En ros om dagen

Titta vad jag hittade när jag skulle kratsa hovarna:)







Tanis Bejb














Dagens ridplan

I dag följer vår kompis Amanda med mig ut och rider Tanis. Det får då bli ett dressyrpass på fältet bakom hagen. Jag rider nog först, för att visa lite hur jag rider henne och sedan byter vi. Ska bli kul!

Jag tycker det är bra att andra rider min häst också. Det gör att hon vänjer sig att lyda olika hjälper samt blir en trevlig häst att rida. Amanda är väldigt duktig så hon kan säkert ge mig några tips också:)



Amanda och Tanis.





THE BIRTHDAY

Idag fyller Linne år. Hela 19 barre har hon blivit. Tänka sig att tiden går så fort. Nu är det bara ett år kvar, sedan är vi fria som små fåglar, och kan göra vad vi vill:P Grattis Linne!

Vi har nu varit bästisar i över ett år faktiskt, borde väll firas det med egentligen. Men fattiga som vi är så blir det fireri med billig penning. Linne ska få i födelsedagspresent av mig ett nagellack för 40 spänn. That´s vad vi har råd med, hahaha. Men det blir vad man gör det till:)








GRATTIS LINNE!


GRATTIS LINNE!


GRATTIS LINNE!


GRATTIS LINNE!


GRATTIS LINNE!


GRATTIS LINNE!




GRATTIS TILL MIG!

Hej på er! Vet ni vilken dag det är idag? Det är ingen vanlig dag, för det är MIN födelsedag! :D Woopwoop! Jag fyller alltså nitton stora år (fyfan vad hemskt, jag känner mig gammal) idag! :)


GRATTIS TILL MIG! Haha!


Dagens pass

Hejhå! Jag gjorde ett försök att mobilblogga idag, men det gick ju inte så bra nej, haha.

Dagens ridtur var iallafall superhärlig! Vi red till "galoppgrusvägen" som alltså är en sjukt härlig grusväg att galoppera på. I skritten och traven var hon supermjuk, och sen i galoppen var hon också gööörfin. Första vändan samlade jag henne och nog blir hon låg i formen men med lite arbete kommer hon nog upp sig även i den gångarten. Andra vändan låg Tanis först och då rejsade vi på lite först och sen när Tanis bröt av till trav så samlade jag ihop henne och j*klar vilken liten gummiboll hon blev. Supersamlad!

Sen red vi nån annan väg tillbaka som jag inte har ridit förr men den var mysig iallafall, man kom ut på galoppängen. Där drog vi ett galopprejs och Imsan accelererade från noll till hundra på typ en halv sekund, jag typ pep och höll i mig haha. Det är stunder som dessa som man inser vilken sjuk kraft det är i våra små gulledjur. :)

Ashärlig tur iallafall! :) Enda minuset var alla bromsar och flugor, SAMT att jag brände sönder axlarna, inte skönt haha.

En kroppsbild på Ims från förra sommaren. Ska se till att ta nån ny snart! :)

Shoppingen från Hööks

Nu äntligen kan jag lägga upp bilder igen, är hos mamma nu. Vi var ju på  Hööks i måndags och då köpte jag detta:



En rosa hovborste för 5 kr, haha. Men har en rosa rykthink, så då ska ju borstarna vara rosa också, såklart:)





Ett par nya handskar för 119 kr.











Och ÄNTLIGEN en ny väst. Älskar den!







Dagens outfit

Dagens outfit fick bli ljusblå. Supersnyggt. Lindorna och schabraket är från Showmaster.







Hästsläpp

I dag kom det tre araber till hagen. Vi släppte dem samtidigt allihop och det blev lite spring. Imsan och Tanis sprang klistrade bredvis varandra och lyfte benen som om de sprang på glödande kol. Tanis får alltid värsta arabsvansen när hon visar upp sig, så söt:P Och hon har lätt 90 graders vinkel i traven. Fina ponny<3

De nosade inte på varandra för våra började beta nästan direkt medans de andra sprang omkring i en klunga. Men det blir nog en trevlig flock, även om Tanis och Ims kommer att hålla stnkoll på varann hela tiden:P

Inga bilder än, men vi skulle få några av Jaana så det kommer kanske upp i veckan:)







Dagens ridpass

Linne och jag red en tur i värmen. Men hästarna och vi tyckte det var så kul, så värmen gjorde inte så mycket. Det blev mycket av alla gångarter och hästarna var fina och glada.

Provade att ha snokrem på nosgrimman idag också men i början var hon inte alls nöjd, fipplade och slängde med huvudet. Men efter en stund blev hon lugn och hade ett jämt stöd på bettet. Hon slöt munnen fint runt det och lyssnade bra på tygeltagen. Jag ska lätt köpa Novabettet, hon trivs toppen på det.

Tanis jobbade på bra hela tiden. Gjorde lite skänkelvikningar och satt ner en bra bit i traven. Jobbade dem även i kort trav i uppförsbackarna och hon tog i som tusan:)



Bild från i hagen idag.




Vad hände här?

Bild från i våras. Hur sjutton tänkte jag här med matchningen? Ljusblått och vinrött, njaaaa:S














Dagens ridpass

Red en kort barbackatur med Linne idag. Vi var helt slut efter dagen plus att det var så varmt, så det passade både oss och hästarna väldigt bra.
...
Jag fick låna hem ett Novabett av en kompis så red med det idag. Hade en engelsk nosgrimma lös spänd för att hon riktigt skulle käna på bettet och inte få munnen ihopdragen något. Hon tyckte det var lite annorlunda och trixade lite med det, men var ändå fin att jobba och ställa.
...
I morgon ska jag prova med snokrem för att hon ska sluta munnen lite mer och känna mer på bettet. Sedan på torsdag ska jag rida med den vanliga remonten som hon går mest med. Får se hur det går.
...
En gammal bild får fylla ut tills vidare.

Angående bilderna

Jag HAR tagit bilder dessa dagar, men eftersom pappas dator inte har någon minneskortsladdare så kan jag inte ladda upp dem. Därför blir det bilder från arkivet, eller inga alls. Tyvärr. Men i morgon ska jag in till stan igen, så då kommer det bilder:)
...


Tre hästar ridna

Idag åkte vi ut till Lotta och snackade lite inför nästa vecka. Vi red ut en sväng på Snoddas och Esak. Det var väldigt varmt så det blev en kortare tur. Men vi jobbade dem ordentligt ändå. Snoddas var jättefin som vanligt och pinnade på. Efter sista galoppen skulle jag sakta av till trav, men han tyckte det var så roligt så han bara sammlade ihop sig jättemycket och nästan galopperade på stället. Det kallar jag en fin 5-åring:)
...
När vi kom hem med dem hästarna gjorde jag i ordning Smulan och red henne ett pass i ridhuset. Jobbade på mycket volter och att ställa igenom bra. Hon var toppenfin då. Men när vi skulle galoppera blev hon hela tiden så taggad att jag fick göra halter typ hela tiden, busponny! Men hon blev fin tillslut där med.
...
Sedan red jag dagens tredje häst, min egen:)
...
Det har i överlag varit en bra dag, med värmen har nästan tagit kol på oss. När jag red i ridhuset rann det om både mig och ponnyn. Helt galet vad varmt. Det var 37 grader i solen när vi sedan gick in för prat.
...

dagens planer

Godmorgon bloggen! Jag gick upp för en liten stund sedan och sitter just nu och äter frukost, är typ en timme tills bussen går så jag har lite tid på mig att blogga.

Idag ska jag och Emme till praktiken, det blev ju inte av igår eftersom bussarna krånglade en massa. Men vi fixar det idag istället! :) Sen är det stallet som gäller, jag längtar efter att få rida fina hästen! :)

Aja, ett par bilder på dagens outfit.



Jag gillart!


Bästa kompisarna

Imsan och Tanis är verkligen bästa kompisar, precis som Linne och jag. Nu i hagen går de sida vid sida och bara njuter av att chilla och vara tillsammans. I bland ställer de sig och gosar lite eller kliar på varann. Det är så härligt att se:)












Tokigheter

Sitter vid pappas dator och det är något knas med bilduppladdningen, därför inga bilder från dagen, de kommer i morgon.
...

Dagens ridpass

Red mycket riktigt ett galoppass. Det är så bra att jag kommer på planering och skriver det, för då bestämmer jag redan innan vad jag ska träna på:)
...
Gjorde skänkelvikningar i skritt och trav. Har för inte så länge sedan börjat sitta ner i traven, men idag sammlade hon sig prfket så det var helt mjukt att sitta ner. När jag travade av kunde jag länga ut hela tygeln och hon fick en fin lång och låg form.
...
I galoppen var hon först tramsig och slängtravade jättefort/halvgalopperade, haha, men sedan rätade hon upp sig och blev fin. I sista fattningen kunde jag samla henne mycket och hon jobbade på en bra bit.
...
Hon blir bara finare och finare för varje dag, det är så underbart!
...
Gammal bild.

Namnam

Självklart ska Tanis försöka gnaga i sig lite björkris med bettet i munnen. Efter en stund gav hon upp och släppte det:P












Gårdagens outfit

Självklart tog jag med fel skydd från stallet till betet så det blev ingen snygg matchning här inte.





Svarta framskydd till bruna bak, inte okej!


Hur noga är du med matchning?



Fyndat ridbyxor!

Jag & Emme drog somsagt till Hööks. Jag har typ zero kronor haha, så jag spenderade inte mycket pengar. Men jag fyndade ett par ridbyxor för 189 kronor, woopwoop!

Jag är en sucker för rutiga ridbyxor, tycker att det är supersnyggt. Dessutom var dessa lite rosa, hehe ;)

Lycklig tjej

<3











Dumma ul

Hej bloggen! Som ni vet så skulle vi ut till vår praktik där vi ska sommarjobba om en vecka. Dock är UL (upplands länstrafik) helt sär i huvudet, så det stod fel i både busstidtabellen och på nätet, så vi missade bussen två gånger och nästa går inte förrens vid 15 så vi hinner inte då. Dumma UL!


DÄRFÖR bestämde vi oss för att istället åka till HÖÖKS! :) Får se vad vi fyndar där.

&

Dagens to do

Linne och jag ska åka ut till Lotta idag igen för att gå igenom hagscheman och annat viktigt inför veckan. Jag ska frästen ta med mig datorn dit så att vi kan blogga, kommer ta massor av bilder:)

Jag ska även rida Smulan idag. Från början, nu vet jag ju hur hon fungerar så det ska bli kul. Men jag lovar att jag kommer ha träningsvärk i morgon:P





Esse och Kalle i vintras.






Sheriffen

Igår så kom jag helt random att tänka på någon som jag saknar helt galet mycket. En häst som jag älskade mer än något annat, och som jag aldrig kommer att glömma. 11 september i år så är det tre år sedan han försvann.

Älskade Sheriffen, jag saknar dig! <3




Dagens ridplan

I dag ska jag rida ett hårdare pass, beroende på hur varmt det blir. Jag ska jobba med fattningar och att hon ska jobba i galoppen. Rider ut och rider raksträcka hela tiden så att hon inte får stöd från någonting när hon ska fatta.

Det går bättre och bättre med vänstergaloppen men hon vill fortfarande hellre fatta höger. Men vi kämpar på:)








Dagens ritt

Det blev en mysig barbackatur. Jobbade i skritt och trav men tog en liten galopp också, bara för kul. Jobbade bara på rakt fram, eftersom hon vilat lite ville jag inte kräva för mycket. Men hon var jätteduktig. I traven bar hon upp sig jättebra och behöll formen hela tiden. Även i skritten var hon fin.

Vi red en väg och sedan vände vi, och då blev det liv i hästarna kan jag säga. Tanis blev jättetaggad och ville springa fort, fort. Så hon taktade och slängde med huvudet, sötponnyn. Hon var helt lyrisk och jätteglad:)

När vi travade av hemmåt kunde jag släppa tyglarna helt och hon fortsatte i samma form och bar sig jättefint. Det är vad jag kallar en eftergiven och stabil häst! Härligt:)

 

















Imsan och jag

Lite bilder från i våras när jag hoppade upp och red Ims lite grand.
























Jag överlevde en barbackatur!

HEJ! Förlåååt för att jag har bloggat så otroligt dåligt, jag har bara inte haft motivation, och de senaste dagarna har jag dessutom inte haft något internet. Jag bor hos min mamma och där vet jag inte hur man får igång internettet haha.

Idag red jag och Emme iallafall ut, vi red barbacka. Jag har alltid varit livrädd för att rida barbacka, och är väl lite fortfarande. Jag har så otroligt dålig balans. Men Imsan är iallafall skön att rida barbacka på för hon är så tjock och så har hon ingen manke haha!

Hon var faktiskt ruskigt fin idag. :') Hon skrittade och travade i en jättefin form, hon är verkligen galet härlig i formen nu. Idag var hon väldigt mjuk i munnen också, hade ett jättefint stöd. Sen galopperade vi världens kortaste bit också, hahaha, det var skräckblandad förtjusning. Jag höll i mig och hoppades på det bästa typ, hon blir så sjukt låg i galoppen så jag hade ingen hals eller nått framför mig liksom.

Till saken ska tilläggas att jag har inte ridit barbacka i annat än skritt på lätt ett år, haha :) Men det ska nog bli mer av det i sommar. :)

Jag har inga nya bilder på Ims på denna datorn, men jag tog lite bilder på henne i hagen som ni ska få se nån dag, plus att Emmes pappa tog bilder på mig & Ims i hagen med sin systemkamera, så då får ni lite fina bilder också. :)

Jag säger bara att jag älskar verkligen den här hästen, lite extra mycket idag när hon var så fin och duktig!


Transportmedel

Hur tar ni er till och från stallet?

Linne åker först buss ner på stan, där hon hoppar på nästa buss ut till stallet. Jag cyklar eller går till bussen, och tar då samma som Linne ut till stallet. Sedan går vi i 20 minuter från busshållplatsen till stallet. Men jag har äntligen fått ut en cykel, så nu tar det bara 5 minuter i stället. Underbart:)

Men på helgerna har vi ofta tur så min mamma skjutsar till och från, det är lyxigt!






















Dagens ridplan

Tanis har fått vilalite nu dessa dagar. Jag har varit sjuk och bara inte hft möjlighet att ta mig ut. Men hon går och äter gräs och blir tjock, så det går ingen nöd på henne:P

I dag åker Linne och jag ut tillsammans till stallet. Det blir en lugn tur. Jag ska rida barbacka. Det blir skritt, trav och kanske en liten galopp. Ska bara rida på och ha en härlig tur.






"Hoppning"

I våras skuttade jag och Linne över lite hinder. Måste sägas att vi inte har Flippanhästar, eller är hoppryttare så...:P Här får ni lite bilder från det:)



Dagens outfit var då gul, supersnyggt!









Och jag matchade förståss me allt i gult:)


Lite dressyr ska ju hinnas med också.














Glad Midsommar

Glad Midsommar alla läsare önskar ELITdressage!










   

Liten paus

I dag är det midsommar, därför gör vi en liten paus idag och i morgon förmiddag. För vi ska festa! Ha en bra midsommar alla!







  

Mina tidigare hästar

Jag har haft hand om en massa hästar genom åren, här kommer lite info om dem som stått mig närmast och som fortfarande gör det:) 





Lizsto Mani (Lizzi)

1976-2005

Min första "egna" häst. Medan andra småtjejjer red runt på sina shettisar hade jag och min kompis två vita araber. Lyckliga tjejer:) Hon var angloarab, gammal som gatan, men helt underbar. Red henne varje dag och hade henne helt som min. Saknar henne än idag:*)





1Q (Förste Qurator) Försten

19.. - 2009

Den andra araben som jag red med min kompis. När Listo dog fortsatte jag ta hand om honom ett par år. Härlig häst, mysig som sjutton, snäll och ääälskade att bli masserad.




Baska (Bassie)

f. 1999

Bassie var min medryttarhäst i över tre år. Vi gjorde allt tillsammans, red dressyr(eller försök till det), hoppade (i börjar gick det apadåligt, men hon blev riktigt duktig på slutet), galopperade på ängar, gjorde försök till att bada, debuterade i både hennes och min första tävling, hopptävlide lite och framför allt hade jättekul! Älskar den hästen väldigt mycket än idag.




Belong to me (Belo)

f.1998

Var egentligen mina kompisars medryttarhäst, men jag red henne ett tag jag med. En superkul häst med mycket humör, ett riktigt sto. Gjorde jag rätt, gjorde hon rätt. Kommer ihåg en gång då hon testade mig, fick jobba i en halvtimme för att komma förbi ett hus, haha. Henne red jag samtidigt som Bassie ett tag.




Sjöängens Express (Pressen)

f.1996

Jag tog under förra hösten och vintern hand om Pressen tillsammans med en kompis. Han står på praktiken. En underbar liten shettis. Hoppar allt och går hur fint som helst i form när man tömkör. Samtidigt som är är en lite busponny. Jag har även kört in honom:)




Kenzington (Kalle)

f.2002

Red Kalle hela förra vintern. Står även han på praktiken. Han är en dressyrhäst som går på msv-nivå typ (kan inte så mkt om sånt där). Underbar häst i alla fall. Har varit ridskolehäst en gång i tiden. Inte den lättaste att rida men när han släpper efter är han underbar. En riktig kung i stallet.




Irma (Imsan)

f.1994?

Japp, min förra medryttarhäst var faktiskt Imsan, det trodde ni inte va?! Jag red henne varje fredag plus ibland under några månader förra vintern/våren. Hon är ju allas våran Imsan, en helt underbar dam med mycket humör. Jag blir fortfarande helt kollrig när jag får tillfälle att rida henne, hon är så kul:)





Complett (Snoddas)

f.2006

Snoddas rider jag fortfarande någon gång ibland. Men red honom mycket på praktiken i vintras och våras. En helt underbar unghäst med hjärtat på rätt ställe. Jag har ridit honom under lång tid, i början kunda han frammåt och med lite röst galopp, nu är han snart en fulländad häst. Men han kommer alltid att vara min lilla bebis:)



Och nu har jag Tanis som kommer att vara min för all framtid förhoppningsvis. Hon är speciell, vi kommer inte alltid överens men hon är helt underbar. När allt går är hon helt otrolig! Älskar henne mer än något annat<3




 

Dumma, dumma

Blogg.se krånglar som vanligt med bilduppladdningen, så jag väntar på bättre tider. Förhoppningsvis kommer de igång igen snart!




Emme

Uppställningsbilder

Jag tar alltför sällan exteriörbilder på Tanis. Ska försöka börja med att ta en bild i månaden, så ser man hur hon utvecklas. Här är en bild från i mars/april.





Vill ni se uppställningsbilder på våra hästar?




Sommarbild

Hittade en fin bild på Tanis när jag kollade igenom en massa gamla bilder.






Sköna brudar

Linne och jag har otroligt bra humor, ungefär såhär bra:P






ändrade planer

Hej på er! Idag var tanken att jag skulle rida, och även fixa Tanis till Emme, men eftersom regnet fullständigt ÖSER ner så var Imsans ägare så snälla att de erbjöd sig att fixa Ims åt mig. Jag tackar inte nej till det med tanke på att det först är en halvtimmes promenad bara dit, och sen ska man ju rida också och promenera tillbaka.

Ni kanske kan tänka er hur blöt jag hade blivit? ;)

Men jag ska rida på söndag istället, jag är sugen på en uteritt :)


Bästa vänner

<3






Dagens plan

Ändrade planer. Eftersom jag är sjuk blir det inget stallet för min del idag. Usch, usch. Tanis får vila i stället, och Linne tittar till henne. Det är hemskt att vara sjuk, orkar ju ingenting då:(





Dagens ridplan

Eftesom det vräker ner utanför drar Linne och jag senare till stallet i dag. Förhoppningsvis regnar det inte lika mycket då. Men planen är i alla fall en lugn skritt och lite trav-tur. Tanis behöver ta det lugnt idag, eftersom hon gått så mycket.

Ska rida med min westernmundering i dag. Westernsadeln är så skön att sitta i, speciellt när man bara ska ut och chillrida. Tränset ska ju på då med, inte så snyggt att ha vanligt träns till den sadeln:P









Bilder från i våras när Linne och jag red på långtur:)




Bete

I går kväll traskade hästarna till betet. De står nu under en tid hemma hos Imsans ägare, precis som förra sommaren. Nu ska de gå ute dyngnet runt, äta massor med gräs och bara ha det bra. Men självklar fortsätter vi rida:)




Dålig bild från förra året, tar nya i dag:)


Hur gör ni med era hästar, går de också på bete?


Ponny

En i stallets kompis har tagit med sig sin ponny till stallet. Juni hette den, så söt:)










Sjuk

Usch, jag håller på att bli sjuk. Har allergisymptom, men värre, så blir nog sjuk lagom till midsommar, härligt. Blä!!!!!





Min sötponny

Lite random pics från i dag. Dock ser hon sur ut på alla, hahaha, fail:P

















Fina hästen

En bild ifrån dagens pass som emme skickade.

Galet vad hon har kommit upp i formen, blir så glad av att se det :) Hon har blivit värsta biffen nu! :)

Dagens outfit



Blev förståss den rosa outfitten i dag:)

Träns: Hööks

Pannband: Hööks, Golden Medal

Tyglar: Hööks, Golden Medal

Sadel: Detdär konstiga märket:P

Schabrak: Hööks, Showmaster

Lindor: Börjes

Boots: Hööks





Dagens ridpass

Tja! Jag och Emme red ju på fältet, som hon skrev. Det gick gaaanska bra för mig & Imsan idag. Hon var nått stört stark i munnen, hon hängde sig i handen på mig. Så har hon aldrig vart förr på det bettet, men det beror nog på att hon har stått/gått lungt en del i veckan samt att senast gick hon på stången. Men hon var fin i övrigt, hon kommer upp i formen fint nu.

Ni får bilder så fort Emme skickar dem till mig!


Dagens ridpass

Red dressyr tillsammans med Linne på fältet. Kände igenom henne lite i skritt och trav. Hon har gått hårt i två dagar nu, märktes ordentligt då hon var trött och orkade inte riktigt ta i så mycket.

Red på spåret och lite volter, sedan räckte det för henne. Men hon var fin, mjuk och vändbar.

Här får ni lite bilder från dagens ritt:)




















REA på Hööks

Nu är det 50% rea på utvalda produkter på Hööks. Linne och jag bara MÅSTE dit, NU!







Dagens ridplan

Linne och jag rider tillsammans i dag och i morgon. Ska bli toppenkul, dessutom tar jag med mig kameran, så det blir lite nya bilder:) I dag är tanken att vi ska rida dressyr. Så lindade ben och snygg outfit blir det idag.

Jag ska se vad medryttaren ridit dessa dagar, gick hon hårt i går kommer jag bara jobba lite lösgörande i skritt och trav. Gick hon lungt i går blir det galoppfattningar vi ska öva på. Vi får helt enkelt se.




Tanis och Julle som lindar benen på golvet:)




Hemma igen

Jag kom hem i går kväll från min lilla minisemester. Skönt att ta det lugnt några dagar, men usch vad jag blir lat när jag inte har någonting att göra. Om en halvtimme drar jag äntligen till stallet. Har saknat min Bebis så mycket:) Och Linne såklart:)






Lite ridbilder

Gick inte så bra under detta pass, men några fina bilder blev det i alla fall:) Ett plus för outfitten på henne, som är så snygg. Rött passar så bra på bruna hästar.























Läsa

Köpte denna som jag under "semestern" ska lusläsa. Älskar Ponny Magasinet:)








Lite ridbilder

Demhär är som sagt inte de nyaste, de är tagna i början av maj, men det är bilder i alla fall. På bilderna är det min vår kompis Amanda som rider. Hon ville förståss testa att rida lille ponnyn:)

















Arg som ett bi

Ibland blir jag så arg på folk. Vi har en väg som vi rider ganska ofta på, ALLA rider där, hela tiden. Eftersom det ligger ett ridhus i slutet av vägen (där Linne och jag förhoppningsvis börjar rida i i höst) så är det ju bra om man kommer dit. Men det ligger ett hus precis vid vägen, som säger att de äger marken. De sätter för hinder för att man inte ska kunna rida förbi. Jag blir så arg, vi har i alla århundranden kunnat rida förbi där men nu vill de inte det längre. USCH för sådant folk alltså!






Nu åker jag

Jag kommer inte blogga nått förens på onsdag igen, men har gjort några tidsinställda, så ni får nått att läsa:)





DISSAR

Linne DISSAR:

Att hööks har tröjor med huva/luva på! Alltså, jag har åkt dit hur många gånger som helst för att jag vill hitta en tröja UTAN huva (för visst att det är snyggt MED, men det är bra mycket säkrare UTAN) och det enda man ser är tröjor MED huva.
Jag tycker att det är dåligt, för jag själv tänker säkerhetsmässigt; om jag är ute och rider i skogen är risken större att jag fastnar i en gren med huva än om jag inte har en. Sen är det ofta en regel på tex ridskolor att barnen inte får ha huva på tröjorna. Varför lanserar en ridsportsbutik ens sånt?


Vad tycker ni; rider ni med huva? Själv rider jag bara med huva om jag inte har någon annan tröja. Jag föredrar dock att rida med en tröja utan huva, om inte annat så är det SNYGGARE.

Hagbilder

Lite bilder från dagen i hagen:)



Tanis Bananis och Imse Pims.




Nisse även kallad Nils:P












Världens coolaste nosludd:P






Dagens pass

Det gick precis som jag tänkt mig, Tanis gick på bra och var lagom pigg. Fick in två fina vänsterfattningar också, så det var topp. En supermysig tur helt enkelt.




Har en lånekamera, eftersom min är på lagning, och så dog batteriet, en dålig blixtbild var det som blev:P





Mitt träns

Detta är mitt favoritträns. Älskar den lackade nosgimman, så galet snyggt:) Tanis är supersnygg i det.








Dagens ridplan

Jag åker bort i morgon och kommer till stallet först på onsdag igen. Ska ner till min moster i Småland. Min medryttare tar Tanis sålänge. Så idag blir det bara en mysig tur. Ska rida favoritslingan, grisrundan, som jag inte ridit sen nån gång i höstas, ska bli underbart:) Blir en ganske kravlös tur, skritt, trav och galopp, givetvis ska hon gå i form och vi kommer att jobba på fattningarna, men thats it. Inga skänkelvikningar eller annat jobb, bara en mysig tur.

Kommer att sakna henne dessa dagar, jag blir alltid nostalgisk och fjollig om jag är borta från henne mer än en dag. Haha, men jag tycker så fruktansvärt mycket om henne<3






Dressyrträns

Jag älskar dressyrträns, är man dressyrnörd så är man:) För mig är det viktigt att nosgrimman är bred, inte snyggt att rida dressyr med en smal nosgrimma. Sedan får det gärna vara rundsytt, men nackstycket ska vara brett, och platt så att det inte blir några överflödiga remmar. Sedan får ju gärna pannbandet vara svängt och med någon sorts kristallet eller pärlor.

Dessa är riktigt snygga enligt mig:


















Lyckade ridpass

Hej kompisar! GUD så trött jag är, jag är heeelt slut!
Jag drog ut till stallet hyffsat tidigt och red ut en sväng på Imsan. Hon var superfin, som hon är för det mesta numera. Pigg och framåt, men lyssnade ändå ganska bra. Hon var galet fin i galoppen också, tills hon fick nått ryck och började studsa så jag fick ta ner henne till skritt och jobba lite med koncentrationen haha :P
Men i övrigt var hon fin! :)

Sen åkte jag till Lotta (min handledare på praktiken, där jag även ska sommarjobba i sommar) och vi gick igenom en hel massa inför sommarjobbet. Sen red vi, jag fick prova hennes unghäst Snoddas. En jättetrevlig storhäst, som dock är i största laget för mig. Men han var fin, lätt i handen och så. Något slö bara men vissa hästar måste ju vara såna med. :)

Och nu har jag ÄNTLIGEN kommit hem, duschat och slängt i mig världens största portion pyttipanna. Nu är jag mätt & glad och ska strax krypa ner i sängen och se till att få lite sömn inför körskolan imorn.

Vi hörs imorn om jag hinner blogga, annars så hörs vi säkert på söndag. PUSS

Sveriges finaste häst i mina ögon. <3

Smulan

Hej, äntligen hemma igen efter en lång dag. Vi befann oss ju på Lilla Bärsta hela eftermiddagen och kvällen, där vi ska jobba i sommar. Jag provred deras nya tävlingsponny. Ramour 1, även kallad Smulan. Ett brunt sto på 12 år. Het liten ponny med mycket stofasoner. Först red Hanna för att visa henne lite, jag har aldrig sett henne riden förut, och sedan hoppade jag upp. Hon var verkligen kul, pigg och låg på så fick jobba mycket med hand och skänkel. Red igenom henne ordentligt för att hitta alla knappar och vi kommer nog att trivas bra ihop.

Jag kommer att ha ansvar för henne under veckan vi är där. Ska bli kul. Ägaren är hoppryttare så det blir nog mycket finslip på dressyrrörelser, sånt som jag ju gillar:)

Kameran fick dock inte följa med, så inga bilder:(




Dagens pass

Red med Sanna & Erika. I skritten ställde jag igenom henne ordentligt samt gjorde skänkelvikningar. Tog bara några steg och hon lyssnade toppenbra. I traven var hon magisk. Behöll formen hela tiden och bara tuffade på. Hade inget i handen och skulle lätt kunnat släppa tyglarna helt, hon skulle fortsatt jobba ändå.

Vid ett tillfälle blev det galopp. Vi travade på i fin form och plötsligt blev hon rädd för en traktor. Då ville hon ikapp Erika och tog några galoppsteg. Hon var helt rund i kroppn och jättesamlad! Duktiga ponnyskrutt!


Det började regna så täcket fick åka på.




Imse Pims.


Sötponnyn<3









Diplomerad Hästskötare

Vi gjorde hästskötarexamen i skolan, och jag klarade den! Det var svårt, eximinatorerna var stränga, det var massa krångligt foder och allt måste göras exakt rätt, men I made it. För några dagar sedan fick jag hem detta:





Jag är så stolt! Samt att det är jättebra att ha, det visar att jag faktiskt är duktig på det jag älskar:)




Dagens ridplan

Eftersom jag har galoppjobbat nu två gånger så ska Tanis få trava idag. Vi ska ut på vägarna och skritt- och travjobba. Lite övergångar, men annars blir det mestadels trav, hon ska bara gå på i en stadig form. Inte kräva så mycket av henne. Blir nog en skön tur:)













Fullspäckat schema

Idag har Linne och jag fullt upp. På morgonen ska vi till stallet, dock på olika tider, och på eftermiddagen till Lotta, vår gamla praktikplats där vi ska jobba en vecka i sommar. Vi ska dit och provrida nya ponnyn, samt köra lite traktor och kolla upp lite grejjer. Vi ska ta hand om gårde under falsterboveckan då familjen ska åka ner till Skåne. Vi är supertaggade, det kommer att bli sååå kul!






Jippie

I dag ska Linne och jag ut och rida:)


Steeekarna är i farten:P



Dagens pass

Hemma igen efter en fullspäckad dag. Det blev som sagt galoppjobb. Men inte så mycket tempoväxlingar utan jobbade mer på sammlingen. Hon har precis börjat sammla sig i galoppen nu och det går bara bättre och bättre. Hon har svårt för vänstergaloppen, men idag fick vi in en toppenfin. Lät henne springa på en bit så att hon blev glad och busig och sammlade sedan upp henne. Hon var jätteduktig och tog i som bara den. När jag berömmde henne med klappar och ord kröp hon ihop ännu mer och sprang på med öronen spetsade. Så duktig:)

Jobbade i skritten och traven på skänkelvikningar över vägen. Jag behövde bara tänka tvärning så tvärade hon jättefint. Samlad och fin var hon också.

Det går så bra för oss just nu, det är helt underbart!






Dagens outfit: Inte matchande. Men jag rider typ bara med hoppschabraket nu (usch och jag ska vara dressyrnörd) för att det blir så svettigt, och dessa lindor är de enda som jag slipper ha paddar under (som också blir så svettiga), så den var genomtänkt ändå:)






Ridsportonline.se

Sitter och kollar på ridsportonline.se hemsida och de har lite lagerrensning med 70% rabatt på vissa grejjer, bland annat detta:


Snygga fleecelindor för 99;-




Glitterlindor, dessa är ju svarta men de fins bruna också. Har länge letat efter ett par bruna, så vill ha!



Svettäcke som ska ha en svalkande funktion, 399;-




Fodrad nylongrimma för 49;-









Novabett

Nu när Tanis är kollad i munnen så tänkte jag prova att rida med Novabett på henne. Hon har alltid tyckt att det är lite obehagligt med bett i munnen men går bra på det, dock skulle jag vilja prova något mjukare. Jag rider henne på ett tredelat med lösa ringar, vilket hon ju går bra på.  Men är som sagt mycket nyfiken på detta bett.




Vad har ni för erfarenheter av Novabett? Jag har bara hört possitivt om det.





Galoppjobb

I dag är vädret lite svalare förhoppningsvis, det är molnigt just nu i alla fall, så jag tänkte ta och intervalla med Tanis. Hon blir så snabbt trött när det är varmt men idag går det förhoppningsvis bättre.

Jag ska rida ner till sjön på andra sidan ån och träna galoppfattningar, samt att öka och samla galoppen. Hon kommer att vara pigg idag. I går fick hon stå inne efter veterinären varit här för att hon tog så lång tid på sig att vakna till efter sprutorna, så idag har hon nog mycket spring i benen.









Dressyrmupparnas designer

Linne och jag följer slaviskt dressyrmupparnas blogg. Jag är nu väldigt taggad på att se hur deras kollektion kommer att se ut. Jag tycker att de har bra och välvårdat utseende hela tiden. Utrustningen matchar, deras outfits matchar och allt ser så rent och snyggt ut. Kommer då bli spännande att se hur deras grejjer kommer se ut. Säkerligen kommer de att bli väldigt snygga! Jag kommer säkert att köpa en pike´och ett schabrak:)





Jag är tillbakaaa!

Hej bloggen! Emme uppdaterade ju för fullt igår, jag var upptagen, men nu är jag här igen! Jag hoppas verkligen att vi håller bloggen rullande under sommaren, för det är ju en grym blogg. Ellerhur? ;)

Med Imsan går det bara framåt. Hon var in till en tandläkare för inte så länge sen, och det visade sig att hon är bra i munnen, förutom lite foderinpackningar och sådant. Men ägarna köpte även med sig ett nytt bett hem, som jag tycker att hon är superhärlig på. Pessoa magic system heter bettet. Hittills har hon gått super på det, och hon har känts väldigt fräsch i övrigt så nu hoppas jag att träningen kommer igång!

Jag var på väg att sluta på Imsan i våras. Detta på grund av att jag hade så otroligt dåligt med tid. Skolan tog upp heeela min fritid kändes det som. Men som tur var kunde vi lösa det så att jag kunde rida en gång i veckan fram tills sommaren istället. Nu under sommaren har man ju hur mycket tid som helst, så det är ju skönt. Jag hoppas att jag även får tiden att räcka till i höst.


Jaa, det var lite om mitt och Imsans läge just nu! Är ni glada att vi är tillbaka?

Jag och Imsan igår. Hahaha jag når inte stigbyglarna i westernsadeln och jag vet inte hur man ändrar. Därav benen rätt ut, hehe.

Myshäst! Visst är nya tränset fint? Rundsytt med bred nosgrimma, finaste dressyrtränset!

Tanis

Det var så länge sedan jag bloggade här att jag knappt kommer ihåg. Men då var ju Tanis inte ridbar. Jag tog ut kiropraktorn som kollade henne och hon blev friskförklarad. Efter det har hon satts igång långsamt och idag är hon helt som vanligt, lite mer muskler än i höstas dock:)

Lite bilder från hur hon ser ut nu:









Bilderna är inte pinfärska, ska ta lite nya ridbilder så ni får se:)





Ge mig

Jag ÄLSKAR ju rosa. Därför blev jag helt kär när jag klickade mig in hos Hööks och såg dessa godingar:)









Veterinärbesök

I dag kom veterinären ut. Inte Lina som jag brukar ha, utan en ny som var precis lika bra! Så nöjd med dem båda:) Först kollade vi på Cassini som hade en hovböld. Vi trodde först att det var något mycket allvarligare så det var sjönt att det inte var så farligt.

Efter det tittade hon på Tanis tänder. Jag ville ha en undersökning bara för säkerhets skull, jag vet ju inte riktigt hur hon ser ut därinne så bara för att liksom. Och det såg toppen ut. Hon hade inga problem alls, så skönt.

Vi har tidigare haft lite problem att sticka henne (med sprutor alltså) så vi brukar bremsa, men denna gång gick det utan brems, hon tycker det är lite obehagligt, men hon stod snällt stilla. Dock behövde vi ge två omgångar lungnande för hon ville inte ha munstegen efter första. Det är humör i min lilla ponny:)

Bilder:













Vi är tillbaka

Nu börjar vi blogga igen, ska bli så kul. Fortsätt läsa, för vi kommer att göra allt i vår makt att bli riktigt bra:)




         

RSS 2.0