre. Men de står inna i natt så hon fick ha på sig stallbandage. Så tar Linne av det i morn när hon ska rida:)


Linne och Tanis i lördags:)



Hej och hå

I dag har jag lassat halm. Pappa och jag körde en hel vagn med halm till stallet där Cathrine och Jenny hjälpte oss att stapla inne på logen. Jag stod uppe på berget med gepen i högsta hugg och kastade in genom dörren på logen. Snacka om träningspass. Och i morgon blir det ett hölass.

Men det är riktigt kul faktiskt. Jobbar ju hela dagarna på kontor, vilket innebär att man sitter stilla hela tiden, så det var skönt att få röra på sig ordentligt:)










Hööksmodellerna 1 och 2



















Inka-inspired

Jag har mitt alldeles egna Inka-inspirerade skärp, det ni:P







Dagens pass

I dag red Tanis och jag med Emma och Quinar. Hade westerngrejerna idag, skönt med lite omväxling liksom. Så i dag gick hon på det tredelade bettet. Vilket gick bra, som vanligt:)

Vi red Cynthias ridväg så det blev en rätt lång tur. Men Tanis pinnade på bra men var sjöblöt efter, myyyyycket päls+värme=svettig polle! Men hon gick igenom bra så det blev ett skönt pass.

Skritt och trav idag då kotan var bättre. Red dock med lindor och paddar i bak. Jobbade lite skänkelvikningar men annars mest bara rakt fram i fin form.

Det var länge sedan vi red denna runda, och när vi red den fröut så galopperade i mycket på ängen. Så när vi kom ut på den blev hon ordentligt pigg och låg på i traven. Hon tyckte det var hellajbans:)






Hahahah, är jag knäpp eller?

I dag mockade jag till Tanis i nya stallet för första gången. De står ju ute dygnet runt fortfarande men igår var de inne då Ragazza skulle träna idag. Och det var så kul. Helt galet roligt att äntligen få mocka sin egna box med halm, så mysigt.

Jag vet inte vad det är med mig, men jag gillar att mocka. Det är så rofyllt liksom. Man bara går där och kan tänka en massa. Hahaha:P


Hittade världens FINASTE skottkärra, jag döööööööör vad läcker!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Skrittpass på tanis den 3 sept

Tjatja!

Igår var ju jag & Emme ut till stallet, jag skrittjobbade Tanis. Det gick faktiskt sjukt bra efter en stund, så det var kul. Jag gjorde en hel massa volter, provade lite sidvärts och många halter med hjälp av bara sitsen. Hon var sjukt känslig för vikthjälperna också, så jag styrde runt med bara rumpan ett tag också haha. Nu längtar jag tills på tisdag då Tanis förhoppningsvis är så fräsh att hon kan travas!

Bilder kommer, antingen lägger Emme upp eller så skickar hon till mig! :) Det blev fina bilder tyckte jag!

Idag ska Emme ut till stallet, så hon kommer att upplysa er om allt spännande som hon har hittat på idag. ;)


Mina små trollungar<3





Gårdagens pass

Linne hjälper mig med Tanis nu, vilket är toppenbra. Vi åker ut tillsammans just nu och bara har det trevligt i stallet. Mys! 

Tanis har ju nu ett par dagar varit tjock i en kota. Och i går var det inte bättre. Så lindade med paddar och mina tjocka lindor (som man inte behöver paddar under) så att hon fick varmt om bakbenen. Sedan promenerade Linne, jag och Tanis till lilla ridhuset och tillbaka. När vi kom hem och lindade av hade svullnaden gått ner betydligt och det var lätt att känna att det nog är en sparkskada hon fått och inget annat. Hon har inte ont men ska ta det lugnt och gå med lindor nu ett par dagar.

När vi promenarade ledde Linne Tanis och det gick jättebra. Hon fick lite tips på hur hon ska göra med Tanis och det gick jättebra. De passa bra ihop:)


















Vi gick förbi grabbarna i terränghagen. Stegge.


Fölisen Calle.


Krut och Calle tittar på snygga Tanis:P




Hej igen!

Hej på er! Det var inte igår!

Tänkte att jag kunde slänga in en liten uppdatering här då, om vad som händer på hästfronten i mitt liv. Jag har slutat på Imsan, men det visste ni kanske. Det pga att nu börjar jag plugga på universitetet och det kommer att ta mycket tid. Dessutom har jag inte råd att betala för medryttarhäst.

Så just nu så hjälper jag Emme med Tanis. Hon behöver ju hjälp ett par ggr i veckan, så då hjälper jag till. Hon har dessutom flyttat stall ner till vägen ju, så min restid har kortats med typ en timme. Riktigt skönt!

Så igår var vi ut, jag & Emme, och tog en promenad med Tanis eftersom hon var tjock i kotan. Det verkar som att hon har fått en smäll/slagit på sig lite, men hon har ju inte ont av det och svullnaden gick ner efter vår promenad igår så det lägger sig nog helt snart. :) Det gick bra att promenera iaf, hon var dock bra tittig och fjantig på bortvägen. Men på hemvägen traskade hon på.

Idag ska jag eventuellt skritta uppsuttet, beroende på hur benet ser ut. Men om jag skrittar så får ni bilder sen!

Ja, det var lite från mig!


Tack

Tack Anna för kommentarerna:)




Dagens pass

Kom till stallet sent i dag. Fixade en garderob till sadelkammaren plus tog dit min stallkista. Linne följer med i mporgon och på lördag, så vi ska kirra bilder.

Redan i tisdags var Tanis lite tjock i höger bakkota, och idag var det lite värre. Så hon fick vila idag och i morgon ska vi ut och promenera henne med lindor. Så det blir nog bra. Hon gick ju väldigt hårt i går så det är nog därför.

Men, men tog in henne och borstade i gången. Samt klippte det eländiga hovskägget som börjar titta fram. Det är så fult när det är sådär halvutvuxet, usch! Så nu är hon snygg.

Men huvaligen, det finns KARDBORRAR i hagen:O Hahaha, gillart inte. Hade massa i svansen. Så här ska det köpas glanssprej. Jupp, använder faktiskt inte det, alls. Hade när jag fick henne och hade lite i svansen då, för hon gillar ju inte att bli sprejad. Men annars använder jag inget, eftersom det är slut för länge sedan:P






Gårdagens outfit

Julle och Stina fick välja outfit igår och det blev denna. Har faktiskt alldrig matchat det schabraket och dem lindorna förut. Tror inte ens jag ridit med lindor till det schabraket i över huvud taget. Men snyggt blev det! Dock lite mer hoppoutfit tycker jag:P






RSS 2.0